The Day After, Werk, Softbal, Tango en Quotes!
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
03 Mei 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Nou, de donderdagochtend was erg vroeg en erg dorstig. Verder wonderbaarlijkg een problemen, enkel veel honger maar niet echt krachtvol. Maar rustig aan gedaan dus, wat zijn we wijs :D.
's Middags ffies naar het even warme Nederland gebeld en ffies met Katty naar de markt in Retiro geweest. Was nog heel gedoe met elkaar zoeken, maar uiteindelijk toch elkaar gevonden. Zo moeilijk is het niet om bij dezelfde bushalte te staan zou je denken, maar goed.. Ik was alleen echt heel moe en het was 's avonds erg snel aan het afkoelen dus we waren tegen 8uur alweer met de bus richting huis gegaan. We trots puntje vandaag: heb hele tijd met Katty int Spaans gecommuniceerd! Eerst via telefoon, via sms en f2f! Goed heej :D we komen er wel haha.
's Avonds gezellig met Rob en Doris op de bank gehangen en filmpie gekeken. Dus heerlijk rustig dagje gehad, dat was niet ernstig te noemen. Beetje jammer was wel dat ik vanavond uitgenodigd was voor een feessie, maar ik kon de kracht niet vinden dus ben niet geweest. Had wel vrijkaartjes gekregen dus maar een erg gemeend mailtje gestuurd naar Nacho, het manneke had dus voor niets kaartjes geregeld.. :$
****************************************
Vrijdag!
Vandaag leuk leuk! Ik werd vanmorgen vroeger dan me wekkertje wakker door de telefoon. Doris had al opgenomen dus ik bleef beetje dommelen. Maar het was voor mij! Patrick aan de lijn en of ik hem zo ff terug kon bellen, ivm werk... !!!! Dus ik meteen ff opgefrist zodat ik helder aan de telefoon kon verschijnen en gebeld. En ja hoor! Hij had iemand nodig op zn kantoor bij Job24All en als ik wilde kon ik maandag beginnen... :| Waaa tuurlk! Primaaa! Het is wel buiten Buenos Aires, voor mij dus 1,5uur reizen. Als ik wilde, kon ik bij Lonneke (de stagiaire) inwonen, die woonde daar vlakbij. Ik moet daar alleen nog ff over na denken. Misschien 2 nachtjes in de week ofzo, maandag en dinsdag ofzo, maar niet meer want wil nu gewoon zoveel mogelijk tijd met me broertje en schoonzusje doorbrengen. Ga ze sebiet weer heel lang niet zien en dat wil ik niet nog langer maken. Maar miss 1 of 2 nachtjes in de week als het echt zwaar valt met reizen, eerst maar ff zien. Ik mag maandag dus gelijk komen en beginnen. We gaan dan kijken wat mij beetje ligt en wat ik leuk vind, welke afdeling. Het is nog allemaal niet precies dus ik vertel er maandag waarschijnlijk uitgebreid over!
Vandaag begon dus al super!!
En het werd nog beter :D
Eenmaal opgestaan, kijk ik ff later me mail, heb ik een mailtje van een onbekend meisje in het Spaans. Met als onderwerp SOFTBAL. Nou ja dan heb je mijn aandacht hoor. Was een Spaans mailtje van een meisje wat bij een restaurant werkt, op Plaza Serano. Eentje waar ik me CV dus had achtergelaten. Ze was er toevallig bij uitgekomen en had gezien dat ik Softbal speel en nu hadden hun bij hun team nog wel wat meiden nodig en vroeg ze dus of ik toevallig interesse had voor de komende tijd.. EN OF!!!!!!!! WAAAAAAAAAAAAA kan ik dus miss mooi weer ff gaan trainen en spelen!!!!!!!!!!!!!!!!!! DAT KAN GEWOON NIET MOOIER!!!! Ik hou jullie ook hiervan op de hoogte haha.
Verder vandaag weesten werken tuurlk. Ze vonden het super dat ik een baantje had, maar ze waren duidelijk onwijs opgelucht toen ik vertelde dat ik gewoon de woensdag- en vrijdagmiddagen bij hun bleef komen. Dan ga ik enkel sochtends werken bij Patrick en dan smiddags gewoon hun helpen! haha dat vonden ze helemaal geweldig en als het keertje niet ging was het geen probleem, ze waren al onwijs blij dat ik het beiden ga doen haha.
Helaas was het vandaag erg koud (16 graden is hier ERG koud) en bijna geen kinderen. Beetje saai dagje helaas wel met betrekking tot het werk. Ook was het de laatste dag van Adriana, wat tuurlk ook rot was. Ze moest huilen achteraf en liet ons een lief briefje na die ik heb voorgelezen en eveneens nog begreep ook! Ze is maar 5 keer geweest maar blijkbaar was het onwijs heftig voor haar geweest. Dat deed vooral David erg goed kan ik je zeggen.
Verder vanavond eveneens leuk uitje gehad! Met Hannah bij thuiskomst eerst via de chat op Skype (vraag me niet waarom ze geen msn heeft) ons tripje naar Igazu (dat bekend staat om de enorme watervallen) geregeld! We gaan 5 daagjes samen op pad. Wel 18 uur in de bus heen en weer 18uur terug, maar dat is hier in Argentinië heel normaal. We gaan ook bij een Indianenstam kijken en oude Ruïnes bezoeken een dag lang. Dan één dag naar de Argentijnse kant van de watervallen en de andere dag aan de Braziliaanse kant ff kijkje nemen (as je er toch in de buurt ben, waarom niet ;)). En dan heb ik nog een dagje relaxen in een erg rlxd hostel wat vrijwel iedereen aanraadt die in Igazu is geweest. Het is in het Noorden nog veel warmer, dus waarschijnlijk kunnen we nog ffies aan ons kleurtje werken en lekker zwemmen! We hebben er zin in! We vertrekken donderdagavond 15 mei om half 8 en ik kom woensdagochtend 21 mei weer terug (Hannah een dag eerder ivm haar werk en school). Leuk leuk :D
Toen besloten vanaaf ff onze Tango les te doen. Dat wilden we al langer en nu hadden we ff impulsief idee dus waarom niet. Wij leuk tentje opgezocht in Palermo en voor 12 pesos (iets meer as 2 euro) een hele aaf plezier gehad! Er was nog een Salsa les aan de gang en ik besefte me meteen wat ik de komende weken ga volgen haha, als het kan ;-) Man wat een heeeeerlijke dans! De Tango kwam erna en werd eerst ff gedemonstreerd door de professionals, allemachies wat geweldig ook. Besluit was al snel gemaakt, deze twee dansen zijn de meest erotische die ik ken :D De Salsa is gewoon perfect voor feestjes, lekker schudden met alles wat je hebt en tegen elkaar aan rijen om het maar ff plat te zeggen, maar wel op een geweldig swingende manier :D En de Tango, ja dat is gewoon erotisch, langs elkaar heen lopen. Het is geweldig mooi om naar te kijken en - mits met de juiste persoon - geweldig om te doen denk ik ;) Ik heb ff lesje gedaan, Hannah ahd erg last van der voet dus bleef bij de spullen. Ook goed. Heb niet veel bijzonders geleerd, enkel echt de basisstapjes. Het is vrij simpel, je moet het gewoon ff aanvoelen. De kerel beslist alles en het is grotendeels pure improvisatie die je als vrouw gewoon moet volgen met bepaalde basishandelingen. Prima, dat is volledig in het plaatje van de cultuur. Op dit punt vind ik de Argentijnse mannen echt wel geweldig; als ze de Tango goed dansen. Allemachies wat een passie gooien die mannen er in! Dat is echt geweldig, ik wou dat ze allemaal daar der passie in staken ipv naar boliches te gaan met elektronica musica en mij te irriteren... haha miss een tip mannen!
Niet te laat naar huis gegaan want ik was toch wel heel moe. Onderweg naar Cordoba had ik alweer de slechte ervaringen met de Argentijnse man .. Al dat ge'psst achter je rug en gefluit, man 'get a live'. Hannah schoot helemaal ni de lach toen ik dat zei, want ze dacht dat ik 'skin them alive' zei.. Dat is nu dus mooi ons nieuwe motto hahaha. Ik vond hem zelf wel erg grappig.
Was trouwens wel leuk! Hannah is helemaal fan van mijn uitspraken geloof ik. 'Don't spoil a beautiful/nice experience with questionmarks afterwards' (die heeft ze zelfs op haar facebook gezet, in het Nederlands hahaha) en 'when the first ones are boring or not your thing, you'll see more the beauty and fun in the right one, you'll appreciate it more after some less experiences' (dat ging over mannen, maar ik laat me er verder niet over uit ivm haar privacy... ;-)). 'You should be a motivational speaker che!' was haar reactie... :D Nou ik voel me vereerd haha.
Ik kan dus al met al zeggen dat mijn dagje erg geslaagd was ! Nu lkkr me bedje in en op voor morgen! Doel: BOCA shirt scoren voor de wedstrijd zondag! :D
Besitos!
03 Mei 2008 - 10:09
Yvonne:
ZOO!! Heb jij even een superdag gehad gister!! Potjandorie :D Lekker een baantje en je kan daar je lievelingssport gaan beoefenen!!!:D:D En je reis geregeld!! Wahhh leuk!:D Nou fijn wknd moppie!! En veel plezier morgen alvast! (L) -
05 Mei 2008 - 18:00
Jolanda:
Hey toppie dat je bij dat team kan gaan spelen hahahah tis dat je in argentinie zit anders had ik ff komen kijken bij je training hahah als ik tijd had maar een daggie argentinie op en neer laat mijn portomenetje niet toe helaas hahah. -
05 Mei 2008 - 20:30
Pa:
leer jij maar dansen meid
als je de klompjes dans maar niet vergeet