de 4 Russen - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu de 4 Russen - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu

de 4 Russen

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

20 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Hola!

Vandaag was de laatste werkdag voor heel veel Argentijnen voor Pasen. Dat vieren ze hier groot, 4 dagen lang en maandag is er een nationale feestdag omdat dan de democratie gevierd word. Anders gezegd; een erg lang weekend! En de Argentijnen werken dan deze week ook niet bijsterd hard of bijster veel. Zeker aangezien de meeste dinsdag ook nog een kater hadden van maandag (St. Patricksday) en het vandaag meer een dag was om alles voor te bereiden etc...
Heel veel mensen in de stad gaan Pasen vieren in Mendoza. Geen idee wat het precies is, maar schijnt erg gezellig te zijn. Vanuit mijn school was er een excursie geregeld daarheen, maar ik kwam daar sowieso veel te laat achter om nog mee te kunnen. Hannah heeft wel kaartjes, maar ze heeft geen slaapplek. Alle hotels en hostels daar zijn vol deze week. Dus ze wist nu niet zeker of ze nog wel zou gaan, ze heeft wel een tentje met haar vriendin maar ja.. we denken niet dat het een campingje wordt daar.. Dus ben benieuwd wat ze gaat doen.

Op school hadden we een oefentoets. Amaikes, dat was pittig. Luciana was er niet blij mee .. ik haalde echt de verschillende verleden tijden compleet door de war.. begrijp het gewoon echt niet.. Maarja, we hebben alleen dinsdag nog les en dan woensdag de schriftelijke toets en dan donderdag het mondeling... Dus ga vant weekend maar ff met Rob ervoor zitten, misschien dat hij het me in het Nederlands wat beter uit kan leggen. Hopen we dan maar...

In ieder geval. Na school ff gerelaxed en afgesproken met John en zijn maten uit Ierland en Hannah en Miriam om naar Musuem te gaan. 1 van de populairste tenten in San Telmo. Omdat ze hier vaak pas laat uit gaan hadden we 1 uur afgesproken met de meiden, maar bij thuiskomst zei Rob dat het ivm door de weeks eerder druk is en dat we ook al om 11uur ofzo konden gaan. Dus ik ff gebeld en 11 uur afgesproken.
Eerst nog maar savonds wat geslapen en op me dooie gemak gegeten en omgekleed en al. Toen om 1O uur naar de bus gelopen, maar bij de deur aangekomen schrok ik me te pletter. Het gooooot van de regen en steeds flitsen, maar gelukkig geen donder (anders hadden we vast weer zonder stroom gezeten..;)) nahja, ik had geen jas ofzo en had geen zin terug naar boven te lopen dus maar zo hard mogelijk door de regen naar de winkels gerend en naar de juiste bushalte om daar beetje droog te kunnen wachten. Ik moest ongeveer 15min wachten op me bus, wat aardig lang is hier, maar heb me wel vermaakt in de tussentijd. De straat was weer een complete rivier geworden en iedereen die een bus in of uit wou kon dat niet zonder zeiknatte voeten.. Echt, die Argentijnen kennen daar ook absoluut geen trucjes of iets voor. En de chauffeurs stoppen ook gewoon midden in zown afvoerstroom dus je moet óf geluk hebben óf ver kunnen springen. Ik had gelukkig geluk en kon via een klein stukje droog wegdek de bus bereiken.. :D Alleen, binnenin lekte het as de tierelier. Er was niet 1 plaats waar je echt de hele weg droog kon zitten of staan, maar goed.

Om precies 11 uur aangekomen en met Miriam gewacht op Hannah onder een afdakje. Maar die kwam maar niet.. en dat was wel raar, want ze is altijd op tijd enzo.. Wij naar half uur maar naar binnen gegaan, maar wel eerste uur vlakbij de ingang gebleven zodat ze ons zo zou vinden als ze alsnog kwam.. Bij thuiskomst later die avond had ik een mailtje waarin ze schreef dat ze erg last had gekregen van haar keel en het erg uitgelopen was met haar meeting (die heeft echt een strenge baas en moet vaak tot laat meeten via internet.. :|) maar goed, was al blij zat dat ze gemaild had want we waren aardig ongerust geworden.

Nou, binnen hadden we John en Johnny en Conor zo gevonden. Das toch wel handig dat John zo mega lang is en zeker in Argentinië haha. Miriam was al erg snel van; 'let's get drunk' :D, maar ik moest alleen met de taxi terug en moest ff denken aan me maag afgelopen zondag, dus heb het toch maar ff wijselijk rustig aan gedaan. We kregen wel een bonnetje bij binnenkomst voor gratis vodka-speed (speed is hier de redbull) dus daar ben ik de hele avond maar aan gebleven. Nou ja, 2 drankjes op, dus heb me echt gedragen denk ik zo. Johnny kwam vrijwel meteen naar me toe dat ie nu al zat was, omdat ze er alweer vanaf 6 waren... maar dat ie nog ietsjes meer wilde drinken, omdat ie heel graag wilde gaan zingen n strippen, maar het nu nog niet dorf. Ja tuurlk kerel, ga je gang haha. Hij is echt zo gestoord dat ie het doe alleen. :| Maar zover was het nog niet. We hebben toen nog uurtje voor aan gestaan en toen met zn alleen naar midden gegaan voor wat dansen. Nahja, ze dansen hier niet bijster veel, dus volgens mij maakte het niet echt uit waar we stonden. Het was trouwens een erg leuke tent! Vooral muziek uit jaren 8O en 9O dus heb me zeker wel vermaakt. Ook erg hoog en goed geventileerd, het was helemaal niet extreem warm, dus dat was echt wel beter!
Miriam en ik hebben het meest bij Conor en Johnny gestaan, big John was hele tijd proberen een meisje te versieren, maar op de 1 of andere manier lukte het hem niet. En dat vonden ze maten helemaal geweldig, omdat het hen erg gemakkelijk of ging. Achja... mannen.. :p Wonderbaarlijk dat het hen wel lukte trouwens. Zeker aangezien Johnny echt meer en meer van de kaart raakte en op gegeven moment alleen maar 'HUH' zei met zown beweging van 'wat moet je' tegen meisjes. En echt, wonderbaarlijk hoor, hij kreeg het voor elkaar dat 2 meisjes helemaal in een deuk lagen om hem. Wij ook wel, maar wij wisten waarom haha. En hij deed het echt gewoon op een gegeven moment bij ELK meisje dat ie tegen kwam.. de meeste keken hem ook echt aan van; o my god.. wat doe jij? :| Maar dat was voor ons wel onwijs grappig om te zien steeds. Nou ja, en as tie dan nog beetje met ons praten, ging het vrijwel alleen over dat ie wou zingen en strippen. Hij had ook in het begin gezegd: als het liedje "Wonderwan (?)" komt, dan ga ik kai hard mee zingen en moeten jullie (Miriam en ik) me uitkleden goed? Nou prima, wisten wij veel dat dat liedje tegen half 3 ook daadwerkelijk kwam.. Wij stonden net bij de bar drinken te halen dat ie ineens achter ons staat. Ik nog vragen, wil je ook wat? En hij maar zingen en wij snapte het maar niet. Tot ie ineens het refrijn ook mee zong.. toen begrepen we het wel haha. Nou we konden nog net paar knoopjes los krijgen toen het nummer afgelopen was. Hij gaf meteen een nieuw nummer aan, maar dat kwam (gelukkig) niet meer haha, ik wil niet weten hoe ver tie zou gaan :|:P

Nou, en Conor, die kan nog beter ouwehoeren als zelfs Yvon of Jolanda :| Nou echt, heb nog nooit zown kerel meegemaakt. En ook nog eens gewoon over totaal oninteressante dingen.
En dan sta je daar dan bij, met zn tweetjes, redelijk serieus, tussen 2 kerels die echt gewoon totaal onvoorstelbaar zijn.. Miriam en ik hebben echt wel een topavond gehad. :D

Oh, in het begin was er ook nog een Nederlander bij ons. Die doet niveau 1 op school en gaat hier studeren aan de universiteit. Alleen zn lessen zijn al week begonnen, maar ze hadden zijn dosier pas na 6 maanden terug gevonden dus hadden hem nu pas geinformeerd.. Maar alles is ook in het Spaans dus daar zag tie nog een klein moeilijkheidje in haha. Maar ach, kwam wel goed zei tie. En anders een jaartje langer. Hij kwam uit Maastricht, dus voor die studenten ist al gauw goed he ;)

Tegen 4 uur ging echter plots klaps het licht aan! Wij hadden echt zoiets; wat is dit?! Maar blijkbaar moeten ze doordeweeks dus wel om 3 of 4 uur dicht, en mogen ze enkel int weekend tot 7 of 8 open blijven. Wij vonden het beetje jammer haha, want hadden nog niet echt verwacht al naar huis te moeten. Maar goed, better luck next time.
Eerst nog ff de jassen gehaald en buiten nog staan ouwehoeren.

Miriam, John en ik waren enkel degene met een jas en vestjes, dus kwamen we wat later as de anderen. Komen we buiten komt er een Argentijn naar ons toe die beetje gebrekkig Engels vraagt of we uit Rusland komen. Conor meteen mee ouwehoeren van ja! Hoe weet je dat? (en toen besefte die dat ie dan tuurlk niet zo goed Engels kan spreken, dus hij gauw gaan stotteren en lang na denken en echt hele grappige zinnen maken) En die Argentijn geloofde het ook echt. Oh my god, dat was gewoon zo grappig. En Conor maar steeds doen alsof tie het niet begreep, terwijl die Argentijn voor een Argentijn erg goed Engels kon. Nou, ff later verscheen Johnny weer, waar die heen was mag god weten. Waarschijnlijk 'huh-en' bij de Argentijnse vrouwtjes.. Maar die wist dus niets af van dat we Russen waren. Dus wij steeds hints geven, en op gegeven moment had ie het dan eindelijk door (echt na 5 min :P) en toen ging het van 'HUH' naar 'VODKA? tiene VODKA?' En echt, hij heeft het wel 1OO x gezegd toen.. En die Argentijn lag helemaal dubbel, maar Conor echt doodserieus door blijven ouwehoeren int Spaans/Engels dat we uit Moskou kwamen en we heel slecht Engels konden en dat ie hem maar steeds niet begreep en amai.. Voor we het alleen wisten stonden we daar nog met just us.. :| Maar toen hadden we het wel gezien en mauwde Miriam en ik iets in een taal die compleet onzin is (wat Russisch meost zijn tuurlk) dat we wilde gaan en dat het inmiddels al tegen 5e was geraakt.. Dus ok, wij met zn 4e omgedraaid. En het eerste wat Johnny vroeg was echt van: 'What the fuck was that all about?' En wij lagen echt helemaal dubbel. Want hij had dus maar gewoon meegeouwehoerd, zonder er ook maar 1 klap van te snappen hahaha. Oh echt geweldig.
Alleen toen werd het ff creepy. :| Want we liepen net stukje verder en stopten ff om te kijken wat we nu zouden doen. Taxi pakken en wie met wie, want we wonen allemaal verspreid in BsAs. Maar ineens verscheen die rare Argentijn weer achter ons, en ff later een hele groep kinders en jongeren.. Nou, die gingen allemaal dreigen dat we ons geld moesten geven en telefoons en alles. Toen zijn we gauw de andere kant op gelopen in flink tempo en gelukkig bleven die gasten staan. Ff later bleek dat die Argentijn dus alleen achter was gebleven en dat ze hem nu wilde beroven. We twijfelde ff of we hem moesten helpen, maar toen kwam tie de hoek al omgerend , gelukkig. Hij zei dat ze hem idd wilde beroven. Geen idee hoe tie dan weg heeft kunnen komen, maar goed, hij was weer 'veilig' dus zijn wij ook weer verder gegaan. Maar dat was echt ff raar hoor. Want we waren ook echt de enige meer op straat ineens daar, terwijl het zo druk was ffies ervoor. Geen idee waar iedereen ineens heen was gevlogen maar goed. Miriam en ik waren toch wel heel blij dat we nog bij de jongens stonden. Bedoel, het zijn Ieren tuurlk en niet vies van partijtje knokken. Dat zeiden ze zelf ook nog, 'oh don't worry, we can beat them..' ja prima, maar wou het toch niet gaan testen...

Maar goed, nu zaten we nog met onze Argentijnse Pantoffel die nog steeds dacht dat we Russisch waren hahaha. Alleen die bleef ook gewoon te lang bij ons, dus waren we maar naar een grote straat gelopen en daar een taxi aangehouden. Miriam en ik kregen hem, omdat het toch zo hoort dat eerst 'de meisjes veilig naar huis gaan'. Haha prima. Was gelukkig niet zo lang rijden, snap ik als je 8O door een stad rijdt.. :| en bereikte om iets voor 6 eindelijk me bedje! :D

Het was echt wel een hele leuke dag geworden, ondanks de grote tegenvaller op school. ;)

• 20 Maart 2008 - 14:39

Yvonne:

Hahahha wat een verhaal weer:D Ik kom ook een dagje stappen in Argentinië, klinkt wel wat beter dan een vrijdagavond in de kwip;) hahaha

En beter dan mij kunnen praten:|:| Jeetje, moet ik mijn reputatie ook nog hoog gaan houden daar?;) Stuur ik binnenkort wel weer een ellelange mail!;) Of ik mail je dat stuk van ValThorens wel;) hahaha

Maar goed leren van het weekend, en dan snap je het vast weer wat beter!! En dingen die je niet snapt aan je broer vragen! En dan haal je je toets zeker!!

Tot snel! KUS

• 21 Maart 2008 - 09:19

Eefje:

wat een verhaal weer!! altijd leuk om te lezen die hele verhalen van je:P nu ben ik nog meeropdehoogte dan wanneer je gewoon hier bent !! HAHA xx

• 21 Maart 2008 - 17:56

Ismay:

Schatje,

Wat een avontuur weer!
    Heb wel vaker gehoord dat er van die groepen kinderen zijn maar lijkt me toch echt apart om dat dan zelf mee te maken! Gelukkig hebben ze jullie niks aan gedaan!

Kusjes

• 25 Maart 2008 - 16:46

Jolanda:

Iemand de beter kan mauwen dan ik :O dat kan gewoon niet hahahah. Dit vraagt om een uitdaging hahahaha.