O7/O4 Punta del Este - Reisverslag uit Punta del Este, Uruguay van Coby - WaarBenJij.nu O7/O4 Punta del Este - Reisverslag uit Punta del Este, Uruguay van Coby - WaarBenJij.nu

O7/O4 Punta del Este

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

10 April 2008 | Uruguay, Punta del Este

Hola!

Nou, hoopte vandaag toch wat langer te kunnen slapen, maar nee hoor, het mocht niet zo zijn. Onze 3 nieuwe kamergenoten hadden de wekker op HALF 7 gezet om weer te vertrekken.. Alsjeblieft zeg, doe normaal. En als ze dan zachtjes doen, maar continue op en neer lopen.. mensen, alsjeblieft. Waren hun weg, begon onze Braziliaan weer... Nou, ik was er dus om 8uur ook weer uit.

Sochtends maar wat rondjes gereden op me mopetje, beetje de straten wat logischer ordenen. Nou, onmogelijk, want er zit totaal geen logica in. Alle straten zijn 1 richting, maar je moet dus maar gewoon rijden en kijken waar je er weer af kan, want niets staat aangegeven of iets. Belachelijk. Dan hebben ze ook nog stoplichten. Vraag me niet waarom, want in het hele plaatsje werken ze niet. Niet eens op knipperend oranje. We hebben geconcludeerd dat ze alleen voor de sier zijn en voor de heb. Misschien dat ze alle energie sparen voor het hoogseizoen ... of iets in die geest... ;)

Tegen 11uur eens bij Conor gaan kijken, die bleef stug in zn bed liggen dommelen, ondanks dat iedereen op en neer liep voor spullen in de kamer. Hij zou er zo ook wel uitkomen... juist.. FF gevraagd of tie toevallig naar Isla de Lobos wilde vandaag, er ging een tour vanuit het hostel op de middag, dus dan hadden we wat te doen. Hij vond alles prima dus ben ik dat maar gaan regelen.
Ook meteen ff naar de haven gereden, en gezocht waar we moesten vertrekken. Ik had een naam van iemand meegekregen, dus op goed geluk maar wat mensen aangesproken. Ik had de goeie man al snel te pakken en die zei dat het handiger was als we wat eerder zouden komen, prima, doen we dat toch. Ik nog wat foto's gemaakt van de haven en toen weer terug naar het hostel om Conor inmiddels op te kunnen halen. Dat plan ging alleen ff niet door, want meneer lag nog steeds te snurken. Ik hem wakker gemaakt en gezegd dat we zeg maar binnen 1O min bij de haven moesten zijn.. Dan denk je toch, dan gaat het vast wel sneller, maar nee hoor, ongelooflijk.. Nu is dat tuurlk wel de cultuur hier ook, dus vooruit. Ik maar ff wat broodjes en drinken gehaald, zodat ie toch een ontbijt had op de boot, want anders zouden we nog later zijn. Wij snel daarheen gescheurd. Bij aankomst vroeg Conor alleen ineens of ik me scooter niet vandaag terug moest brengen voor 12 uur... Ohhja.. vergeten, ik ff met de man van de boot gepraat en hij tuurlk kon hij wel paar minuten wachten tot k terug was. Nou, ik weer opgehopt en de snelste route naar die verhuurzaak proberen te vinden, dat valt niet mee met al die achterlijke 1 richtingswegen... Gelukkig was de terug weg naar de haven heel makkelijk en zat alles ff mee. Ik mocht me scootertje wel dagje langer houden en dan morgen betalen, prima, hoefde ik iig daar geen tijd aan te verliezen op dat moment.. ;)

Op tijd terug bij de boot en op een klein bootje plaatsgenomen. Er zaten nog 1O andere mensen, dus was lekker druk. Heerlijk in het zonnetje een klein uurtje gevaren naar Isla de Lobos, het eilandje voor de kust met alleen maar zeehonden! Allemachtig, dat waren er veeeeel :| Ik denk wel duizenden, serieus waar. We konden er helaas niet zwemmen, maar we hebben veel foto's genomen ! Ze zijn niet bepaald mooi te noemen, en een herrie dat ze maken! Maar het toppunt was wel de nieuwsgierigheid haha. Allemaal kleine Cobytjes he pap? ;) Toen de boot stopte was het binnen 5 min omringd met zeehonden die indruk wilde maken met kunstjes en geluiden. Haha wel geinig om te zien hoor :D Op de rotsen lagen er ook nog honderden, lekker te zonnen en te relaxen. En dan had je ook nog een groepje wat steeds op een rots kroop in de zee, en die volgens mij spelletje speelden wie er het langs op kon blijven zitten als er een gols overheen ging. Dat was echt grappig om te zien, iedere keer werden ze er allemaal vanaf gespoeld namelijk :D. Leuk uitstapje!
Op de terugweg kwamen we langs een gezonken boot uit 18OO nog wat, waarvan enkel het opperste topje boven het water uitkwam. Daar helaas geen foto van kunnen maken, maar dat zag er zeker tof uit.

Bij terugkomst eerst John maar eens opgezocht, die was inmiddels ook aangekomen en lag heerlijk relaxd een boek te lezen op de tientallen kussens in de relaxkamer van het hostel. Wij hadden alleen nog niet gegeten dus dat eerst maar ff gaan doen. Ik had een overheerlijke Napolitana Sandwich (amaiiii) en een heerlijke Submarino, jammie, lang leve de chocola :D
Nu heb ik denk ik wel eens verteld over John en zijn 'kangaroo-actie'...? Zo niet, hij doet dan een kangaroo na, wat betreft de bewegingen... (vraag me niet waarom..) . Wel, nu zaten we naast elkaar en konden we de ingang van het restaurantje zien. En op een gegeven moment komt er een musje binnen wippen, gewoon een klein doodnormaal musje, wippend zoals mussen dat doen.. Zegtie bloedserieus: 'Look, he is doing the Kangaroo!'.. Misschien is het wel zown moment waar je bij had moeten zijn, maar we kwamen echt niet meer bij. :D Als ik er nu aan denk, moet ik gewoon weer lachen :D

Die verdere dag weinig bijzonders meer gedaan. Wat rondgelopen in het stadje wat ik inmiddels op me duimpje kon en lekker relaxd op de kussens liggen ouwehoeren over van alles en nog wat. 's Avonds weer uit eten geweest, maar niet zo lekker als andere keren. Het kan ook niet altijd perfect zijn tuurlk.
Toen we terugliepen leek het alleen wel een spookstad, allemachies wat een leegte. Van het weekend ging het nog wel, maar het was nu echt helemaal uitgestorven. En dan bedoel ik ook echt dat er echt niemand op straat was buiten ons.. :| Dat is toch ook niets hoor.. Was blij weer in het knusse hostel te zijn! Niet te laat gemaakt en ff geen alcohol aangeraakt.

We hadden deze nacht de kamer voor ons drietjes dus eindelijk een goede, rustige nachtrust gehad!! Ik kon wel beetje moeilijk in slaap komen, maar met wat muziek zachtjes aan ging het een stuk beter en was ik zo weg...

• 11 April 2008 - 08:42

Yvonne:

Sealions!!;) haha tof hoor!!