En toen waren er cocktails... - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu En toen waren er cocktails... - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu

En toen waren er cocktails...

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

06 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Hola!

Zo, dat was opnieuw een effectief en leuk dagje :D

Allereerst heerlijk geslapen, toen sochtends ff extra vroeg eruit gegaan om alles af te wassen. Ik wilde er eerder uit zijn als Doris, want als die er als eerste uit zou zijn, zou ze nog alles schoonmaken en ik had gezegd dat ik het nu eens wilde doen voor ze! Dus dan maar de wekker 2uur van tevoren haha. En ja hoor, alles was nog stil, dus missie geslaagd. Alleen nu is het zo dat Doris afwast en het dan in het druiprek zet. Ze drogen nooit af. Toen ik het aanbood de eerste week, vertelde ze me dat dat niet hoeft en volgens mij hebben ze ook gewoon geen theedoeken dus al zou ik het willen, zou geen idee hebben waarmee. Nou ja, ik heel dat rek volgepropt, maar helaas paste er de helft van al de vieze (toen schoon natuurlijk) vaat maar in. Heb de rest maar zo netjes mogelijk in de gootsteen gezet, zodat het alsnog opgeruimd leek en het eerste gedeelte kon drogen. Toen maar ffies rustig ontbeten, wat mailtjes gedaan en aangekleed. De douche is helaas weer overleden. Nu werkelijk alleen maar koud water, op wat voor manier je ook probeert. Echt, 3 weken aan een stuk zonder fatsoenlijke douche, daar word ik behoorlijk chaggo van.. :( Maar goed, maar zo goed en kwaad as het ging HEEEEEEL snel haren gewassen en gedouched. Snel een warme handdoek gepakt dit keer. Het regent nog steeds elke dag, en hoewel het wel warm is, is het dan onder een koude douche vandaan komen niet alles. Toen het 3Ograden was, was het niet zown hele ramp, dan had je het toch gewoon nog warm, maar nu is hat beetje anders. Eerst maar weer tegen Doris gezegd van de douche en we gaan de loodgieter maar weer optrommelen.. ik word er echt gek van onderhand.. Maar goed, geduld... is erg belangrijk in dit land ;)

Toen om 11uur de bus naar school gepakt. Alleen.. ja, er was weer eens een omleiding dus geen idee waar tie ineens heendraaide. Ik meteen me stadsplattegrondje erbij en ff blijven volgen hoe tie reed. Gelukkig lopen de nummers ds in elke straat hier gelijk, dus wist wel waar ik eruit moest, maarja, moest nu wel heel aantal straten teruglopen en was daardoor maar net op tijd.
Ik had het gewoon warm vandaag, ondanks dat het beetje miezerde, maar gewoon shirtje met korte broek aan. Maar ik liep naar school en echt.. je raad het nooit, maar zag gewoon iemand met een sjaal en dikke jas aan... :| Ik wist niet wat ik meemaakte. Liep ik daar in me korte broek... haha die mensen zullen ook wel gedacht hebben, maar goed. Het is gewoon 25 graden.. dus ja.. dan ga ik geen spijkerbroek of jas aan doen hoor...
Nou weer braaf op school gezeten en weer hoop woordjes bijgeleerd. We hadden vandaag de andere juf, Luciana, eveneens erg vrolijk en praatte voortdurend haha. We moesten bij haar vooral veel voorlezen en opt bord schrijven. Was eveneens leuk! :D

Om 4uur weer naar huis. Gelukkig reed de bus weer normaal, anders zou ik denk ik niet eens weten waar ik dan op moet stappen.. haha mm kan ik ook wel eens ff navragen aan Rob of Doris haha.. Nou goed, snel thuis aan het huiswerk, want zou vanaaf met Rob mee naar de voetbal gaan kijken en daarna door naar de Nederlandse avond in een Nederlandse kroeg. Nu was het zo dat Rob thuis kwam eten, omdat ie pas later naar de voetbal hoefde. Ik samen met hem om half 8 al gegeten (is ook weer eens anders) en toen zei tie dat ik ook met Katherine alvast kon gaan naar de bar en dat hij later zou komen. Katherine is trouwens het oudste nichtje (19) van Doris. Dat meiske wat ontzettend veel praat en lacht :D Oh ook prima! Dus ik alles al klaargemaakt en we zouden om 9uur vertrekken. Het was pas 8uur en ik had zoiets, oh heb nog tijd zat haha. Maar toen ineens stond ze al aan de deur, want ze moest nog thuis omkleden en vroeg of ik dan ff met haar mee ging en dat we dan vanaf haar huis met de bus gingen. Ook goed. Dus ik met haar mee, zij snel gedouched en andere kleren aangedaan en wij op pad.
Was ook nog heel avontuur want ze wist niet waar het was.. terwijl Rob het heel duidelijk tegen Doris had verteld via msn en Doris had het weer uitgelegd aan Katherine.. Maar op de 1 of andere manier was dat ergens fout gegaan.. haha nou ja, ik wist het helemaal niet, ik kijk alleen buiten en dan denk ik continue dat het allemaal hetzelfde plaatje is, dezelfde winkels, dezelfde kruispunten haha, maar dat is dus niet. Nou goed, wij maar aan heeeeel veel mensen gevraagd steeds en uiteindelijk in de goede wijk uitgestapt. Daar ook maar weer heel veel gevraagd, vooral aan de pizzabezorgers, omdat die hele dag rondjes moeten rijden in de wijk, die weten het dan toch wel zou je denken. Nou bleek dus weer niet want die stuurde ons tot 2keer toe de verkeerde kant op en dan moesten we later weer terug. Nou uiteindelijk, na behoorlijk wat rondjes gelopen te hebben zag ik de ontzettend mooie NLse vlag, en ja hoor, daar was het gelukkig :D Was ontzettend druk, zowel met Nederlanders als Argentijnen! En echt een onwijs leuk tentje, zowel van binnen en van buiten. Zag meteen al Rogier buiten frontaal voor de deur bij de bar zitten. Das die vriend van Rob die altijd wel een feestje geeft en dus altijd op zoek is naar een reden voor een feestje.. ;) :D Haha en die verwelkomde me al meteen. Maar we moesten eerst hoognodig naar de toilet dus zijn we die eerst gaan zoeken en zijn we binnen gaan zitten. En toen zag ik het......... een lijst met COCKTAILS! :D Haha dus ja hoor, Katherine en ik aan de cocktail :D We hebben er foto's van gemaakt, maar mijn camera is op de 1 of andere manier flitsloos geworden :'( dus Katherine heeft met haar camera foto's genomen, die stuurt ze me nog via de mail deze week. Maar de cocktails smaakte weer perfecto.. :D
En ff later ook nog een heerlijke pizza op, omdat Katherine nog niets had gegeten. Daar heel veel zitten praten en dat lukte aardig! Zat later te denken hoeveel ik toch al wel niet snapte wat ze vertelde, ook al is het langzaam en soms met veel synoniemen of uitleg. Maar we komen er uiteindelijk wel :D Haar vriendje is naar Italie verhuisd, maar komt van de zomer (winter hier) weer hierheen. Ze heeft hem nu al bijna 2 maanden niet gezien dus tis wel fijn met haar daarover te praten, zeker aangezien ik mijn liefste schatje ook zo lang moet missen. En we hebben elkaar helemaal gevonden met het bekijken en praten over andere mensen :D haha ja je moet wat.

Nu had ik ook beetje afgesproken met nog een meisje via hyves, die zou misschien ook naar deze avond komen, dus hebben we wel continue uitgekeken naar haar. Na uurtje ofzo gezeten te hebben was ik bang dat ze me misschien niet kon vinden dus zijn we maar buiten gaan zitten. Heeeerlijk temperatuurtje voor ons doen, maar Katherine had het koud en deed maar een trui aan.. ;) Rob was inmiddels ook aangekomen en toen hebben we daar nog tijdje bijgestaan. Tegen 1 uur de bus maar weer naar huis gepakt.
En dan ook weer he.. gewoon een compleet volle bus om half 2 snachts.. MIDDEN door de week.. :| Das toch gewoon niet normaal.. Maar goed, wel gezellig ;)

Thuis gekomen maar snel me bedje in gegaan want morgen was weer gewoon volle bak school!

• 06 Maart 2008 - 20:39

Mamaatje:

Ja, zo maak je nogeens wat mee.
    Je hebt het er maar druk mee !
    In Nederland leefde je heel intens en deed je duizend en 1 ding tegelijk en daar ook blijkt.
    Maar geeft niet, je leert er een hele hoop en doet vooral veel ervaring op.
    Dit half jaar zal voor een groot deel in je leven door blijven spelen.Bovendien leer je een hoop mensen kennen waarvan je er zeker een aantal toevoegt aan je vriendenkring.

Geniet er maar lekker van!
    Snorretje van Smeagle!!

• 06 Maart 2008 - 22:28

Anita:

ha smeerkees,ik dacht al de shell te ruiken, maar verhip het is de wind vanuit Argentinie, Geef niet hoor Cootje van jou kan ik het hebben.
    Gaat het goed met mijn theater vriendinnetje? Gezellig je nieuwtjes, ik hoor je bijn apraten. We hebben nog 1 week voor de voorstelling zooooooo spannend... love yuo doei gr Anita
    ps even knuffelen hoor...

• 09 Maart 2008 - 20:03

Yvonne:

Hahah lekkere cocktailssss:D

Echt super dat je lekker met dat nichtje kan praten joh!!

Succes met de douche;)