Druk dagje!
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
17 Februari 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Zo vandaag was het weer een heerlijk dagje!
33 graden overdag, om 1Ouur savonds nog 25 graden, heerlijk :D
Ik begin me heerlijk thuis te voelen in deze grote stad. Tis dan wel zo groot als Brabant, ik begin het erg leuk te vinden :D
vanmorgen heb ik helemaal ALLEEN boodschappen gedaan. Eieren voor Rob en Doris. Voordat ze wakker waren was ik alweer terug en hebben we kai gesellie met zn 3tjes gebakken eieren op. Jammie.
Daarna frisse goede loopkleding aan en de bus richting weer een ander deel van Buenos Aires gepakt. Na nu maar kwartiertje in de bus gezeten te hebben er weer uit. Een erg leuk wijkje hier redelijk vlakbij, met waarempel, echt huisjes! Onwijs schattig. Huizen schijnen hier wel behoorlijk zeldzaam te zijn, dus ze zijn ook behoorlijk prijzig. In deze wijk stonden heel opvallend onwijs veel auto's te koop. Dat kun je op 1 manier heel simpel zien: er staat een jerrycan op het dak... Vraag me niet waarom of wat, maar zo maken ze hier duidelijk dat de auto te koop staat. Van sommige auto's betwijfel ik of ze nog in staat waren te rijden, maar goed, ze stonden te koop voor wie ze wil hebben.. ;)
Ook werd er behoorlijk afgebarbequed. Dit schijn in het weekend ook heel normaal te zijn. Lekker buiten op straat, een giga barbeque en as je langs komt en toevallig honger heb, kun je aanschuiven.. :D Wat een geweldige mentaliteit :D
Nou, we waren hier om naar een plaatselijke markt te gaan, 1 van de grootste uit de buurt. Maar waarschijnlijk omdat het nog vakantie is, was meer dan de helft van de kraampjes afwezig. Erg jammer want er was nu niet zoveel bijzonders. We hebben dan ook maar even rondgekeken en toen maar besloten een andere dag terug te gaan.
Nou, weer de bus terug en ergens anders uitgestapt. Daar naar het Park in de buurt van ons huis gelopen (ongeveer 15min vanuit ons huis). Een erg leuk en best groot park, waar het normaal stikt van de mensen, naar het schijnt. Het was nu vrij rustig. Overal leuke boompjes en veel ligplekjes. Daar zijn we ff in het gras gaan liggen en lekker gerelaxed.
Tegen 3 uur richting de zus van Doris gelopen. Die heeft 3 dochters, die al eerder deze week bij ons langs waren geweest. 2 ervan waren er thuis. Ze hebben ook een onwijs lieve hond, Toby. Wat een gaaf beest haha. Daar mochten we meteen mee eten. Na even gezeten te hebben, zijn we weer verder gelopen.
We moesten eigenlijk om 6 uur bij een feestje van een vriend van Rob zijn, maar het was al half 5 geweest en het was nog een uur met de bus. We zouden het dus al niet meer halen. Op ons dooie gemak nog ff langs de supermarkt gegaan en een lekkere goeie fles wijn voor die vriend - Bas - gehaald. Toen door naar huis en ff omgekleed. Rob en Doris hadden toch wel ff tijd nodig dus ik snel snel en ff mijn lieve vriendje gesmst dat ik nog heel ff op internet kon. De liefste schat kwam vrijwel meteen daarna online en toen kon me dagje niet meer stuk! :D:D Heerlijk nog eventjes par minuutjes met me schatje gepraat en afgesproken om MORGEN te bellen!!!! :D Dan kan ik eindelijk de liefste stem op aarde weer horen! Hihi heb er nu al zin in :D.
Nou me dagje was helemaal op en top en met een big smile gingen we paar minuten later weer de deur uit.
Nog even een notitie. De mensen in Buenos Aires zitten zelden thuis. Vrijwel altijd zijn ze in een park of op een plein te vinden. Gezellig onder de mensen, in de zon of in de schaduw een biertje drinken met muziek op de achtergrond. Echt, dat is zo mooi om te zien. Die socialiteit en rlxdheid.. heerlijk. Ik kan daar zo van genieten, alleen al om naar te kijken. :)
Nou wij naar de bus gelopen. Weer een heel andere opstaphalte dan eerder meegemaakt. Een uurtje in de bus naar weer een nieuwe wijk... Tis wat met al die wijken hier.. :P Een vriend van Rob - Bas, ofwel Philippe zoals tie hier heet, aangezien de mensen hier heel slecht Bas kunnen zeggen... :P:D - heeft samen met zijn Paraguayse vriendin een speciaal tentje opgezet. Het heet Tu Tiempo, zie internet voor meer info ;). Ze zijn met een aantal koks en as je ff geen zin heb om te koken kun je hun bellen en komen ze langs om voor jou te koken wat je wilt! Zelf zorgen ze voor alle spullen, je hoeft enkel te zeggen hoe laat en waar. Erg leuk idee, ik hoop dat het aan gaat slaan! We kregen al meteen lekkere hapjes en champagne. jammie :D
Er waren uiteraard weer enkele Nederlanders, aangezien Bas ook Nederlander is. Op een gegeven moment hadden we wel erg veel nationaliteiten.. Nederlands, Argentijns, Duits, Peruaans en Paraguays.. haha wat een zooitje bij elkaar. De hoofdtaal bleef Spaans, maar met de Duitse vriendin van een Nederlandse vriend weer van Rob (die in Buenos Aires wonen) kon ook goed Engels. Dus op een gegeven moment wisselde ik af in het Spaans, Nederlands en Engels.. pff dan moet je toch wel ff veel nadenken hoor.. :P Maar was wel leuk!
We hebben het erg naar ons zin gehad!
Met Doris kan ik het onwijs goed vinden. Het is zown lief meisje! En leuk gevoel voor humor :D Ik kan zelf nog niet goed Spaans spreken, maar ik begrijp steeds sneller wat ze zegt en wat ze bedoelt zonder vanalles aan te wijzen of uit te beelden. Dat is een goed teken dacht ik zo :D
We zijn nu net thuis, maar morgen is ook lange dag, dus ga zo lekker me bedje in..
Lekker slapen allemaal,
en nog veel stapplezier voor de echte feestgangers! :D
KUS!
17 Februari 2008 - 03:13
Yvonne:
Zo heb jij even een leuke dag gehad!! moooi zo!:D
Ik denk dat ik trouwens binnenkort maar eens bij die straatbbq's kom aanschuiven;) haha
En zeker goed teken dat je steeds sneller snapt wat ze bedoelt!! :D Echt goed!
Slaap lekker mop(L) -
18 Februari 2008 - 08:53
Eefje:
Beetje jammer van de markt maar je zit er nog lang genoeg om een andere keer terug te gaan!!!
En natuurlijk hartstikke fijn dat je het zo goed kunt vinden met Doris!
XX