Mijn daggie en SUCCESwensen voor NL! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu Mijn daggie en SUCCESwensen voor NL! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu

Mijn daggie en SUCCESwensen voor NL!

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

07 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Hola!

Na gisteraaf toch nu maar ff zo lang mogelijk op bedje blijven liggen, maar was nog steeds erg moe toen ik wakker werd. Eerst ff de douche getest, en vooruit het water was lauw te noemen, maar wel allemaal snel snel gedaan en gegeten. Met Doris toen eerst naar de bank gegaan om briefgeld te wisselen in muntgeld, aangezien ik anders niet met de bus kan… ;)
Was vanmorgen al behoorlijk druk en we moesten best wel ff wachten. Was maar blij dat we op tijd waren gegaan. Toen meteen de bus gepakt. En ja hoor, ook vandaag was er weer een omleiding. Nu juist de andere kant op. Dus daar stond ik weer met me stratenboekje… Nu moest ik vanaf de andere kant een aantal straten lopen, maar was nu nog zeker op tijd.
Vandaag weer las gehad van Griselda en was vooral weer praten en actieve gesprekken met elkaar voeren. We moesten nu oa uit het raam kijken 1 voor 1 en dan tegen 2 anderen vertellen wat we hadden gezien en wat de mensen aan het doen waren. Alles moest in het gerundio, een vorm die wij in het Nederlands niet kennen. Maar het is te vergelijken met het Engelse ‘I am … - ing’ Wat in het Engels dan –ing is, is in het Spaans -ando, of -iendo. Op uitzondering van de onregelmatige werkwoorden dan he. Dat was wel grappig, want we zagen steeds meer grappige dingen om de anderen te laten doen (die moesten het ook na doen, zoiets als ‘Simon says.. ‘ ;)
Om 2 uur hadden we ook weer pauze, maar we waren echt 1O min te laat terug ofzo. Dit omdat er echt een ellelange rij stond en John echt mega laat pas zn eten kreeg. We vonden het beetje erg lullig hem alleen te laat terug te laten komen dus hebben we met zn allen ff gewacht. Griselda gaf ons de tip voortaan om 12uur, voor de les, al door te geven wat we wilde eten ’s middags, zodat dit dan al klaar stond om 2uur en we tijd genoeg hadden. Vonden we idd wel slim idee!

Om 5 uur weer thuisgekomen en meteen aan het huiswerk. Wil vanaaf beetje op tijd gaan slapen en met Doris praten. Doris heeft namelijk vandaag haar eerste les Nederlands gehad op school, en ben erg benieuwd hoe ze het heeft gevonden en wat ze heeft gehad en wat voor huiswerk.

Welnu, om 8uur kwamen Doris en Rob beiden thuis. Doris allemaal enthousiast over haar Nederlandse les haha. Ze heeft geen maakwerk, maar moet veel lezen. Dus dat is erg leuk, kunnen we samen aan de studie over elkaars taal ;)

Van school uit had ik een uitnodiging om vanavond naar een feestje te gaan, maar dat begon pas om 1uur en ik wil vanaaf echt ff op tijd me bedje in..
Morgen eveneens een uitnodiging voor een museumbezoek in de wijk La Boca. Dat is 1 van de bekendste wijken hier in Buneos Aires, met heel veel kleur. Wellicht kennen jullie het wel. Ik mocht iemand meenemen dus dat was fijn. Heb het aan Doris gevraagd, aangezien Rob moet werken tot 7uur. Maar Doris kon ook niet, want ze heeft afgesproken met een vriendin. Nu hebben we Katherine weer gebeld en die had er wel weer zin in haha. :D Dus die komt morgen om 4uur naar school en dan gaan we met een groep naar La Boca en dan savonds weer samen naar huis. Heb er zin in! Hoop dat me camera het overdag wel gewoon doet, maar zal toch eens langs een winkel gaan want zonder camera ben ik niet compleet.. ;)

Maar nu lekker me bedje in, dromen over mijn liefste schatje, frapante avonturen met Caatje en Jo, heerlijk uit eten met heerlijke wijn met Caro, heerlijk diner maken, ijs eten en hopeloze romanticussen filmpjes kijken met Yvonne, feesten met Issy, fietsen in de zon met the Kid en oh wat allemaal nog wel niet meer.. Ik krijg het dus nog druk in me droompie :D

Lieve mensen, ik houd jullie met alle liefde op de hoogte en vind al jullie reacties mega leuk om te krijgen! Ga zo door.

Even een speciale regel voor mijn TONEELgenootjes: ONWIJS VEEL SUCCES MET DE EERSTE VOORSTELLING!! Ik wil er ff OP TIJD bij zijn haha, dus alvast bij deze! :D JULLIE KUNNEN HET! Maak het weer een voorstelling om nooit te vergeten! TOI TOI TOI!!!

En voor het meest geweldige softbalteam ter wereld: SEVEN HILLS, BOEMELENNNN bij de eerste oefenwedstryd!!! Ik wil hier die bal kunnen horen knallen tegen die knuppels! :D ZET HEM OP! En Mandy: STUITER ff dubbel zo hard he ;)

Liefs en dikke kus! Alvast een heel fijn weekend allemaal!!

• 07 Maart 2008 - 22:38

Eefje:

jij ook een fijn weekend!!
    * verder ben ik inspiratieloos* op het moment!!

• 09 Maart 2008 - 20:06

Yvonne:

Ik heb al weer een paar goede films klaarliggen!!;)

(L)

• 09 Maart 2008 - 21:41

Carina:

Haha,, natuurlijk dromen we hier in Nederland ook elke nacht over jou! (L)

• 12 Maart 2008 - 14:59

Jolanda: