Dag 15 - leuk dagje (de dag van de Pantoffels)
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
26 Februari 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Zo, daar zijn we weer.
Het internet is de leste dagen een behoorlijk zooitje en ik krijg maar geen foto's op me hyves en mailtjes versturen doe tie al helemaal maar sporadisch. Dus het is veel opslaan en geduld hebben...
Hoop dat dit berichtje het in 1 keer wil gaan doen, maar we zullen zien.
Voor degene die dus foto's volgen op mijn hyves (http://stuitertjec.hyves.nl), wees hopelijk geduldig, dat het over een paar dagen weer wel gaat.
Vandaag was een leuke dag! Eerst lekker uitgeslapen tuurlk, bedden verschoond en afgewassen. Ffies geprobeerd met internet maar deed het uiteraard weer niet.
Toen maar ffies hier de straat opgegaan. Om even een idee te geven, de grote straat waar wij aan kruisen is een rechte straat van 15 km. Te vergelijken met 1 lange weg van Langeweg tot Breda zo ongeveer. 1 lange straat he.. geen bochten, nog geen stukjes opzij. Nou in ieder geval, tis een hele drukke straat ook van 3 bij 3 wegen geloof ik. En een herrie de godsganselijke dag. Maar goed, daar zijn we inmiddels aan gewend geraakt. Ik lekker aan de wandel. Wou gewoon ffies naar buiten en moest iets kleins kopen om muntjes te krijgen voor de bus. Kwam uiteindelijk bij een reep Toblerone uit.. hehe :D Sorry maar kon het tuurlk niet laten.
En kwam langs heeeeel veeel schoenewinkels (naast Apotheken, lingeriewinkels en boekhandels zo ongeveer meest aanwezige soort winkel) en dus maar ff gekeken voor leuke slippers. Slippers waar ik wél op kan lopen wellicht haha. En ja hoor, voor slechts paar centen heb ik hele leuke slippers gevonden. Met bandjes van overdwars die me geen blaren bezorgen en toch lekker zitten haha. Dus weer punt erbij!
Toen nog ff langs huis gegaan, nog ffies gerelaxed uurtje en toen weer naar de bus gegaan. Onderweg bleek dat het toch wel de nationale dag was van de Pantoffels. Echt Caatje P, alsof jij ze opgeroepen hebt om naar deze stad te komen vandaag haha. Kwam heel veel verschillende tupes tegen en het was me een plezier ernaar te kijken haha.
Onderweg moesten we ook ff wachten omdat een auto ging inparkeren. Nou, wat een ongeduld dan ineens. Volgens Rob is het normaal hier, maar ik werd er gek van. Alle autos erachter toeteren en doen. Maarja, die auto moest een garage in maar die deur ging nogal langzaam open. Ja kan hij toch ook niets aan doen. Rob zei dat het hier het ene oor in het andere uit gaat, maar ik zou er mega stresserig van worden.. Maar goed, een herrie van jewelste door alle toeterende autos en bussen. Serieus om gek van te worden.
Nog een leuk feitje van hier wel. Ze hebben hier ook wegsleepregelingen. Meestal patrouilleren ze in de wijken waar veel toeristen komen, wnt die kennen de regels blijkbaar niet zo goed en is dus dik geld verdienen. Nu is het zo; ze slepen je auto dus weg as je verkeerd staat of niet of te weinig betaald heb. Je krijgt geen bon op je ruit, nee ze slepen je auto weg. Nou, kom jij terug en weg auto. Ga dan maar zoeken en bidden dat ie niet gejat is, want ze laten nul bericht achter... Niet wanneer hij is weggesleept of waarheen en waar je hem dan weer kunt opzoeken. Dat moet je dan maar zelf uitzoeken.. Dus veel toeristen zullen altijd flink over de zeik zijn denk ik zo haha. Ben erg benieuwd hoe dat goed komt hier.. Dus een goeie tip; let erop waar je je auto zet of je vind hem niet meer terug as je je weg hier niet weet haha.
Nou, ik weer verder op pad. Was bij Rob zn werk aangekomen goed en wel en toen was het maar klein stukje naar waar we gingen. Een groot gebouw op de 21e verdieping. Daar zijn elke maandag verschillende gespreksgroepen, n Engels en in Duits. Je krijgt er geen les, maar je kunt gewoon deelnemen, wat drinken en gewoon gezellig met elkaar praten 2 uur over dingen die je wilt. De enige voorwaarde is dat je Engels blijft spreken. Nou dat was wel ff wennen weer, maar wel ontzettend leuk en gezellig. Rob ging naar het Duitse groepje, omdat hij anders zelden Duits spreekt en het wel wil blijven onderhouden. Ik mocht bij Engels aansluiten. Allemaal Argentijnen die heel grappig Engels spreken. Ze hebben echt een heel raar accent in het Engels en zeggen sommige letters echt verkeerd. de V blijven ze gewoon als B zeggen bv. Wel ff opletten want soms versta je ze daardoor echt niet. Maar ik kreeg tuurlk veel vragen over Nederland. Ik heb zeker een uur lang over Nederland gepraat haha en maar vragen beantwoord. O.a. waarom wij altijd fietsen en iedereen uberhaupt kán fietsen haha. Ja.. hier is het te gevaarlijk, dat zagen ze toch ook wel in.
Mij viel op dat de mensen waarmee ik praatte veel gereisd hadden, en vooral ook in Europa. Bleek dus dat in de jaren '90 Argentinië een erg goede economie had en dat de Peso ongeveer gelijk stond met de dollar in die tijd. Toen konden ze dus veel en ver reizen en dat verklaart waarom deze mensen zo ver waren geweest en in andere landen ook hun Engels op hadden gedaan wat ze op deze manier nu wilde onderhouden.
Vanuit dit gebouw had je wel een wonderlijk uitzicht over deze kant van de stad zeg. Ik heb er uiteraard foto's van gemaakt, maar zoals al gezegd, krijg ik die op het moment niet op hyves .. Hopelijk wel snel.
Tegen half 1O waren we thuis en hebben we nog heerlijk gegeten.
Morgenvroeg moeten we op tijd op om 2 uur te reizen om bij de organisatie met drugsverslaafden te gaan kijken. Heb er ontzettend veel zin in dus ga zo lekker slapen. Wil goed uitgerust zijn.
Ik hoop echt dat het goed ga bevallen, en ik hoop dat ik dus morgen een goed verhaal heb om te vertellen!!! :D
Nou, wens me succes!
26 Februari 2008 - 16:20
Yvonne:
Moppie!!
Al die stress met dat internet, maar goed dat heeft nu ook Nederland bereikt hoor;) haha Hoop dat het vanavond wel lukt!
En je hebt slippers gevonden!! Fotoooo!!;) Hoop dat deze beter lopen!;)
Hahah over dat inparkeren. Daar kan ik ook zo lang over doen, ik zou dus nooit in Argentinië gaan fileparkeren ofzo;) Laat ik wel aan jou over!:D
Leuk dat die mensen zo geïnteresseerd waren:D Maar heel veel succes vandaag!! Ben benieuwd wat je ervan vindt bij deze organisatie! En of je natuurlijk nog meer reacties hebt gehad!!:D
(L)
09 Maart 2008 - 21:31
Carina:
Hahaha...:D
en zag je vandaag allllll die pantoffels daar? Toch niet normaal? (A)