Nog even een rustig weekendje
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
17 Juli 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Nou, na die briljante, maar erg bizarre werkweek waren we wel toe aan een relaxed en rustig weekendje. Ik was die vrijdag bij Downtown blijven maffen en we werden nog redelijk vroeg wakker. Eerst ffies heerlijke facturas en chocolade gehaald, we hadden ffies wat te genieten hoor :D
's Middags San Isidro ingegaan om wat leuke kleding te shoppen voor Downtown. Weer met de juiste hoeveelheid terug gekomen!
Halfwel belde Linda of we zin hadden om mee uit eten te gaan. Wij wilde daarna nog wel ff naar Kika in Palermo, dus prima idee om van te voren daar in de buurt ffies te gaan eten.
Downtown en ik op tijd met de trein mee, wat altijd weer een avontuur is. Die herrie die die dingen maken zal me nog lang bijblijven haha. De treinen in Nederland zijn wellicht wel beter te noemen que comfort, maar hier zijn de treinen op elk ander vlak toch beter hoor :D Of beter, leuker ;). Altijd livemuziek in de trein, of mensen die trucjes ofzo. En as je die dan echt niet hebt (wat onmogelijk is as je meer dan 1O min in de trein zit hoor), dan heb je wel verkopers. En mocht je écht een slechte dag hebben, kijk je nog je ogen uit naar de mensen die gewoon met je mee in de trein zitten.. hahaha. Nou, en wij hadden die avond alles :D. Het leukste was nog de zanger. Stond met een microfoontje, zn gitaar en een heel apart fluitje echt onwijs grappige nummers te zingen en te doen. Echt heel goed ook gewoon. Hij kreeg ook van de hele coupe applaus! Oh wat een sfeer :D We hebben hem uiteraard ook wat gegeven he, dat had ie zeker verdiend. Nou, toen tie weg was zagen we een groepje mannen staan kaarten. 1 of ander wappie spelletje, maar ze hadden er de grootste lol in. Gewoon staand tussen de fietsen een potje kaarten. Heerlijk om naar te kijken :D.
Met Linda haaden we om 22.00 uur afgesproken op Thames y Paraguay en vanuit daar een leuk tentje gezocht. Ik weet jammer genoeg de naam niet meer, maar het was op Fitz Roy. Daar zitten echt de beste eettentjes van Buenos Aires kan ik je vertellen!!
Wij kregen een gezellig zacht bankje in de hoek met bijpassende tafel aangewezen. Daar wel 4 uur gezeten denk ik, want pas tegen 2uur gingen we weer weg. We hadden geen van allen haast en het was er heerlijk rlxd en het eten was zooo lekker. Het was uitermate prima toeven kan ik je zeggen.:D
Tegen 2 uur Linda in de taxi gezet en wij op weg naar Kika. Daar aangekomen stond er alleen wel een giga lange rij.. en we waren allebei toch best wel moe..... en nja.. tis echt gebeurd... we zijn toen maar terug naar San Isidro gegaan.... :| zonder uitgaan, ja je leest het goed! want we waren MOE... waaaa het kan echt ook mij gebeuren hoor! en dan kan ik best wijs zijn (A)
Tegen 4uur waren we dan eindelijk terug in THE city San Isidro, aangezien we gezellig met de bus gingen haha. Wat een wappie mensen ook op dat tijdstip. Bijna alle bussen die voorij kwamen stampvol. Tuurlk waarom niet om 4uur snachts. Bij ons in de bus zat er 1 of andere wappie die halfweg gewoon van stoel viel, midden int gangpad en geen kant meer op ging. Een andere man heeft hem toen omhoog geholpen zodat ie weer met zn hoofd tegen het raampje bleef leunen hahaha.
Zondag hebben we eerst heeeerlijk uitgeslapen! mmmm lekker hoor :D En toen was het weer zown PRACHTIGE dag. Oh ja, sorry was het even vergeten: deze zaterdag washet 23 graden. Hartje Winter. Strakblauwe lucht. 23 graden. Wij liepen in shirtje en rokje. Hartje Winter. Dacht, wel leuk even te vertellen :D Zondagmiddag zijn we richting de stad gegaan en weer een heerlijk fruitding genomen en richting Bios. We wilden eerst naar Wall-E maar ja, dat is enkel in Castellano en dat ging ons nog niet helemaal lukken. (ook al bleek later dat het makklijkhad gegaan grr). Wij maar kaartje gekocht voor een actiefilm.
Staan we in de rij. Komt er een straatkind achter ons staan, bietsen voor wat drinken. Nu ben ik misschien wel heel hard geworden hier, maar sommige straatkinderen irriteren me echt zwaar. die hebben een hele irritante houding en die geef ik gewoon echt niets. Ik geef hier altijd wat in de trein en kinderen die op straat iets moois doen, ook al is het nog zo klein, ze krijgen bijna altijd wat. Maar er is ook een groep typetjes daartussen, argh vreselijk. Sorry dat ik het zo moet zeggen. En dit manneke was ook zo. Bleef hele tijd aan je arm trekken en was bijna zo brutaal om je rietje of vorkje te pakken. Nou, Downtown was het ook meer dan beu en begon in het Nederlands boos tegen hem te praten. Op de 1 of andere manier snappen ze dat dan meteen hoor. Hij keek ons daarna zowat dood, maar ging iig wel weg. Ja sorry hoor, maar tegen sommige kan ik echt niet.
En dan denk je rlxd een leuk filmpje te kijken.. naaa de hele zaal vol, maar het was me toch een slechte film. alle machies. 'Before the Devil knows Your Dead' is de Engelse titel.. Ik zou zeggen, ga er absoluut NIET heen! zonde van je geld en tijd. We hebben het wel uitgezeten, maar er waren verschillende Argentijnen die de helft niet eens haalde en vroeger opstapte..
Na de film splitse onze wegen zich eindelijk en heb ik sinds lange tijd weer mijn zo gewende stukje gelopen vanaf 9de Julio naar Congreso. Ze zijn weer in topvorm met de stakingen en heel het plein bij het Congres was omgebouwd tot tenten en vlaggen. Lekker bezig hoor jongens. *zucht*
Ah, ik heb een prima weekendje gehad en belande volledig tevreden in me bedje die avond!
17 Juli 2008 - 18:09
Yvonne:
Zo jij bent weer bijna bij met je verhalen:D
En snap dat van die straatkindjes hoor, sommigen zien het gewoon als normaal dat ze geld krijgen en zullen anders nooit wat ondernemen als je ze geld blijft geven.. -
22 Juli 2008 - 17:58
Jolanda:
Hahaha in breda zijn het geen kinderen maar volwassenen en die zijn nog veel erger dan die kindjes hahaha want die volwassenen moeten gewoon werk zoeken hahahah.