Bbq, Mojitos en (niet)zwemmen - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu Bbq, Mojitos en (niet)zwemmen - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu

Bbq, Mojitos en (niet)zwemmen

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

16 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Hola!

MIJN WEEKEND! God wat vliegt de tijd weer. Tis alweeeer weekend en ik ben hier morgen alweer 5 weken!

Dit weekend beloofde veel goeds en had er heel erg naar uitgekeken. Helaas eindigt het niet zo tof maar daar komen we straks pas bij.

Vrijdag was dus al een goed begin geweest! Zaterdag heb ik eerst heerlijk uitgeslapen en toen tosties gegeten met een gekookt eitje, jammiee! Nu hebben Rob en ik van thuis uit de aparte gewoonte meegekregen om je gekookt eitje in een eierdopje te plaatsen, het kopje er af te slaan, er suiker op te doen en vervolgens leeglepelen. Mmmm dat smaakt zooo goed. De meeste mensen doen er zout op ipv suiker, maar daarvoor moet je bij ons opa zijn... ;)Maar goed. In Argentinië kennen ze ten eerste al geen eierdopjes. Ten tweede eten enkel kleine kinderen hier gekookte eieren doorgaans. De volwassenen enkel omletten of gebakken eieren. Ten derde zat Doris is zeer vreemd aan te kijken toen wij beiden het kopje van het ei afsloegen en vervolgens met suiker leeglepelde... Ze zat echt zo :| In Argentinië kennen ze dat leeglepelen dus ook niet. We hebben het bij haar ei ook geprobeerd (ze was weer even klein kind zei ze ;)) maar ze pelde haar eitje helemaal af en at het z op.. met zout uiteraard.. Haha maar het was erg grappig haar gezicht te zien hoe wij ons gekookt eitje dus aten :D

Vervolgens heb ik super heerlijk maar eigenlijk veel te lang, hihi, met mijn allerliefste mopke gebeld. Dat was wel heerlijk om die weer ff te horen zeg. :D!

Daarna maar eens gedouched en alvast klaargemaakt voor de avond.

We zijn om 5uur naar een mogelijk andere trouwlocatie weesten kijken. Alleen was er iets mis gegaan met de communicatie, want ze waren dicht op het tijdstip dat wij er waren. Toen konden we kiezen, of een uur wachten en dan kijken, of een andere keer terugkomen. Maar we waren al erg laat en die avond hadden we ook nog een BBQ die Rob mee deed organiseren dus we konden eigenlijk niet te laat komen. Doris wilde alleen heel graag wachten en nu kijken. Ze had er heel erg naar uit gekeken. Ik vond het zo sneu want Rob moest echt weg. Doris begreep niet goed waarom persé, omdat er toch genoeg mensen bij het feest zouden zijn om te helpen en al, maar het waren vrijwel allemaal Nederlanders en niemand wist verder hoe de speciale bbq werkte, alleen Rob en Rob had het beloofd en daar hechtte wij heel veel waarde aan. Dus het was ff moeilijk wat nu te doen. Uiteindelijk is Doris toch meegegaan, maar ze vond het echt heel erg jammer en daar baalde ze flink van. Ik vond het zo sneu voor haar, want ik had wel willen blijven wachten met haar, dat Rob dan al naar dat feest zou gaan. En die kon later nog een keer langskomen, maar tis tuurlk veel leuker om dat samen te doen, dat begreep ik ook wel. Maar goed, nu gaan we dus komende week een keertje. Ik vind het wel heel leuk dat ik daar steeds bij kan zijn, dan krijg ik het toch allemaal al mee :D

Wij toen met de trein naar Palermo, een dure wijk in de stad. Het is een vrij gevaarlijke wijk, aangezien er heel veel buitenlanders wonen of in een hotel verblijven. En er worden heel veel mensen op straat overvallen, vooral buitenlanders lopen gevaar. Het is dan vooral om je tas te doen en je geld. En ze beroven je niet met pistolen of messen of iets, maar het blijft gevaarlijk tuurlk. Maar we waren met zn 3en, dus voelde me veilig genoeg. Daarnaast was het druk op straat en een heerlijk zonnetje. Dan vergeet je je zorgen al snel ;)
We hadden dit keer weer een ander soort trein. Nou ik heb me ogen uitgekeken :D Er waren duren, maar echte deuren zeg maar, zoals je in een huis hebt. En die gebruikte ze volgens mij niet bepaald meer, zeg maar al jaren niet meer. Ze waren behoorlijk vastgeroest. En wel, er zat dus gewoon een groot gat waar de deur normaal hoort te sluiten. En heel veel mensen hangen dan daar half uit de trein aan de beugels en hangen dan lekker in de zon en in het windje.. gestoord vind ik het maar goed. Er zal maar ff een bord of andere trein langskomen... maar ok, het is hier normaal en dan zeggen ze vast: 'dan moet je uitkijken' ofzo.. :p We moesten er na 2 haltes uit, maar bij de eerste halte stopte de trein dus links (op zn Engels) maar er was een groep jongens die er uit moest, maar die hadden geen zin om helemaal om te lopen, dus sprongen maar gewoon op het spoor eruit, aan de andere kant dus. Ja, er zat toch geen deur dus waarom niet... Moesten ze het perron weer opklauteren aan de andere kant, want ze hebben hier nergens trapjes of iets voor de spoorwerkers. En de treinen zijn hier groter als in Nederland, dus de perrons zijn ook veel hoger. Het zag er niet uit naar mijn mening dat ze er zo opklauterde, maar daarnaast behoorlijk gevaarlijk als je het mij vraagt.. Wederom; er zou maar net een trein aankomen.. :|
Maar goed, wij bij de volgende halte er braaf aan de goeie kant uitgestapt hoor. We kwamen onderweg ook langs hele erge krottenwijken. Dat was echt heel erg. Jammer genoeg had ik me camera te diep in me tas zitten en eer ik hem had waren we er al voorbij. Anders had ik er zeker een foto van gemaakt. Krotjes enkel uit dozen en houten plankjes etc..

Nou, wij aangekomen bij het huis, waren ze nog in de supermarkt. Dus hebben we daar maar ffies lekker in de zon gewacht. Doris had erg last van blaren door haar nieuwe slippers (op dezelfde plaats as ik steeds heb:D) dus we hebben ook nog maar ff pleisters gehaald zodat ze weer beetje fatsoenlijk lopen kon.
Na 15 minuutjes ofzo kwam de rest dan aan met de taxi en de kofferbak vol met boodschappen. Wij met zn allen op en neer gelopen naar boven om alles klaar te zetten. Het was bij Norbert en Magteld (hier heet ze Matilde, omdat die Argentijnen de G in haar naam niet uit kunnen spreken in die woordconstructie) en die hebben me toch een mooi huis!! Wauw! Het had 3 verdiepingen en was niet zo heel groot als je 1 verdieping bekeek. Begaande grond was keukentje met klein tafeltje en een bank en een tv, dan tweede verdieping de slaapkamer en een badkamer en 3e verdieping nog een slaapkamertje en dan was je tevens op het dak :D Een prachtig uitzicht over Palermo en heerlijk zonnetje. Daar was nog een heel aanrecht met een hele aparte barbeque. Het heeft een specifieke naam en werkt anders als in Nederland. Niemand wist het, alleen Rob dus die hadden ze ook daar voor maar ingehuurd. Het was een hele grote plaat waar je vet op moest gooien, dan aan 1 kant kon je het vlees of andere dingen gaar laten worden en moest je het aan de andere kant nog laten liggen dat het nog ff warm bleef maar niet meer echt verhit werd of zoiets. Dan was er een hele grote bak voor het vet, maar die was nogal gammel en bleef niet bepaald zitten. Die grote plaat moet je met een hendel aan de zijkant steeds omhoog en omlaag doen, maar die was eveneens erg rot en vertrouwde ik voor geen meter. Hij is er ook een keer afgedonderd, maar toen lag er gelukkig nog geen vlees op. Norbert en Magteld wonen er net een paar weken en de vorige bewoners hadden dat ding ook jaren niet gebruikt. Boven de bbq was dan ook een hele klimop gegroeid die niet lang meer te leven had nadat Rob het vuur had ontstoken.. Was wel ff bang dat de hele klimop vlam zou vatten, maar dat ging gelukkig allemaal goed..
Nou, ik met Doris alle salades gemaakt en alles gesneden en al. Magteld ging aan de slag met wat aardappels in de keuken beneden. Rob en Christiaan (een collega van Rob) hielden zich bezig met die rare bbq en Norbert liep vooral veel op en neer met chips en drankjes.
Tegen half 9 waren we dan vrijwel allemaal gesetteld en kwamen de eerste gasten. 2 stagiares van Rob zn werk (eentje is hier net zo lang als mij en blijft ook net zo lang), nog een collega met vrouw (die zijn hier 1,5 jaar geweest maar gaan volgende week weer terug naar Nederland), later kwamen nog 2 Argentijnen (de enigen, naast Doris), 1 collega van de mannen, Marino, en een vriend van hem, Gustavo. Beiden spraken heel goed Engels voor een Argentijn en heb nog heel lang ook met hun gepraat. En als laatste kwamen er nog 2 meisjes binnen. 1 stagiaire van Rob en is hier eveneens een half jaar en een vriendin van haar die hier net een weekje was. Laurien (de stagiaire) was echt onwijs verbrand vandaag, ze waren naar Tigre geweest, diezelfde rivier war ik met Rob en Doris 1 van de eerste weekenden was geweest. Amai, ze was echt net een kreeft. Maar echt een onwijs leuke meid, haar vriendin, Jolanda, eveneens en we hebben afgesproken samen lekker te gaan stappen een keer! Met haar Spaans gaat het gelukkig ook nog moeizaam, maar ze zegt ook; veel praten met mensen en dan begrijp je steeds meer en klinkt het ook steeds beter. Vond ik ook!
Voor mij hadden ze speciaal Bacardi in huis gehaald, omdat ik geen rode wijn lust en ze dat - naast bier - alleen maar hadden. Heb het maar gemixed met cola, want tis me toch wel heel sterk zonder iets anders. Maar smaakte prima :D
Het eten was ook erg lekker! Uiteraard veel vlees en de door ons gemaakte salada smaakte voortreffelijk :D Doris kan er wat van haha. Het was wel grappig want Norbert zei ook op gegevent echt van: 'Zijn jullie een catering bedrijf begonnen of zo? De hele familie aan de voorbereiding.. :D' Want ja, Rob met het vlees en Doris en ik met de rest.. haha Ach, iedereen heeft genoten dus dan is het goed he! We hadden ook nog stokbrood en daar hebben we heerlijke sandwiched van gemaakt haha. Stokbrood, salades, hete saus (jammmiee:D) en vlees! Was een goeie uitvinding!
Tijdens het eten stonden we trouwens weer versteld. Doris krijgt dus les op een school, van een Nederlandse vrouw. Maar wij hadden er al een aantal woorden en al geleerd, bijvoorbeeld ook EI. Nu kwam ze er ineens mee dat wij het haar verkeerd hadden geleerd, want op school had ze geleerd dat het ée of zoiets was. Op zn Rotterdams zeg maar. Nou wij helemaal versteld hoe ze daar dan weer bij kwam. Ze had dat ook op school gezegd, dat wij het haar anders hadden geleerd en wat nou goed was. Zegt die docente doodleuk: ja ik, want ik praat BESCHAAFD Nederlands :| Rob en ik helemaal verontwaardigd. En toen hebben we het Doris laten vragen hoe je het uitsprak en alle Nederlanders aanwezig, en iedereen zei gewoon EI zoals wij doen. Bleek dat die docente dus uit Amsterdam/Rotterdam kwam en dus met een accent praat. Nou ik doe alles wat in me macht ligt om Doris GEEN Hollander te latren worden, maar gewoon een BRABO ;)
Na tijdje hadden Norbert en Christiaan de gekke 5 minuten gekregen en hadden ze korte broekjes van Magteld aangedaan en gingen ze MOIJTOS voor iedereen maken! Waaaaauw wat smaken die dingen hier goedd :D Alleen Laurien kon er echt niet tegen en was later de wc aan het omhelsen.. Haha mm Jo, klinkt dit bekend ofniet? Ik wilde nog de vissenkom voorstellen, maar dat ging hem toch net niet worden.. ;)
Ik heb echt een hele leuke avond gehad en uiteraard zijn er weer veel fotos gemaakt. Die zullen wel weer via de mail een keer verschijnen. En ik heb heel veel Spaans proberen te praten. Vooral met de Marino, Hustavo en Laurien, Jolanda en Doris heb ik veeel gepraat. Allemaal beetje oefenen en dan kwamen we een heel eind dat iedereen het begreep haha. En we hebben onwijs gelachen. En geen idee waarom, maar Laurien kwam niet meer bij als ik begon te lachen... Ze vond me zo grappig, maar ja iedere keer als zij weer wat zei moest ik lachen en dan begon zij weer en op gegeven moment kwamen we echt niet meer bij.. :D Mm :D
En Marino is echt een droogkloot. We hebben wel echt een top avond gehad. En Gustavo leek een beetje op een Rus (vraag me niet waarom) en Norbert vroeg hele tijd waar tie dan woonde in Rusland en dat soort dingen. Die gast dacht op een gegeven moment echt dat Norbert serieus dacht dat ie uit Rusland kwam, haha amai. Het was echt een heel gezellige groep! En allemaal een top avond gehad denk ik zo.
We waren om 3uur weer naar huis gegaan (eingelijk 2 uur, want de tijd is hier gisternacht verzet, dus het scheelt nu 4 uur met Nederland). En geloof dat wij weer eens de laatste waren de vertrokken.. Het zit in de familie denk ik.. ;)

Nou dan komt het hoor. Ik had primaaa geslapen en nergens last van gehad. Sochtends beetje dorst maar heel veel water gedronken en met Doris ontbeten. Rob was naar de kerk en als die terug kwam om 11 uur zouden we naar het feestje van Daniela gaan (vriendin van Doris waar we laatste keer ook waren geweest). Ze vierde het echter buiten de stad, bij een zwembad. Dus we konden lekker gaan zwemmen en in de zon liggen. Heeeerlijk, had er super veel zin in! Maar, uiterard waren we pas tegen kwart voor 12 klaar voor vertrek, toen ineens ging er ff wat mis. En werd ineens mega misselijk. Ik vond het maar niets, want waar kon ik nu ineens zo ziek van worden. Ik had sochtends wel beetje last gehad van maagkrampen, maar nou niet echt dat je denkt van goh, je bent ziek of je hebt echt teveel gedronken ofzo. Maar echt, zo maar ineens ging het mis. Was dit keer wel blij dat we dus te laat vertrokken, anders had ik in de bus gezeten.. Nou weet wel zeker dat dat fout had gegaan, aangezien ze hier nu niet bepaald rustig rijden en je continue heen en weer schokt. Maar goed, wij nagegaan wat er mis kon zijn. Doris heel veel vragen en al, want die kent dat tuurlk beter herkennen als het iets raars of ernstigs is. En blijkbaar heb ik gister iets gegeten wat je niet behoort te eten en waardoor je dus behoorlijk ziek kan worden... Nou fijn zeg. En het ging echt niet over, iedere keer as het weer beetje ging, leek me maag zich weer om te draaien. Nou ja, ik wilde heel graag mee dus we hebben ff gewacht en thee gedronken, maar het ging echt niet beter. Doris wilde me nog allerlei pillen geven, wat zou helpen, maar daar begin ik ff niet aan. Ik kan die gebruiksaanwijzing niet eens lezen, dan ga ik niet dingen innemen als ik niet weet waar het voor is.. Maar ja, uiteindelijk zijn Rob en Doris alleen op pad gegaan, want ik wou wel dat ze gingen en ik ben op bed gaan liggen.. De buren zijn ingelicht en Sergio (haar broer) kwam al paar keer kijken hoe het ging en thee brengen.. Het gaat steeds wel ff goed, maar dan begint het weer. Het is echt zwaar niet-leuk :( Had zon onwijs zin om te zonnen en te zwemmen, en lekker gezellig een feestje te hebben! Maar nu eindig ik dus met ziek zijn en alleen thuis zijn :(
Maar helaas, niets aan te doen. Heb nu in ieder geval uitgebreid mijn verslagje kunnen typen en ga zo maar lekker ff liggen. Misschien ff wat slapen, zou ook geen kwaad kunnen.

Het was dus zeker een topweekend, alleen met een somber einde. Maar komt goed, morgen weer gewoon naar school en weer voor de volle 1OO% genieten. :D

• 16 Maart 2008 - 18:15

Bert:

Van harte beterschap Coby
    Groetjes van Bert.

• 16 Maart 2008 - 18:20

Eefje:

beterschap!
    Hopelijk voel je je snel weer beter!!!

kusjjee

• 16 Maart 2008 - 18:31

Mamaatje:

En lieverd, weet je al wat het was waarvan je zo ziek werd?
    En gaat het nu weer wat beter?

• 17 Maart 2008 - 19:21

Jolanda:

Hey meissie,
    Van harte beterschap en snel weer beter worden he. Tis jammer dat ik nu niet kan langskomen met een fruitmandje want ik vrees tegen de tijd dat ik bij jou ben het fruit niet echt meer lekker vers zal zijn hahahah. Zeker als ik op de fiets kom.
    Maar goed ja het klinkt zeker bekend ja hahahha ik hou ook wel eens van toiletten hahaha. Heb trouwens afgelopen weekend corne versteld doen staan hoe veel ik werkelijk kan drinken zonder aangeschoten te zijn hahaha COOL he.
    Zelfs Sjon stopte er mee halverwege terwijl ik lekker op dreef was hahaha er kon nog meer bij hoor. En dat zonder toilet!!!
    Maar ja een vissenkom blijft gewoon het ultime genot he meis.

Hou van je!!!!
    Je potje

Ik ga nu op jou lijken met me lange verhalen jemig joh.
    Hoe hou je het vol hahaha.

• 17 Maart 2008 - 19:26

Pa :

is het een beedje vol te houden zo doen jullie ook nog iets nuttig daar? maar geniet maar van je vakantie daar tis weer zo voorbij en ben je weer mooi bij die papa terug hihi

• 18 Maart 2008 - 10:56

Yvonne:

He schatteke!
    Hopelijk ben je ondertussen wel beter!! Weet je zeker dat je niet te veel mojito's op had???;) wat zijn die dingen lekker he!! neem er 1 mee terug naar Nederland voor mij;)
    Maar iig wel leuke zaterdagavond dan gehad!! Succes met school en alles deze week! (L)

• 18 Maart 2008 - 20:00

Caro:

Hey moppie!

Je moet ook meer mojitos drinken! Dan kan de alcohol zijn echte werk doen :P

Gaat het al wel weer een beetje beter?
    Want ik wil nog meer foto's zien en blogjes lezen.
    Hihihi.

Mis je meissie en als je niet meer thuis komt, dan kom ik wel naar jou!

xXx

• 20 Maart 2008 - 18:17

Ismay:

Eey schatje,

ik ga der vanuit dat je ondertussen weer helemaal beter bent!

Heb vandaag voor het eerst sind weet ik veel wanneer weer eens een beetje tijd! Ben dus nu ff je lange verhalen aan het lezen! Want lang zijn ze zeker!

(k)