Me gusta mucho La BOCA! :D
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
08 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Vandaag was leuuuk! En interessant en grappig en frapant!! :D
Laten we bij het begin beginnen.
Ik werd weer heerlijk gewekt door onze mega relaxte buurman met zn hamer.
Nah er maar uit gegaan, met tegenzin richting badkamer. Daar bevond zich wonder 1: de douche bleef warm.. :|
Heeeerlijk wakker geworden, me humeur was meteen top :D haha
Toen spullen gezocht voor school, huiswerk gecontroleerd en op pad. Vanmiddag zouden we meteen doorgaan naar La Boca, dus nog even met Doris duidelijk besproken dat Katherine mee zou gaan en om 4 uur op school moest zijn. Was allemaal geregeld. Prima!
De bus reed uiteraard weer een andere route. Weer heel andere dan gister of welke keer dan ook. Dusja, ik zat weer met me busboekje alles te volgen.. Kon dit keer heerlijk zitten, normaal sta ik de godsganselijke weg in een bus die niet normaal rijdt maar goed. Dus kon het goed volgen. NET op het nippertje nog uit de bus weten te springen, want was maar net op tijd met het besef dat ik er al was haha. Maar goed, dat ging dus net goed, en net is hier volkomen prima, het gaat hier immers altijd nét goed of frontaal fout. Dus dan is net goed prima. ;)
Ik lekker naar school. We hadden weer les van Luciana en was weer gezellig tuurlk. De jongens waren stinkend jaloers op mij in de pauze, omdat ik lekker naar de wedstryd van Boca kan as zondag en hun geen kaartjes meer kunnen kopen. Hehe, alleen op de zwarte markt, maar wij weten tuurlk niet hoe of wat je daar dan weer terecht komt. Ik ga namelijk met Rob mee en die had kaartjes en gaat elke wedstryd dus ja.. :D Ik zit goed haha.
We waren dit keer mega snel naar beneden gegaan in de pauze en stonden dit keer vooraan in de rij dus konden op ons dooie gemak eten en praten.
Voor de pauze hadden we vooral werkwoorden gehad, na de pauze gingen we knippen en plakken en lachen :D We moesten een eigen superheld of -helding maken uit tijdschriften en daar aantal dingen vervolgens over vertellen. Hoe hij of zij heette en wat ze deed en hoe ze eruit zag, waar ze woonde, familie, welke krachten ze had, waar ze het beste in was etc. Nou echt, het was ontzettend grappig wat daar allemaal uit kwam. Het toppunt vond ik Bruce Lee super heróe met 4 armen en Super Christ die lief en verlegen was maar wel gevaarlijk omdat ie een pistool vast had.. :D Nou we zijn daar 1,5 uur mee bezig geweest en hebben echt lol gehad met zn allen. Haha grappig om dat te zien, alle nationaliteiten zown beetje door elkaar.
Oh, maar onze verhaaltjes waren allemaal erg goed, ze vond ons een goeie klas :D Dat is altijd fijn om te horen tuurlk.
Daarna om 4uur wij met zn allen buiten verzameld. Hannah ging ff naar de pc maar verscheen niet in de bus uiteindelijk, dus denk dat ze de tijd verkeerd had begrepen ofzo want sochtends zei ze dat ze wel mee ging. Verder was onze hele kas compleet (toch wel 5 personen tuurlk ;)) Katherine was er ook al en bleek later helemaal fan van mijn Duitse klasgenoot haha. Muy Lindo zat ze constant te fluisteren.. :D Dat betekend: erg knap ;) . Wij in de bus vooral veel gegiecheld en gelachen haha. Kan het goed met haar vinden!
Omdat we vandaag naar La Boca gingen, hebben we afgesproken morgen alleen te gaan shoppen en dan savonds naar Puerto Madero, uit eten en coctails drinken :D haha zij is net zo gek op cocktail als ik, dus ik denk dat we haar het principe 'vissenkom' snel eens gaan uitleggen ;) haha.
Nou, in Boca aangekomen, eerst langs het stadion gereden. Eerst had dat de kleuren blauw/wit, maar omdat er nog een club in Buenos Aires was met die kleuren hebben ze het in 19OO nog wat veranderd in blauw/geel. De meest beruchte tegenstander is River, die hebbe de kleuren wit/rood. (Die rivaliteit is te vergelijken met Ajax/Feyenoord denk ik;)). Iig ernstig. Het voetbal word hier ook iets enthousiaster beleefd as in Nederland hoor. Hier gaan ze er echt in op. De mannen zullen nu wel roepen dat dat in Nederland ook zo is, maar geloof me, dit is 1Okeer erger.. echt waar.. dat zie zelfs ik zonder verstand van voetbal ;) . Je moet het zelf maar keer komen ervaren zou ik zeggen. Het is iig gekkewerk. In BsAs zijn ook zown 15 clubs, en dat is 1 stad.. Allemaal in topdivisie... Maar goed, over de kleuren. Het stadion is totaal blauw/geel. Bovenop staan enkele CocaCola borden, maar nu komt het, die zijn niet in de eigen kleuren van CocaCola.. Nee, want dat is rood/wit en rood/wit zijn de kleuren van River... Haha dus ze passen gewoon ff de kleuren aan, omdat anders de KLEUREN van de tegenstander op hun stadion staan.... Nee ok.. logisch ;) Je kan maar ergens in opgaan he.
Nou, toen doorgereden naar een musuem. Het was gratis, net als de meeste musea in Buenos Aires. 2 verdiepingen met schilderijen en oude boegbeelden.
De meeste werken waren van Quynterios een erg bekend en belangrijk persoon, geboren en getogen in La Boca.
La Boca is 1 van de oudste wijken van Buenos Aires. Eveneens erg kleurrijk en daardoor 1 van de bekendste wijken van BsAs. Ik heb er enkele foto's van gemaakt en bij dit verhaal toegevoegd.
Het is zo kleurrijk geworden door de vele schilders die er vroeger woonden. Het is eveneens een erg imigrantenwijk.
La Boca is niet zo groot, maar het hart ervan is erg gezellig en mooi. Volledige kleuren en veeeeeeel terrasjes waar haast overal een Tango opgevoerd wordt met de daarbijbehorende muzikanten en kledij. Ontzettend mooi om te zien. Van 1 dans heb ik eveneens enkele foto's gemaakt.
We kwamen op een gegeven moment ook langs een gebouw met een klein balkon. Daarop waren 3 personen bevestigd, poppen dan wel he. Van 3 erg belangrijke mensen van Argentinië. Ook hiervan een foto toegevoegd. Het zijn: Carlos Gardel (een erg groot Tangomeester), Eva Perón (beter bekend als Evita) en Maradona (de meest belangrijke en geeerde Bocavoetbalspeler..).
Na een rondje te hebben gelopen, zijn we terug gegaan naar de bus. We waren in 3 groepen gegaan, op leerniveau geordend. Met onze klas waren nog 2 anderen, een Chinees en een vriend van Christian en tuurlk Katherine bij mij. Maar toen we bij de bus kwamen zegt Christian ineens int Spaans, 'hey, waar is onze Chinees?'. Echt, wij allemaal kijken, onze gids eveneens geschrokken. En ja hoor, we waren hem kwijt. De gids is toen meteen de route terug gelopen maar kwam na half uur echt zonder hem terug. Andere groepen waren inmiddels ook aangekomen maar zonder hem. Ze hebben toen met alle gidsen nog een half uur gezocht, maar zonder geluk.
Nah.. toen zijn we dus zonder de Chinees teruggegaan.. Geen idee waar tie gebleven was...
La Boca is echter 's nachts erg gevaarlijk naar het schijnt. Ik kon het me nu overdag slecht voorstellen, het zag er zo mega gezellig en knus uit. Maar ik geloof ze maar en zal er 's avonds maar niet heen gaan ;)
Nou, op de terugweg. Kwamen we net buiten het hart van Boca en daar stikte het van de sloppenwijken en krottenwijkjes.. echt heel erg. Ik heb er foto's van proberen te maken, maar de bus reed zo snel (ook werkelijk gestoord) dat het me niet zo gemakkelijk lukte. Ik vond het echter echt erg om die overgang op zown korte afstand te zien..
Tegen 7uur waren we weer terug bij school. Het was inmiddels mega druk op straat geworden, echt erger as de spits in New York volgens mij. En gewoon gestoord hoe ze daar dan rijden. In de spits helemaal.. Gewoon van 5 banen met gemak 6 maken en dan ineens worden het 4 banen en is het volle bak remmen en toeteren... dan denk ik: je rijdt hier elke dag, waarom doe je dan ook zo lomp.. maar goed. Katherine en ik moesten nog met de bus terug naar huis, dus wij in de rij gaan staan. Konden we ons nog net in de bus frunneken. Je hoefde je niet echt vast te houden, aangezien je zo tegen elkaar gedrukt stond dat je geen kant op kon. Erg leuk.. Een rit die normaal al 45 min duurt duurde nu gewoon 1,5 uur door alle drukte.. echt gekkewerk zo druk en wat de mensen gewoon doen. Echt gestoord. Op gegeven moment was het wel toppunt van de frapantie van vandaag.. Er reed steeds zown motor voorbij, maar moest ook steeds weer stoppen dus we haalden elkaar geregeld in. Ze zaten er met zn 2en op en op gegeven moment merkte de achterste op dat er in de tas van zn bestuurder een leuk masker zat. Zown eentje uit de Kippenvelseries voor degene die dat kennen. En echt, ik lag echt dubbel in die bus. Ging tie dat masker opzetten en tegen elke voorbijganger raar lopen doen, en mensen laten schrikken. Op gegeven moment had ie ook door dat zowat onze hele buus naar hem keek, en ging tie beetje stoer richting ons doen. Nou echt, Katherine en ik kwamen niet meer bij. :D Dat maakte de rit toch beetje aangenaam haha.
Toen bij terugkomst op de halte aan Rivadavia, zijn we een McFlurry gaan halen :D Er zitten hier onwijs veel MacDonalds en Burger Kings, echt gekkewerk zoveel en hoe raar het dan is dat je hier amper dikke mensen ziet.. De McFlurry is hier echter wel anders as in Nederland, net als het feit dat ze hier geen McKroket kennen.. :( Anders had ik die al de eerste week gehaald hoor :D Maar goed, hier mengen ze je Flurry niet en krijg je veel grotere beker. En ontop krijg je warme chocoladesaus gratis als je dat wilt.. :D Buiten het feit dat ze niet mengen, is het erg lekker :D Het was alleen veel te veel dus we hebben ze thuis maar in de koelkast gezet haha.
Toen thuis de foto's geupload en dit verhaaltje gaan typen. Tussendoor was ook mijn mamsie online gekomen dus daar ook nog ff mee gepraat. Dan is het toch net alsof ze dichtbij is ;) Die Tijger van mij thuis, Smeagle, onze etterbak, is net gesterriliseerd, maar etterstraalt gewoon op volle bak door. Ze had zelfs mijn ma in der neus gebeten vannacht hahaha :D Gelukkig, was al bang dat ze dat enkel bij mij deed... ;)
Oh! En heb weer een nieuw berichtje via hyves gehad van een Bredenaar die hier eveneens net is aangekomen en een half jaar blijft :D Kijkkk, dat zijn de gezellige mensen ;) Dus daar gaan we ook nog ffies keertje wat mee drinken en al!
Ik doe hier steeds meer mensen op waarmee het klikt, gelukkig maar haha.
Met mijn klasgenoten kan ik het ook goed vinden. Hoop dat we nog contact houden na school, dat zou leuk zijn. Ik zal proberen nog groepsfoto met hen te maken! Tis wel zooitje ongeregeld door elkaar hoor, maar wel gezellig.
Ik ga nu zo lekker eten en filmpje ofzo kijken.
Morgen weer leuke dag voor de boeg dus ook maar niet al te laat naar bed.
Het verhaal van morgen zal alleen denk ik pas zondag online komen, aangezien we morgenaaf dus op stap gaan en niet vroeg terug zullen zijn ... :D
Liefs en dikke kus!!!
08 Maart 2008 - 14:58
Eefje:
Wat een leuke fototjes!!!
Ik wil ook zon :D -
09 Maart 2008 - 19:09
Caro:
Is de chinees onderhand gevonden? -
09 Maart 2008 - 20:14
Yvonne:
hahahah 'net goed of frontaal fout' hahahahha
haha dat verhaal over de voetbal:P
super die foto's erbij trouwens!!:D
hahah sta je daar 1,5uur tegen elkaar in de bus, zou ik behoorlijk sjago van zijn geworden;)
en idd, hoe is het met de verloren chinees?;) -
09 Maart 2008 - 21:23
Caatje: