Eerste dag op school en Robs verjaardag! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu Eerste dag op school en Robs verjaardag! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu

Eerste dag op school en Robs verjaardag!

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

05 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Hola!

Vandaag was dus mijn eerste dag school! Was tuurlk best wel ff spannend en ik was dan ook ruim van te voren wakker en ready to go.. De bus reed dit keer gelukkig gewoon normaal, dus herkende het meteen bij het uitstappen. Ik was half uur van te tevoren aanwezig (ja, ik blijf toch een Nederlander he… :D) dus was maar ff voort lokaal gaan wachten. Langzaam maar zeker kwamen er steeds meer studenten aan en zag al wat bekende gezichten. Uiteindelijk waren we vrijwel compleet, maar moesten we naar een ander lokaal en daar zouden we op gedeeld worden in twee groepen, omdat het anders een veel te grote klas werd. Prima. Het ging tot nu toe allemaal al in het Spaans, dus was al ff aanpoten het allemaal te kunnen snappen. Maar ging redelijk. Uiteindelijk kwam ik in de klas met een Engels meisje, Miriam, een Braziliaanse jongen, Viktor, een Duitse jongen, Christian, een meisje uit de USA, Hannah en een van de gasten uit Ierland die gister voor mij waren met de mondelinge toets. Van alles wat dus!
We hebben eerst een rondje voorstellen gedaan. Daarna in groepjes van 3 wat overeenkomsten en verschillen onderling besproken (meteen alles int Spaans) en die dingen gingen we op het andere groepen bevragen enzo. Was wel erg leuk en zo leerde we elkaar ook meteen wat kennen. Ik vond het wel heel moeilijk steeds alles te begrijpen, sommige dingen gingen ook zo snel.. Gelukkig had Christian er ook moeite mee en vroegen wij steeds of ze het nog eens wilde herhalen.
Onze docente is Griselda (denk dat ik het zo schrijf) een erg vrolijke vrouw die er lekker op los tettert :D Ze zegt echt ALLES int Spaans wat ik wel ff irritant vind, maar wel goed. Want als we iets niet snappen geeft ze er andere woorden voor of ze legt het uit met beschrijvingen enzo. Dus zo hoor je echt alleen maar (nieuwe) Spaanse woorden en des te eerder zul je het dan ook oppakken (hoop ik dan maar ;)).
Na 1,5 uurtje hadden we ongeveer pauze. Met ons 6en wat gaan eten en nog wat geouwehoerd. Met Viktor moet alles zowat int Spaans, want die spreekt geen Engels. De rest gelukkig wel dus met sommige woorden en bedoelingen kunnen we ons ook in het Engels nog goed redden.
Daarna kregen we meer werkwoorden en vervoegingen. Ook enkele wederkerende en klinkerveranderende werkwoorden in de stam. Dit had ik met mijn cursus in NL al uitgebreid gehad en dit snapte ik dus ook meteen. Godzijdank, want denk niet dat ik de wederkerende werkwoorden had gesnapt op de manier die Griselde uitlegde… Haha maar goed, was wel ff fijn dat ik ook iets meteen snapte.
In het laatste uurtje gingen we ook nog het staatshoofd van je eigen land spelen en dan met de andere president of koningin in gesprek. Was wel grappig want niemand wou met Bush spreken hahaha. Ach.. duidelijke mening hebben we :D Maar dat is met een geintje wel goed gekomen hoor. Was in ieder geval wel raar, maar ook wel leuk!

Nah dat was zo ongeveer mijn eerste dag op school. We hadden wel meteen huiswerk en heb ik maar meteen gemaakt bij thuiskomst. Rob was tuurlk jarig en wanneer die thuis zou komen zou het ook barste van de familie van Doris dus dan zou het er niet meer bepaald van komen. We moesten een verhaaltje maken over vandaag met alle werkwoorden die we vandaag hadden behandeld. En een opdracht met foto’s waarvan je moest zeggen wat ze deden in een bepaalde werkwoordsvorm. Dat lukte me aardig, wel met mijn Nederlandse woordenlijst ernaast, want wist nog aardig wat woorden niet meteen.

Bij thuiskomst kwam ik er alleen achter dat ik rap wat muntjes moet hebben, dat ik anders niet ver ga komen morgen met de bus.. Haha alleen ja, ik was al ff naar de bank gelopen, maar de loketten waren al dicht. Nu heb ik nog wel genoeg voor morgen op en neer, maar dan moet er ook niets anders gebeuren… Dus zal morge wel ff wat losse kleine dingen kopen (ik zeg toblerone :D) zodat ik weer wat wisselgeld terugkrijg.. En dan morgen weer ff proberen bij de bank.

Oh, moest trouwens ook nog ffies wat zeggen over gister, was ik door alles helemaal vergeten! Op de terugweg naar huis, zat ik beetje suf naar buiten te staren vanuit de bus, en toen plots zag ik echt het toppunt van gevaarlijk rijden.. zeker in deze stad.. :| Een motorrijder die zn helm op de-stoere-jongens-stand had staan (dus op zn hoofd, tot zn voorhoofd zeg maar) en hij was RIJDEND , zichzaggend tusssen al het verkeer door, gewoon aan het BELLEN… :| echt, dan vraag je er toch om! Zn handen aan het stuur, zn hoofd op zn schouder gedrukt zodat zn telefoon niet zou vallen. En maar ouwehoeren. Nee.. lekker slim hoor. *zucht* echt he.. dat kun je toch niet menen.. !

Maar toen dus Robs verjaardag! We zouden om half 1O gaan eten met 11 man... en we hebben 1 tafel voor 4 mensen, met een beetje goeie wil 6. Maar ja, we gingen dus pas om half 11 eten, want eer iedereen er was..
Doris haar moeder zou koken voor ons allemaal, Peruaans eten. Naar zeggen erg heet, maar dat valt allemaal nog erg tegen. Heb er zelf maar de nodige kruiden bij gegooid, want het werd hem niet haha. Maar Doris en ik hadden al wel de tafel gedekt enzo en voor de nichtjes het kleine tafeltje waar ze dan op de grond maar aan moesten zitten. Maar nee, uiteindelijk moesten alle groten echt aan de grote tafel. Uiteindelijk met 8 man aan de tafel.. Vraag me niet hoe, maar je kon niet bepaald makkelijk eten... haha nahja, het heeft ook wel wat hoor, wel knus. Alleen mogen ze af en toe wel wat op tijd komen en wat voorbereidingen treffen.. We moesten ook behoorlijk hanessen met borden overal vandaan te toveren en bestek.. want ja, dat heb je ook niet standaard zoveel in huis.. Nu boffen Rob en ik met ons mams, die haalt altijd veel te veel, dus ergens in een la hadden we nog een volledige bestekbak en wat borden over. Zo af en toe eens heel handig :D.
Verder wel gezellige avond, alleen ik volgde het echt bijna niet. Iedereen tetterde zo door elkaar en zo snel.. En op gegeven moment was ik ook echt zo moe dat ik me niet echt meer kon inspannen ervoor.. :(
Uiteindelijk ook nog heerlijke chocoladetaart op en kreeg Rob zn kadootje van Doris. (Verder doen ze hier op verjaardagen echt niets bijzonders.. geen slingers, geen ballonnen, geen kadootjes..) Dat vind ik zo raar, want as je op bezoek gaat bij iemand waar je niet zo vaak komt, neem je wel een kado mee.. Maar goed, hier doen ze daar dus niet aan. Dat de moeder van Doris voor ons allemaal kookte was tuurlk al wel een heel groot kado he :D
Van haar kreeg hij een nieuwe broek, en van mij had hij vannacht al een VerjaardagsKalender gehad. Zelfgemaakt, met allemaal foto's van vroeger toen tie klein was. Die ging dan ook de hele tafel rond :D
De man van de jongste zus van Doris zag ik nu ook voor het eerst en dat is een volbloed Argentijn. Zo ongeveer 1 van de weinige hier in de stad. Argentinië en met name Buenos Aires is namelijk een echte imigrante stad. Het is daarnaast ook een hele jonge stad, erg weinig oude mensen. Je hebt hier vooral ook veeeeel mensen van (half) Spaanse of Italiaanse komaf, daarnaast ook veel uit omliggende landen. Uiteraard zitten ook hier veel (half) Chinezen en er is een hele wijk met bijna alleen maar Duitsers.. Dus nja.. van alles echt wat. Die wonen hier meestal al wel enkele generaties, maar geven de taal en gewoonten veelal wel door.

Ik heb een leuke avond gehad, maar was ook wel blij dat ik uiteindelijk mijn bedje inkon. Sliep ook gewoon meteen! :D

• 05 Maart 2008 - 16:53

Bert:

Gefeliciteerd met je broer.

• 05 Maart 2008 - 19:52

Eefje:

gefeliciteerd met je broer :D
    Klinkt best gezellig en interessant je school!! haha ga je mij ook spaands leren als je terug bent???
    Ken ik dadelijk nog iig 1 andere taal!!
    HAHA

Kusj

• 05 Maart 2008 - 19:53

Carolina:

Nog even en ik kom je wellicht in mei opzoeken!

Mag je mij men spaans bijspijkeren

xxx

• 06 Maart 2008 - 13:52

Jolanda:

Hey meis gefeliciteerd met je broer hahaha tis een geslaagd feessie geweest zoals ik het lees.

Mis je meis
    Kussies veel liefs je potje

• 06 Maart 2008 - 18:54

Pa :

goed je best doen he kleine meid van papa ben trots op je hoor

• 09 Maart 2008 - 19:51

Yvonne:

'Ik blijf toch een Nederlander he..'..ehhh dan ben ik tijdsgezien eigenlijk een Argentiniër;)

En gefeliciteerd natuurlijk met je broer!(K)