Begin van het laatste weekje BsAs... BRILJANT! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu Begin van het laatste weekje BsAs... BRILJANT! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu

Begin van het laatste weekje BsAs... BRILJANT!

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

17 Juli 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Che Boludos!

Nouuu we zijn bijnaa bij nu :D We zijn al bij deze week!! Hehe en dat weten we nog redelijk goed. :D

Ok Maandag! was allereerst spannend hoe en wat het van het weekend was gegaan met alles. Het was gelukkig vrij goed gegaan alles, dus godzijdank een goed begin van de week. Daarnaast was het 27 graden. Hartje Winter. 27 graden. Hoe kun je dan chago zijn he. :D

Lekker daggie gewerkt. Mijn overdrachtjes al in orde aan het maken geweest en alles beetje op een rijtje aan het zetten. Aangezien ik vrijdag alles overgedragen moet hebben. En we hadden nu eindelijk weer internet boven! Dit hadden we een aantal weken niet gehad, omdat de honden de kabels buiten hadden stuk gebeten (kwamen we na 2 weken ook een keer achter). haha maar het was er nu dus weer! Wel handiger, maar minder gezellig. Het was altijd mara een dolle boel met zn 3e int kantoor hahaha. Hoewel Pat geregeld op de loop ging voor ons as je het mij vraagt... ;) Maar goed. Druk druk, maar goed toeven. Met de lunch heeeerlijk in het zonnetje gezeten. Het was zelfs gewoon echt WARM. :| ok ok ik hou me mond al (A) hahaha

Savonds in Belgrano op Luis gewacht, want we hadden een dinner op de planning staan. Wat trouwens absoluut niet leuk is aan deze laatste week.. :( al die afscheidsdingetjes.. bah bah. Ik zit al paar dagen niet helemaal top in me vel erdoor.. Ik haat afscheid nemen.. Maar goed. het hoort erbij. Ik ben wel zo ongeveer elke avond van huis al ruim een week lang :| Hebben Rob en Doris nog ff rust voor de hele family samen is ;).
Maar maandag, uit eten dus! OP het station in Belgrano op Luis gewacht, die moest ook met de trein komen dus was net zo makkelijk. Vanuit daar maar naar Juramento gelopen om daar de subte voor een paar stops te pakken. Wat is dat toch altijd weer een drama he. Allemachies. Zo druk en zooooo warm :| Geen leuk 'ff snel met de subte gaan' hoor.. maar vooruit. Wat rondgelopen en uitgekomen bij een mooi uitziend chic restaurantje! Weer onwijs lekker gegeten! Luis verklaarde me voor gek dat ik perse wilde wachten tot al het eten er was (ze brachten erst de salades, en ruim 15min later pas de hoofdgerechten (die je dus samen moet eten..)). Die Argentijnen zijn meesters in vlees bereiden, maar zakken diep as het gaat om tafelbediening... :P Maar goed, wel onwijs heerlijk gegeten weer en het dessert was gewoonweg weer uitermate te noemen. Ohhh wat ga ik dat MISSEN :| hahaha

Dinsdag! Nouuu qua weer was dit absoluut niet meer normaal te noemen hoor! tegen de 28 graden aan :| Waaaaa. Wij met rokje en shirtje naar het werk. Midden in de Winter. :D whaaaaaaa :D hahaha.

Rustig aan gedaan en tegen de middag mochten we onze lunch gaan zoeken. Samen met Downtown ff het dorppie ingegaan, op zoek naar lunch. Uitgekomen bij een klein supermarktje waar ze broodjes samen stelde. Voor iedereen 2 stokbroodjes jamon crudo y queso gehaald. JAMMIE!! jees dat smaakte gooooed! :| Op de terugweg naar het kantoor nog ff een ijsje megebiets. Amai wat een tijd wat een tijd :D. Terug gekomen heerlijk in het zonnetje gelunched. Met beide voetjes in het zwembad. En Pat ging na kwartiertje maar in de schaduw zitten. Het was toch wel iets te warm.... :D

's Middags bij terug gaan naar huis stonden we op het station te wachten. En toen kwam de opmerking. DE opmerking van het jaar. (We hebben al veeeel opmerkingen meegekregen deze laatste weken. ohja, Pat kan er een boek van maken, met meest domme en Caap/Downtownachtige uitspraken hahaha ) . Maar dat terzijde. We stonden dus op het station. In het zonnetje te wachten. Nou ja, ik tond met me rug in de zon en Downtown schuin voor me. As je op de grond keek, stond ze in mijn schaduw. Zegt ze ineens. 'hey ik ga ff in de zon staan hoor'. Sorry, maar ik kwam echt niet meer bij. Door mjn gelach moest ze ook lachen en ze vroeg nog waarom k nu zo moest lachen, en ik zei dus: 'alsof ik in je zon sta met mijn lengte' maar dat verstond ze niet, en ze moest alleen maar harder lachen, maar ik daardoor weer door haar. Nou echt, we hebben as 2 geiten wel een 5 minuten dubbel gelegen. Ik had er gewoon buikpijn van! :| Maar wat ik dus dacht: ze zei dat ze in de zon ging staan, op zown manier dat ze nu in mijn schaduw stond. Maar zij bedoelde met der hoofd vooral, omdat ze nog een klein stukje onder de luifel van het station stond. Nou.. eer we daaruit waren.... :D het klinkt vast niet grappig, maar je had er gewoon bij moeten zijn :D:D:D prachtig hahaha.

Weer terug in Belgrano, zijn we weer met de subte naar Bulnes gegaan, waar we met Linda hadden afgesproken. De dames wilden op zoek naar een goeie kapper voor extensions. Waaaa as het gaat lukken krijg ik meer volume :| Dat zou een onvoorstelbaar gaaf verschil zijn. :D Maar goed, wij op zoek op zoek. Ik had alleen echt onwijs moeie voeten en wilde naar bedje toe. Ik heb de dames alleen verder gelaten om 9uur en naar mijn vertrouwde bedje gewaand. De volgende dag vertelde Downtown dat ze een hele goeie hadden gevonden en donderdagaaf langs gaan! Ik kreeg een kaartje om ook een afspraak te maken.

Woensdag!
Woensdag was het wederom meeeesterlijk weer. Gewerkt, al wordt dit wel steeds vreemder. En ik zat blijkbaar niet goed in me vel, ze vonden me maar stil en al. :| Ja, heb ook nog geen zin in al dat afscheid nemen.. :( maar ok, ik mocht dus lunch gaan halen, lekker ff in de zon lopen en toen lekker vroeg weer in ons heerlijke zonnetje bij het zwembad gelunched. Er zijn foto's gemaakt van deze prachtige winter hoor (A) Zie ze maar snel ;)

Woensdag middag was het me laatste keertje LBV... :( Ik had een taart gekocht en allerlei kleurplaten uitgeprint voor de kids. Het was ineens heel druk zeg! Er waren 4 nieuwe meisjes en een nieuwe gast als vrijwilliger. Hoeveel zo maar ineens :| haha. het was een rare laatste keer.. maar wel leuk. Veel kinderen en eindelijk eens een keer geen drugs. De taart was speciaal voor Jose, David, Diego en Andres en ze hebben nog een liedje voor me gezongen, meer gechreeuwd, dat ik moest blijven! haha. aaahw. ik moest wel ff snel slikken hoor :). Ik zie ze vrijdag nog op kantoor, dan krijg ik ngo een certificaat!!! :D En nog wat laatste foto's maken. Ik ga ze echt missen. En die kindertjes.. aaahw :( stom afscheid nemen altijd :(

daarna met de subte naar Palermo (ik word hier nog goed in die rare dingen te gebruiken). Sta je daar voor het hokkie om een kaartje te fixen. Heb je net betaald, zegtie; mag ik je ogen even zien? ik ahd zoiets.. hoezo dat nou weer. Maar ik keek de goede man maar aan en die had meteen een glimlach van oor tot oor en zei dat ik wel gratis door de poortjes mocht en me pasjes nog even mocht bewaren voor de volgende keer.. :| Nou prima ... :D haha alleen omdat ik blauwe ogen heb. Amai jongens toch ;).

Ik gauw door naar de kapper. eerst 3 keer voorbij gelopen en toen toch beseft dat ik er - zoals gezegd- al 3 keer voorbij was gelopen hahaha. Braaf een afspraak gemaakt, tezamen met Linda en Downtown! wordt nog leuk. Mijn eigen haarkleur hadden ze wel, maar me highlights ging nietlukken, dat was toch iets teveel van het goede.. ah, dat gaat er toch uit dus geen probleem hoor!

Het was toen inmiddels al tegen half 8 gelopen en de planning was dat Downtown vanaaf bij mij kwam tukken omdat we daarna naar Asia de Cuba zouden gaan. Nu smste Stefi echter dat ze ziek was en dat ze echt niet mee kon. Het arme prulleke. Maar nu gingen wij ook ff nadenken hoe of wat dan, aangezien het dan 5O peso entree is.. :| Downtown was net thuis en wist het nu ook nog niet helemaal. Daarbij kwam dat zij morgen geen vrij had, omdat er extra werk gekomen was en Pat haar had gevraagd wel gewoon te komen werken. We konden het dus niet meer heel laat maken, maar we wilde wel ff wat gaan doen. Toen besloten dat we misschien wel naar de bios konden! Ik had echter geen idee hoe of waar dat in de buurt was en welke flims etc. En Downtown eveneens niet, want die heeft geen internet in San Isidro.. Nou ik met mijn wijze hersens ff nagedacht wie er misschien ff kon helpen en op Luis uitgekomen! Die woont op de grens van Belgrano en Palermo ongeveer en daar dus in de buurt. Hem ff gebeld en gekeken waar tie uithing. Hij was vlakbij de subte waar ik was, onderweg naar huis, mooi! ff met hem meegegaan om op internet te kijken hoe of wat. Nu kan je het ook niet maken hem dan niet mee te vragen, as ie je zo uit de brand helpt... :p haha dus hem ook maar meegevraagd en een vriend, zodat we met een even aantal zouden zijn. Nu kwamen zij ineens op het idee om naar Bar Liquid te gaan, op Sante Fe, eveneens een afterwork bar, die al heel vroeg gezellig was. Ik Downtown weer gebeld en die vond dat ook een prima plan. Tijd afgesproken en ffies snel langs de Mac geweest (we hadden echt maar heel ff en geen zin om te koken... Maar die McNific krijgt van mij geen klagen hoor :|). Beetje heeeel kinderachtig bij de Mac gedaan en toen snel snel naar Belgrano station om Downtown op te halen. Inmiddels had ik Luis enkele Nederlandse zinnen geleerd. Nu herinnerde ik mijn broertjes verhaal van diens vriendin Sofia. Ik denk, laten we dat ook eens uitproberen met een Argentijn. Dus ja pap, we hebben hem een bepaald zinnetje geleerd en gezegd dat ie dat wel aan Downtown kon vragen. :D Hij had al wel door dat het iets niet normaals was, maar had er wel de lol in om te ondervinden hoe Downtown zou gaan reageren. Wel nu, Downtown gesignaleerd en ja hoor, meneer zei het zonder schrikken of blozen. Downtown moest het ff door laten dringen, maar DAT GEZICHT! hahaha dtt was echt een fotomomentje waard geweest :D:D:D Luis zette zich al schrap om weg te kunnen rennen, haha maar niets aan het handje. Ik kwam niet meer bij en Downtown ging er serieus over door hahaha :D

Och och, stelletje kleine kinders dat we zijn ... :D Nou goed, wij met de bus richting Sante Fe vervolgens. Onderweg het inmiddels vetrouwde verhaal van Downtown en de Kakkerlak. Dit keer in de Engelse versie.. :D hahaha. Het zit zo. Downtown werd vanmorgen wakker. Liep de trap af en kreeg de schrik van der leven! Er lag daar, midden op de trap, een Kakkerlak op zn rug te creperen! Downtown er maar over heen gesprongen en al, en het beestje laten liggen. Hij zal vast wel dood zijn as ze later trug kwam. Op het werk hadden wij dit dramatische verhaal de hele dag door al aangehoord. En de kakkerak-grapjes bleven komen... Maar de dag was nog niet voorbij. En het verhaal al helemaal niet :p. Kwam ze thuis. Lag mevrouw daar nog steeds op der rug met der bootjes te bewegen (die heeft een fijne dag gehad... ;)). Na een half uur dorf Downtown langs het beessie te lopen. Maar het ging der niet lukken de moed te verzamelen om het weg te gooien of iets. Dus wat dan. Dan roepen we de hulp in van een kerel. hahaha. Belt ze Giancarlo op (van Salsadansen), of tie ff langs wil komen om dat beest te vermoorden hahaha. Dat gezicht had ik wel willen zien, amai :D Goed, hij had der dus gered, ook al was het met de nodige moeite 'want hij vloog weg!'. Het beeste loopt nu weer ergens buiten rond. Hoewel ze ook had kunnen blijven. Downtown had der al de bovenverdieping gegeven. Gebruikt ze toch niet. Enkel de wc, douche en haar slaapkamer. Ah toch dingen die je niet gebruikt. ;) hahaha :D Geweldig dat kind.

Goeddd, na het grote-kakkerlakken-avontuur-in-het-engels, aangekomen bij Liquid! Daar ff op Luis zn vriend gewacht, maar die was prima op tijd! wonderlijk :D . En toen hop naar binnen! Amaiiiii waat een TEEEEEEENT! waaaarom moet ik nou naar huis man! hier had ik zooo graag nog veel vaker heen gewild he!! :| Die sfeer, die muziek!! waaaa. Het was 1 en al oldies en we stonden nog niet eens 1O minuten binnen, komt KARMA CARMELEON voorbij! nouuuu het dak ging eraf! :D hahaha nou ja waar Downtown en ik stonden iig.. :D whahaha wat een geweldige plaats.

Ook zoiets prachtigs. Wil ik ff naar de wc, sta je eerst 3 jaar in de rij (uiteraard, want waarom zou je meer dan 2 wc's maken in een tent waar honderd mensen zijn). Nou goed, ben je eindelijk aan de buurt. 1 deur ging niet meer dicht, die moest een ander continue vast houden. De andere wc. Had niet een een deur meer. :| Die was er uit gevallen en was er in principe nog wel, maar die moest je dus ff met je handen voor de opening zetten en dan hopen dat ie bleef staan.. :| echt.. wat een cultuur. Ze kunnen absoluut niet nóg simpeler worden. Nou, ik heb me ogen weer uitgekeken :D Gelukkig raakte ik in de rij al aan de praat met een heel vriendelijk Argentijns meissie die me wel wilde helpen met die deur versjouwen en vast houden.. Gelukkig! :D haha

Luis en diens vriend gingen tegen 1 uur weer weg, die moesten morgen gewoon werken dus waren anders flink de lul. Downtown was inmiddels met een pakkie aan de praat geraakt. Maar die zijn zooo nep op woensdagaaf he. Hele week dragen ze geen pak, alleen op afterworkavonden verkleden ze zich ff. Simpelweg om meissies te kunnen scoren. haha god o god wat een mannen.

Ah we hebben een heel leuk avondje gehad! met heeeeeeerlijke muziek en swingen :D Tegen 2 uur naar huis gegaan, dus nog prima op tijd denk ik zo ;).

YES! We zijn bij! :D CIAO! ;)

• 17 Juli 2008 - 19:43

Yvonne:

Ben benieuwd naar je nieuwe haar schattie!! zal je vast prachtig staan!!! heb zin om weer met jou te stappen lieveke!!!(K)

• 22 Juli 2008 - 18:06

Jolanda:

Hahahah winter argentinie 27 graden.
    Winter Nederland 0 graden en nog regen ook als je pech hebt. Zomer nederland 10 tot 12 graden en als je geluk hebt is het droog hahahahha