Dag 1 - de Reis - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu Dag 1 - de Reis - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu

Dag 1 - de Reis

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

13 Februari 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Zooooo, eindelijk dan een berichtje van mij op deze site!

Gisterochtend heeeeeel vroeg zijn we dan vertrokken naar de huidige bestemming.
Om 3uur ging het wekkertje in het vertrouwde Zevenbergen. Hoewel de nacht heel kort was, heb ik van elke seconde genoten. Zeker aangezien het de laatste paar uurtjes in het komende half jaartje waren met mijn allerliefste Basje. (L)
Met een dubbel gevoel bedje uit en meteen gebeld door mijn toppertje Yvonnie! Die stond al voor de deur om kwart over 3 :D
wat boterhammetjes gesmeerd voor onderweg, extra geknuffeld met mijn lieve kattekes en met mijn lieve papa en mama, Yvonne en de liefste jongen op aarde de auto ingestapt.

Na een ritje van een klein uurtje aangekomen op Schiphol. Ingechecked en nog eventjes wat gedronken met mijn lieve schatten. Dan om 7 uur was het toch het moment om door de douane te gaan en afscheid te nemen. Eerst mama en papa geknuffeld en Yvonneke de adem ontnomen. Als laatste met mijn schatteke geknuffeld en lieve en bemoedigende woordjes gedaan.. Wat een moment was dat.. de traantjes vloeide al zeer zeker..

Op dat moment mijn reis echt begonnen. Bij de Gate aangekomen, meteen het vliegtuig kunnen betreden. De vlucht was niet helemaal vol en ik had een heerlijk plekje vrij naast me. Gordel aan en slapen maar. Na een prima vlucht wakker geworden in Madrid.
Daar was het me toch een gedoe! Eerst uitstappen, op zoek naar de volgende gate en dan lopen maar.. 25 min wel te verstaan. Dan ook nog 9 minuten met de metro.. een ding waar ik wonder boven wonder levend uit ben gekomen.. echt he.. as tie in zou storten zou ik totaal niet verbaasd zijn geweest.
Uit de metro regelrecht de paspoort controle in.. en wachten maar.. mijn god, wat een rij.. en wat schoot het totaal niet op... :S
gelukkig had ik 2 uur overstaptijd, want anders was ik echt te laat geweest voor de vlucht naar Buenos Aires...
Gelukkig precies op tijd aangekomen bij de Gate en weer het volgende toestel ingestapt..

Om half 1 smiddags vertrokken, om 1uur snachts (Nederlandse tijd) aangekomen in het drukke Buenos Aires. Deze rit bleeef maar duren. 2 bij 4 bij 2 zat het vol met allerlei nationaliteiten. Ik had een goedaardig Argentijns vrouwtje naast me wat me gelukkig met het 1 en ander op weg hielp.. Mijn DS is zeer zeker van pas gekomen, zeker aangezien ik geen tv kon kijken.. Nah het zou wel gaan, als ik al vloeiend Spaans had gesproken, én een verrekijker bij had voor het ene scherm aanwezig... *zucht*
Helaas ook niet echt kunnen slapen, ik zat niet bepaald comfortabel genoeg.
Maar goed, ook aan deze reis kwam een eind en om 1 uur snachts/10 uur 's avonds in Buenos Aires, kwam ik aan op het internationale vliegveld in Buenos Aires.
De planning was dus dat mijn lieftallige broertje nu zou staan te wachten, maar.. dit was dus niet bepaald het geval.. (degene die hem kennen zullen vast niet verbaasd zijn... ;)) Na een uur gezocht te hebben voor de Gate, ik maar op pad naar een telefoon. Godzijdank had ik dan wel het nummer en adres van hem, mocht er iets fout gaan. Na een kwartier in de rij te hebben gestaan, ging 1 of andere snotaap me zeggen in basisschool engels dat ik niet kon betalen, maar eerst diende te wisselen. Ik moe, over de zeik en geirriteerd maar weer op pad naar een wisselbalie. Plots hoorde ik mijn naampie Kee roepen en was ik maar wat blij dat ik in het gezicht van me broertje keek! Eindelijk.. ik had het nu wel erg gehad.. Na eerst kennis gemaakt te hebben met mijn aanstaande schoonzus Doris - echt een super meissie!!! :D - vertelde Robke dat tie bij de verkeerde gate had staan wachten... *no comment.. :P*

Na nog een zoektocht te hebben afgelegd naar de betreffende gehuurde auto (vooral niet onthouden waar je hem laat parkeren.. ;)) dan eindelijk op weg naar een zacht bedje! Een half uurtje in de auto zittend, naar buiten starend omdat ik geen aandacht meer kon besteden aan het begrijpen van de Spaanse taal, gingen mijn gedachten terug naar het vertrouwde huis..
Het besef was ineens heel helder waar ik aan begonnen was. Ik vroeg me nu toch wel heel sterk af hoe ik het in me hoofd haalde een half jaar te gaan.. waarom niet gewoon 3 maanden ofzo...??? En mijn lieve mannetje, zooo ver weg.. Naar boven kijkend besefte ik me wel dat ik dezelfde sterretjes zag as hij, en dat hij altijd dichtbij me zal zijn, in mijn hartje. (L)

Toen de taxi stopte werden we meteen begoet door de plaatselijke zwerver die de vuilnisbak aan een nadere insectie onderwierp... he gezellig thuiskomen.. :P of hoe de befaamde Caatje P het zou zeggen: wat een pantoffelsituatie..

Even korte rondleiding gehad in mijn huidige huisje voor het komend half jaartje, mijn bedje opgezocht. Een klein lief kamertje voor mij alleen. Eerst even gauw de foto van mijn lieve schatteke naast me bedje geplaatst en met de C&C knuffel onder de dekentjes gedoken... heeerlijk slapen..

.......

• 13 Februari 2008 - 01:09

Anita Broeders:

dag meissie, heel vel plezier daar hoor en pas goed op jezelf. ik volg je en laat wat van me horen xxxxxxxx tante pieta

• 13 Februari 2008 - 08:31

Carina:

Haha jaa, ik zei gister nog tegen m'n mama, dat is wat,,, lief mopke in dat grote land! :P

Hihi, maar komt wel goed met jou! :) Kzit nu op school, zal je vnaaf proberen terug te mailen! (A)

En ik slaap elke nacht uiteraard met je kussen! ;)

Miss you! (L)

• 13 Februari 2008 - 13:04

Ismay:

Schatje!

Wat een avontuur nu al!! Je bent in ieder geval goed aangekomen :D!
    Heel veel plezier lieverd!! Ik kijk uit naar je volgende verhaaltje!!

Had je trouwens mijn sms nog gehad voordat je wegging?

Hou van je!! (k)

• 13 Februari 2008 - 13:13

Lenneke:

veel plezier daar en ik zal regelmatig hier eens een kijkje nemen!

liefs LEnneke

• 13 Februari 2008 - 17:43

Eefje:

fijn dat je helemaal goed aangekomen bent:P
    Veel plezier de kamende maandjes

• 14 Februari 2008 - 08:52

Yvonne:

Was ik zowaar te vroeg;) En dat op dat tijdstip:P

Kon je voor bij de douane wel blijven vasthouden zeg haha, het had niet veel gescheeld of ik had gewoon in je tas gekropen;)

En wat heb je weer veel dingen meegemaakt op je heenreis zeg!! Achteraf kun je er gelukkig om lachen;)

Nou mop ik ga je andere stukken lezen!! Veel plezier komende maanden!! (L)(L)