Tierra Santa
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
14 April 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Todo bien? Hier zeker wel!
Wat een dagje hebben we toch weer achter de rug! (13 april 2OO8 )
Allereerst mijn oppermaatje Rens gebeld bij het wakker worden! Meneertje was namelijk JARIG! En er kwam iets tussen dat ik niet ff langs kon komen, dus ffies gebeld. En dat vond ie leuk!! :D haha Ik ook hoor! Fijn om je weer ff zo dichtbij te horen mop! :D Hihi dus alvast een goed begin!
Relaxed opgestaan verder en eens gekeken wat we vandaag konden gaan doen. Er was eerder van de week al gesproken over 'Tierra Santa' oftwel, het'Jezus ThemePark'. Dat is 1 van de 2 atractieparken (de ander is een kinderpark) hier in Buenos Aires. En geloof zo ongeveer het enigste park wat geheel aan Jezus is gewijd:|. Nou het was vandaag niet al te warm en we hadden weinig anders in de planning dus hebben we gepland dan vandaag in de middag daarnaar toe te gaan! Ik eerst naar Hannah haar huisje in Belgrano. Amaiii die woont mooi.. :| Nu is Belgrano 1 van de duurste en rustigste wijken van Buenos Aires, en dat was te merken ook! Een giga huisje en gewoon onwijs mooi. Ik zou echter niet willen ruilen hoor. Belgrano is mij te rustig en nog verder van het centrum als ons. Nee, doe mij maar gewoon Flores :D
Chris en nog een vriendin zouden ook naar haar komen en dan zouden we met zn allen door naar het park gaan aangezien dat ook daar in de buurt was. Ik was er rond 1uur en toen hebben Hannah en ik eerst samen lunch gemaakt. Heerlijke pasta met zelfgemaakte saus en broodjes met kaas! Dat was al genoeg lol tijdens het klaarmaken, en smaken deed het daarna óók nog haha :D
Toen kregen we mee dat haar vriendin een dikke kater had en dus niet meer mee ging en Chris belde ff later dat ie nu pas klaar was en dat het dus al erg laat was, zeker te laat wanneer tie nog helemaal naar Belgrano moest komen. Dus zijn Hannah en ik maar met zn 2tjes gegaan.
Wat een tof park! Het verteld het hele verhaal met enkele shows. Het hele park is daarnaast bezaaid met diaramas van Jezus en het verhaal. Ongelooflijk. We hebben er weer een verfrissing door gekregen.
Wat we wel apart vonden was de vele souveniers en al... Ze maken er toch een beetje misbruik van denk ik en er zijn echt dingen te koop die nergens op slaan. Jezus aan het kruis in een sneeuwbol... ik bedoel maar.. Dat is nog erger als Che op een Surfboard in Punta del Este.. Maar goed, het park was bezaaid met nonnen en gezinnetjes, dus ik denk dat ze het allemaal wel accepteren en erdoorheen kijken.
Hannah en ik hebben het er iig ook erg naar ons zin gehad. Het was wel behoorlijk koud, zeker tegen sluitingstijd om 8uur... :| Ik had al me zomerjasje aan, maar ook toen nog koud.
Halfweg zijn we ffies op gaan warmen in een klein barretje compleet in de stijl. Lekker submarinos op met empenadas (Argentijnse soort van broodjes met vulling naar wat je wilt, vlees, groente, kaas etc.) en ff opgewarmd.
Er stonden ook diaramas waar je zelf deel in kon nemen. Hannah was een gangsta moedertje met haar zonnebril, kijk zeker ff naar die foto :D
Ons laatste showtje was de opstanding van Jezus, die verschijnt elk uur boven op een berg en schijnt zo groot te zijn dat je hem n de wijde omgeving nog kunt zien. Alleen het waaide te hard dat ie het vandaag niet deed. Wel erg jammer want dat wilde we juist graag zien. Nu hebben we ff bekeken en het park is ngo tot laat open, wellicht dat we nog een keer savonds terug komen, dan is de sfeer ook heel anders en dat wilde we toch ook niet missen. Maar dan wel met dikke verpakking ... En er vlakbij was nog een bepaald beeldenparkje of iets waar we dan ook meteen langs wilden, dus goed te combineren dachten we zo.
Er was trouwens ook een diarama van de verschijning van Lazaro. Amai die was freaky. Ook daar zal ik de foto van online proberen te krijgen. Jezus staat er alleen echt zo naast van: 'ga terug man, je jaagt iedereen weg! ga terug in je grot!' kijk zelf maar.. ;) die wil ik alleen snachts dus niet tegenkomen...:|
Wij na een leuk lang middagje Tierra Santa weer naar de poort gelopen, half bevroren wel. Als een godswonder (hoe toepasselijk) kwam daar net een taxi voorbij! Ik geloof nooit dat die hier veel rijden, zeker niet op dat tijdsstip dus we prezen God zeker :D
Het was wel een rare taxichauffeur moet ik zeggen. Hij praatte echt in onwijs veel Slang en liet de S altijd weg in zijn woorden. Daarbij stotterde ie OOK nog! haha nou, het was wel geinig gesprek. Hij leerde ons meteen hoop Slangwoordjes bij, Hannah heeft ze opgeschreven. Gelukkig maar, want ik ben ze alweer vergeten. Hij meende ook nog dat Spaans niet moeilijk is. Nee joh, hoe kom je erbij, zeker heel logisch met een gesprek compleet in Slangtaal... ;) haha ach we konden er wel om lachen :D
Bij Hannah thuis weer lekker gesnoept van heerlijke broodjes met ons zelfgemaakt sausje wat nog over was van vanmiddag. Daarna de fotoows van vandaag geupload en op mijn USB stick gezet, tezamen met alle overige foto's van Uruguay en het stappen en al. Wat een lol weer bij het zien van ons Montevideo avontuur :D De filmpjes zijn helemaal het toppunt, tezamen met de fotoreeks van mijn discussie met John over het roken. Ik zal proberen er een aantal online te zetten, het is net een filmpje as je ze allemaal achter elkaar ziet. Haha en dan nog het ergste, we weten geen van 4 meer af van die hele fotoreeks :| Wat een avond was dat zeg :D Zingen met de band, Margaritas Discussieren midden in de nacht en roken als toppunt :|
Spijtig genoeg lukt het me op het moment maar niet om meer foto's online te krijgen. Op de 1 of andere manier weigert ie steeds. Eveneens op hyves dus denk dat het aan me internetverbinding ofzo ligt. De filmpjes zijn wel al gelukt, kijk maar onder het blogje van 'Montevideo' bij ons Uruguay avontuur :D Ook enkele foto's zijn gister al doorgekomen, ze staan bij de juiste dag in Uruguay, zeker het zien waard!
'S Avonds laat de bus terug gepakt naar huis tegen 9uur. Een uur in de bus en toen lekker gerelaxed thuis. Niet veel bijzonders meer gedaan dan me foto's overgezet.
Chau chau!
15 April 2008 - 11:47
Yvonne:
Zo'n themapark hebben wij niet in Nederland geloof ik;) Leuke foto's!