Blue Eyed Girl
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
04 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Nou nou, wat een actieve en leuke dag was het vandaag :D
Ten eerste: vanmorgen had ik mijn tweede toets op school! Dus ik moest er zeker op tijd zijn, iets wat je met de Argentijnse mentaliteit behoorlijk op de zenuwen kan werken.. Ik mijn wekker in ieder geval zeer op tijd gezet, maar zaterdag was de stroom overdag er weer uit gevallen en gisteravond begon het weer. Steeds een uurtje hadden we weer stroom en dan viel het weer een half uur ofzo weg.. echt zooo irritant.. Ik dorf ook niet bepaald te gaan slapen, omdat me wekker stond en ik die nu steeds opnieuw moest zetten.. En as de stroom er uit zou vallen in de nacht, zou ik nog niets aan me wekker hebben... Maar 'gelukkig' kon ik toch niet slapen, mede dankzij onze geweldige bovenbuurman die op het dakterras weer eens aant jengelen was op zn gitaar en al. Het klonk dan wel niet slecht, maar om 3uur snachts zit je daar niet bepaald op te wachten... :|
Nou goed, eindelijk toch in slaap gevallen en godzijdank was de stroom er daarna niet meer afgegaan dus ging gewoon me wekkertje op tijd.
Ik al binnen no time klaar en ready to go.. maar ik moest nog ff half uurtje op me schoonzussie wachten.. Steeds as die bijna klaar was, kwam er weer iets tussen of zag ze iets wat nog gedaan moest worden.. uiteindelijk om half 1 richting de bus gegaan.. En ik moest er om 1 uur zijn voor me toets en het was 45min rijden.. juist.. we zouden het dus al niet halen.. Maar goed, eenmaal in de bus kun je er toch niets tegen doen en maar hopen dat ie doorrijdt. Dat kunnen ze wel hoor, ging met een mega vaart. Maar ipv dat ie zn gewone route reed, ging de bus ineens andere weg op. Was ik ff blij dat Doris mee was nog 1 keertje, anders zou ik echt niet weten waar ik uit had moeten stappen.. :| haha maar goed, we waren paar avenues verder nu en moesten dus wel ff stuk verder lopen. Maar wij gehaast en gelukkig maar 5 minuutjes te laat aangekomen. Ik was wel de enige die te laat was en het hele lokaal zat al vol met studenten. Nah, ik zachtjes naar binnen en er zachtjes tussen gaan zitten. Ik vond het nu toch niet zo heel erg dat ik te laat was, want nu hoefde ik ook pas als laatste, als de meeste studenten dus al mooi weer naar huis waren :D Prima haha.
1 voor 1 moesten we naar voren komen met onze schriftelijke toets en dan ging de docente wat vragen stellen in het Spaans en dan moest je zo goed mogelijk antwoorden. Vooral over wat je deed, wat je leuk vond, wat je hier kwam doen, school, werk, hoe lang je er al was, waar je verbleef, dat soort dingen. Ik kon aantal gesprekken nu meekrijgen, dus had me beetje voor kunnen bereiden.
Naast me zat alleen een mega zenuwpees. Echtm ik werd er zelf half gek van. Hele tijd te wiebelen, te tikken, op zn rekenmachine mij te irriteren, steeds verzitten, zuchten en gewoon 3 keer het lokaal uitgelopen met al zn spullen, om vervolgens weer terug irritant te komen doen.. Echt.. geen idee of tie gewoon zo irritant is of zenuwachtig was ofzo, maar ik werd er behoorlijk gek van.
Op een gegeven moment waren alleen die gast, ik en 3 Ieren nog over. Met die 3 Ieren moest ik wel steeds lachen, de docente zelf ook :D Die waren echt heel erg droog. Eentje ook: waar hou je van? Ja voetbal, vrouwen en bier. Ik ben toch een Ier of niet..?;) haha :D Heerlijk, 2 van hun hadden een niveau lager as mij en 1 hetzelfde niveau, maar lijkt me gezellig bij hun in de klas te komen. Dat accent alleen al! :D
Nou toen was ik aan de beurt. Ik kreeg wat vragen over waar ik woonde, wat ik kwam doen, wat ik leuk vond aan de stad en hoe lang ik zou blijven. Ging eigenlijk allemaal goed! Oh, en waar ik al eerder Spaanse les had gehad, omdat ik het al wel redelijk begreep. Nou, kon het allemaal goed uitleggen en beantwoorden, maar moest wel wat nadenken enzo. En de uitspraak verliep niet soepel, maarrr ik kwam wel op niveau 3 uit met mondelijk! :D Dat vond ik toch helemaal niet slecht, aangezien er maar 2 niveau 4 hadden, nog 3 niveau 3 met mij en 3 of 4 niveau 2. :D
Nou, mag morgen dus beginnen! Om 12 uur gaat het echte werk dus ff beginnen de komende maand! Heb er wel zin in en ben erg benieuwd! Hoop dat ik het goed op ga pakken en veel leuke nieuwe mensen ga leren kennen! Ik hou jullie zeer goed op de hoogte ;)
Nou, daarna, om 2uur, gauw me boeken opgehaald en informatie gekregen waar ik morgen moest zijn en al. Daarna wij gauw naar de bus gelopen, want we moesten om half 3 weer bij mijn volgende afspraak zijn: een vrijwilligersorganisatie. Wij zeer snel (met de trap;)) naar beneden en de straat op. Moesten bij de bus ff wachten, stopte er net voor mijn neus een auto met bouwvakkers (tuurlk, waarom ook niet). En drie man sterk zaten ze me toch aan te staren. Stapte er zelfs 1 uit om ff zeer verwonderlijk me te complimenteren met me mooie ogen.. :| haha nou vond het wel erg leuk hoor, maar was wel erg verbaasd haha. :D Maarja, ze kennen hier dus geen blauwe ogen. Alleen buitenlanders hebben die dus. Bof ik toch haha.
Nou goed, wij de bus in. Duurde me weer veel te lang tuurlk maar je kan enkel geduld hebben.... ;) Bij de halte wel ff moeten zoeken enzo. En ja hoor, kwamen langs groepje jongens, en die ouwehoerden ook volle bak over me.. :| Met name weer me ogen dus.. :| Ik begin de bepaalde woordkeus van dergelijke situaties nu wel te verstaan, dus moest wel lachen. Maar ja, dat zorgde voor hun dus voor nog meer praatjes. Dat kon ik dan weer alleen niet volgen haha. Maar goed, we hadden haast, dus heb me er ook verder niet voor ingespannen.
Wij aangekomen op plaats van bestemming! Kai vriendelijk meisje aangetroffen die me het 1 en ander heeft uitgelegd. Het is een grote organisatie die in 14 landen actief is, ook in Europa. Het project heet Mobiele School en dat houdt in dat ze 2 dagen in de week naar een bepaalde plek gaan met een grote camper/schoolbus met creatief materiaal. Verf, knutselmateriaal, leesboeken etc. En dan gaan ze paar uurtjes in de middag met straatkinderen leuke dingen doen. Verschillende activiteiten, spelletjes, af en toe lesmateriaal e.d. Vooral heel creatief gericht om hun problemen te kunnen verwerken of om ermee om te leren gaan. Ze werken niet met therapeutische gesprekken, maar juist mer creatieve verwerking etc. Het lijkt mij in ieder geval mega gaaf!! En Doris was er eveneens erg over te spreken! :D Ik vertelde wel dat ik nu net vanaf morgen een maand naar school ga en dus deze maand niet zou kunnen helpen. Dat vond ze niet erg, ik mocht er bellen als ik klaar met school was, dan kon ik meteen een dagje meelopen! Dat wil ik dus zeer zeker ook gaan doen. Het klinkt mij erg mooi in de ogen, maar wil het wel eerst zelf ook meemaken. Dus ik hou het nummer zeer zeker in me zak! En dan zien we over 4 weken! :D
Nou, toen was de vraag of we naar huis gingen, of dat we nog bij iemand op visite gingen. Ik was wel heel moe, maar leek mij wel leuk weer wat nieuwe mensen te leren kennen. En een vriendin van Doris woonde er in de buurt, dus zijn we daar langs gegaan. Een erg sympatiek meisje dat net een jaartje getrouwd is! Ze was nog steeds apetrots en we gingen meteen fotoows kijken (zooo mooi:D) en haar jurk liet ze meteen zien en alles. Was echt super!! haha vrouwen he ;) Aahw ooit komt er ook zown dag voor mij en me liefje in mega mooi pak :D:D:D Heb er nu al zin in haha
Nou toen nog lekker taart gegeten en echte Argentijnse Thee gedronken. Dat is echt niets voor mij, ik vind het echt niet lekker.. maar goed, tis echt traditie hier. Iedereen heeft zown speciaal theebakkie, ook op straat zie je ze veel mee lopen. Het heet Mattee ofzoiets, weet niet goed hoe ik het moet typen. Tis iig heel dik.. Doris gooide er heel veel suiker bij. Net als dat ze 3/4 kopje vult met water en de rest koffie zoals Rob en ik hem zetten... ;) Wij hebben een iets andere smaak dan hier geloof ik.
Oh! We gingen daarna met de metro naar klein centrumpje verderop, maar op de heenweg waren we ook met de metro gegaan. Echt, wat een ervaring is dat ook! :D Een vrij gewone metro (op linea A na dan, die hele oude), maar ook met raampjes die open kunnen. Dan zit er een klein hekje voor, maar zelfs ik kon me arm er doorheen steken, dus zeker voor kinderen helpt dat niet erg. En daarnaast, ik heb hetzelfde postuur as de gemiddelde Argentijn dus vrees dat de meeste Argentijnen ook hun armen er doorheen kunnen steken. Nu is dat niet zo heel erg, wel gevaarlijk tuurlk (zeer gevaarlijk in NL, maar hier normaal). Alleen.. de muur van de tunnel waar de metro doorheen suist, zit op zown 2Ocm (soms minder :|) afstand van de metro zelf.. Je kan zo de muur aanraken.. En alle draden en borden die je tegenkomt... :| Echt gekkewerk.. Ik vond het nou niet een bepaald veilige gedachte.. maar goed. Ze zeggen dan heel simpel: je moet je arm of ander lichaamsdeel er ook gewoon niet doorheen steken... Ja.. lekker makkelijk hoor.. :| haha nja.. om ff een idee te geven.. ;)
Nou, wij dus weer met de metro en ff naar een winkeltje gegaan. Happy Nights, een groot uitgaangsgelegenheid, op zn Mexicaans.. en... met COCKTAILS!!! :D Mijn favo stond bovenaan, dus ik vroeg al meteen wanneer we gingen :D We gaan waarschijnlijk snel een keertje daar lekker uit eten en daarna lekker dansen! Heb er nu al zin in :D Haha zag er erg leuk uit allemaal. Met name de cocktails zagen er lekkerrr uit ;) En ik moet toch ff testen hoe ze hier smaken he. En welke ze hier allemaal voor anders hebben als bij ons... :D hihi nou ik zal het jullie laten weten hoor!
Inmiddels was ik wel helemaal doodop en pakte we rond half 8 gelukkig de bus richting huis. Kon gelukkig zitten na een tijdje, want viel echt om van de slaap.. Ik geloof heilig dat je staand kunt slapen nu... :|
Nu hebben we net heeeerlijk biefstuk met frietjes (in een koekenpan gebakken .. ) en sla op! Jammiee, as je van biefstuk houdt, moet je naar Argentinië gaan trouwens :D:D:D Zooooo lekker en groot!!!
Nu en nu ben ik dus jullie op de hoogte aan het stellen!
Zo lekker op tijd richting bedje, hopen dat we nu geen vervelende buurman hebben en dan morgen naar school!!! :D Oh, en morgen is mijn broertje ook jarig dus zal wel erg druk worden als ik thuis kom. De hele familie van Doris komt hier eten hoorde ik net. Vraag me serieus af waar we al die mensen gaan laten, aangezien we echt een heel klein huisje hebben.... maar goed.. dat zien we dan morgen wel. De moeder van Doris gaat Peruaans eten koken, dus ben benieuwd! Lekker heet zeggen ze.. kom maar op :D
Nou lieve mensen, tot heel snel!!!
Ciao!
04 Maart 2008 - 10:21
Saskia:
Ha Bennie,
Zo te horen gaat het wel heel erg goed met je!! hihi
Met al die verschillende dingen die je daar allemaal mee maakt, leuk zeg.
Ik zal je zeker blijven volgen en geniet van je verblijf daar. De groetjes aan je broer en je schoonzus.
Als de buurman vervelend blijft doen, gooi dan maar een softbal tegen het plafond, hihi!!
groetjes
saskia -
04 Maart 2008 - 15:57
Eefje:
Zo te leven gaat het nog allemaal prima daaroh!!!
Succes met je school iig:P
Ennuh geef die buurmannen maar eens ff op hun kop!! haha!!
Xx -
04 Maart 2008 - 20:04
Ismay:
Eey schatje,
Heb je goed gedaan met je mondeling :d! Helemaal toppie!
Dat vrijwilligers werk klinkt ook wel leuk ja! Wel heel verstandig van je om een dag mee te lopen, maar verwacht niet anders van je natuurlijk :D!
Tja die blauwe ogen van je! Ze zijn toch ook geweldig ;):d!
Veel succes op school morgen en veel plezier en alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je broer :d!
Hou van jou! Kusjes -
05 Maart 2008 - 16:40
Bert:
Gefeliciteerd met je broer.
Veel sukses op school.
Groetjes van Bert. -
06 Maart 2008 - 13:48
Jolanda:
En meis hoe smaken de argentijnse vissenkommen hahah of heb je die toch braaf links laten liggen hahah. Was het van ut zelfde niveau als in Marmarig hahaha??
HOU VAN JOU -
09 Maart 2008 - 19:45
Yvonne:
zooo goed van je niveau man!!:D SUPER!!
En neem maar cocktail voor mij binnenkort dan;)