MUSEUM! en ons bizar korte zondagje..
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
17 Juni 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Het was voor mijn gevoel maar weer een erg korttt weekendje. Maar goed, dat heb je als je veel slaapt ;) En dan met name wanneer de zon schijnt, dan krijg je niet echt het idee dat er dagen voorbij gaan...
Goed! Zaterdag dus eerst maar eens heerlijk uitgeslapen, want dat was wel ff nodig. Nu ben ik ff heel hard aan het denken wat ik nou aan het einde van de middag nog voor bijzonders heb gedaan.. maar kan het me gewoon ff niet herinneren :| Sowieso me verhaaltje getypt van de dagen ervoor uiteraard! En ik denk verder weinig bijzonders want ben me haartjes op tijd gaan krullen voor die avond.
We hadden 's avonds eerst verjaardagsfeestje van Kathie, die is 21 geworden. Ze vierde het in het huis van Fanny, de jongste zus van Doris die hier vlakbij woont, eveneens in Flores. Het begon om 10uur, wij waren er om half 12 en wij waren de eerste. *zucht*. Ooit gaat dit echt wel wennen, maar het blijft echt nog vreemd :p.
Ik was er nog geen half uurtje toen Downtown smste of ik naar Retiro kon komen. Daarna nog een raar smsje en ik maakte me toch wel zorgen dat ik der meteen maar ff gebeld had. Bleek dat de treinen dus niet reden, vraag me niet waarom, dat is ons nog steeds een raadsel. Het was pas 12uur ofzo en er behoorde gewoon nog een trein te rijden, tot 1uur sta me bij. Nou goed, hoe moest ze dan naar de stad komen.. de taxi was niet mogelijk omdat het kind geen geld genoeg had en ze bij de eigen bank in San Isidro niet kon pinnen (ook al zoiets vaags, maar ze kan het daar echt niet). Ik dus op zoek in me Guia T, en uiteindelijk wat mogelijkheden gesmst, maar ik wist niet van allemaal of ze wel langs San Isidro kwamen. Mijn Guia T is namelijk alleen van de stad, en er staan niet alle bussen met routes in die naar buiten de stad, de provincie in gaan in. Gelukkig was Rob er dan uiteraard bij en die wist er wel een paar dus die maar mee gesmst. Godzijdank kwam ze toevallig bij een bushalte uit met 1 van de bussen die ze kon nemen dus is ze met de bus gekomen. Dat is meer dan een uur rijden vanuit San Isidro, dus ik ben maar wat langer gebleven op het feestje. Het waren vrijwel allemaal Peruanen, op Rob en mij na en Rodriquez, de Argentijnse vriend van Fanny dan. Ongelooflijk. Wel gezellig, maar toch niet helemaal mijn ding.
Om 1uur zelf op zoek gegaan naar een bus op Rivadavia, maar die wilde maar niet komen, dus ben ik na 2O minuten maar in een taxi gestapt. Die chauffeur heeft aan 1 stuk door geouwehoerd, wat een gezelligheid :D Hij had volgens mij bijna mee uit gegaan, maar goed. Tis dat het vaderdag was de andere dag zei tie.. Maar ik denk dat as ik hem had willen overhalen, dat me dat makkelijk gelukt was. Zo vasthoudend leek tie me niet bepaald hahaha. Maar goed, was een gezellige rit en ben netjes voor de deur afgezet.
Alleen ja.. daar had ik niet heel veel aan, want Downtown zou een heel stuk terug uitstappen en die wist de weg niet, aangezien ze zelf geen Guia T heeft en echt blind op mij altijd vertrouwd. Ik had haar al gezegd welke halte ze eruit moest en welke richting ze op moest lopen. Ik ben haar voor de zekerheid maar tegemoet gaan lopen en we kwamen elkaar uiteindelijk tegen, vlakbij haar bushalte, dus het duurde nóg langer dan een uur, zoals ik had gedacht. Weer ff samen naar Museum gelopen, onderweg nog ff energie opgedaan met een vruchtenreep en reeppie chocolade. Zo, nu konden we er weer tegenaan! :D
Nou en echt he. Musuem is en blijft echt de BESTE boliche van BsAs as jut mij vraagt!! :D Niet van die herrie de hele aaf, maar heerlijke meezingnummers en heeerljke cocktails en gewoon een geweldige sfeer zonder continue XTC aangeboden te krijgen.
Vanavond was het wel beetje anders dan dat ik gewend ben hoor. Ik ben natuurlijk altijd op woensdag gegaan, nog nooit op zaterdag. Er was nu nog een bandje aan het spelen, heerlijke livemusic met grappige achtergronddansers. Ook stonden er overal nog loungestoeltjes en bankjes, een geweldige sfeer meteen bij binnenkomst. En dat al om 2uur! :| We konden helaas niet naar boven, dat was VIPgedeelte, ook goed, dan gewoon gelijk beneden beginnen. Maar eerst ffies de jas ophangen. Tuurlk hadden we nu wel een trui en sjaal bij, die we gewoon in onze jas hadden gepropt. Maar neee tuurlk kon dat niet. Moest er weer uit hoor. Nou ok, vooruit, dan betalen we toch 1 euro (!!!!!!!!!) per stuks, tleek net Nederland maar goed. Tot zover kon ik het nog wel hebben. Maar wat doen ze vervolgens: ze hangen alles gewoon aan 1 haakje!! Jaaa waarom moet ik dan voor 2 stuks los betalen as het je wel gewoon 1 haakje kost?! stelletje lamballen. Tss. Het zal altijd al wel zo zijn geweest, maar had er nog nooit me jas achter hoeven laten. Enkel 1 keer in de rij gestaan toen Miriam haar jas bij had gehad, maar toen was me dit niet opgevallen. Beetje matig, maar goed, wat doet je eraan.
Downtown en ik gingen eerst maar aan het bier met een rietje, iets waar alle Argentijnen on voor gek voor verklaren. Heel gek. En dan leg je het ze uit. Zingend:> 'Sofietje is al lang niet meer dat griiietje, van dat liedje over ranje drinken met een rietje. BIER MET EEN RIETJE!' maar ja. Het dringt nooit echt tot ze door. Toch jammer.
Downtown had al binnen no time een praatje aangeknoopt met 'het witte shirt' waarmee ze nog een hele tijd 'rock-paper-scissors' mee heeft staan spelen. Ja.. dan zeggen ze wat van mij he.
Ik stond beetje om me heen te kijken en zag 2 erg perfect uitziende meisjes behoorlijk schaars gekleed een beetje lopen zuigen aan der rietjes. Mij viel ineens op dat van 1 van de meisjes de tepel gewoon boven het shirt uit kwam. Dit viel mij eerst zelf niet eens op, maar ik keek even opzij naar een aantal gasten die naast mij stonden te hangen aan de bar en die waren compleet in een andere wereld, keken dus met zn allen in 1 richting.. haha ja, dan heb je het al gauw door. Ik denk, k doe ff sociaal en zal het meisje het ff meededelen, miss heeft ze het niet door. Haar reactie was ook van 'ohhh gracias, ik wist het niet'. Later heb ik over deze reactie sterk mijn bedenkingen bij gekregen. Een uurtje later trok ze namelijk gewoon zelf haar hele shirtje naar beneden en plompte die 2 overgrote borsten er gewoon uit en ze stond er uitdagend mee te zwaaien richting de mannen in de VIP ruimte.. :| juist...
Inmiddels was Downtown 'het witte shirt' een beetje moe geworden en had ze haar projectje 'bodywarmer aka Darco aka Mike' gespot die toch wel iets leuker was. Zat ik eerst nog met 'wit shirt' opgescheept, maar die was ik echt al heel gauw zat. Hij was al zo dronken as de tering en had nu niet echt iets nuttigs te melden. Toen ineens werd ik om me nek gevlogen... en zo maar uit het niets was daar ineens STEFFY! waaaa hoe groot is deze stad, hoeveel boliches en barren zijn er en hoe groot is dan de kans dat je elkaar ff in Museum, waar ook nog eens 2OOO man in kan, tegen het lijf loopt! :| Nou het gebeurde hoor!!! :D Ik had Steffy al zeker 2 maanden niet gezien, dus dat was onwijs leuk! Ff ter herinnering: Steffy was de huisbaas van Johnny, onze Barking Kangaroo Man. Zij kreeg het altijd voor elkaar om ons in de VIP gedeeltes te krijgen, omdat ze gewoon altijd iedereen kon. En ja hoor, ook nu zei ze van 'kom maar mee, houd mijn hand maar vast dan loos ik je wel ff mee' hahaha, ge-wel-dig. Weer ff op ons oude vertrouwde plekje boven gestaan, heerlijk :D Toen maar Downtown weer ff opgezocht, het kind was nog steeds drukdruk met 'bodywarmer' hahaha. Na ffies weer naar beneden gegaan en ff en wat drinken weeste halen voor Downtown en als dank voor Steffy en haar vriendin. Vond het ook gewoon tof om haar weer te zien.
Sta ik naast een al wat oudere kerel, die me toch een apart uitziende cocktail had besteld. 'Ja proef maar ff hoor'. Oh ok, waarom niet. En nee mam, ik drink niet zomaar van iedereen en er kon nog geen rotzooi inzitten, ik zag het de barman zojuist neerzetten. Geen zorgen, ik gebruik nog steeds me hersens wel. ;) Nou, deze cocktail heette 'Nancia' of iets en echt, die smaakte goooed. Niet eens zo sterk naar alcohol. Nu zijn uiteraard de meningen verdeeld of dat goed of juist slecht is, maar.. een lekker draankske was het zeker :D We zijn er de resterende avond ook maar ff aan gebleven.
Weer terug bij Downtown kwam het volgende frapantie gebeuren. Downtown was inmiddels met nog een meisje in gesprek geraakt en die wilde wel een peuk. Ze had zelf wel peuken bij gehad, maar had die in haar jaszak gelaten omdat er bij de deur borjdes hingen dat je binnen niet mocht roken. Gelukkig hield iedereen zich daar aan. ..... Ik denk niet dat er een roker was die zich er aan heeft gehouden. Maarja, zij had dus geen peuken en ze kon ons maar net. Wij hadden echter ook geen peuken, maar ik wist dat Steffy wel rookte en dat die er wel had. Nu zei Downtown ineens, waarom vraag je het niet aan haar? Maar dat dorf ons zojuist gemaakte vriendinneke niet (het meisje was echt verlegen) en vroeg dus of ik het niet even wilde vragen. Ja hoor. En of ik hem dan ook wilde opsteken en dan pas aan haar wilde geven, want anders zou ze zich helemaal dom voelen tegenover Steffy. Nou, ik snapte het probleem niet helemaal maar vooruit, aansteken moet toch wel ff lukken. Ik herinner me mijn geweldige ervaring in Montevideo nog met John zn sigaret, en dat had ik me heel duidelijk voor ogen toen ik dus ff dit vriendendienstje ging doen. Het ging goed dat opsteken, maar Downtown stond er op te kijken en die kwam niet meer bij van het lachen. Blijkbaar deed ik toch iets hel raars hahahaha. Ik gok zelf dat ik al die smerige rook ff vasthield en niet snel genoeg weer uit wilde blazen hahaha. Ach, het was gelukt en dat stinkding was aan dus heb hem gauw aan dingeske gegeven (weet haar naam echt niet meer .. hoe slecht.. ) DUS. Nu ben ik me eveneens af gaa vragen waarom je van die nep-rokers hebt. Die doen hetzelfde as ik deed ongeveer, enkel ff inademen, niet over je longen zeg maar. Bedoel, ok je hoeft niet te hoesten en het is vast en zeker beter voor je longen, maar kom op, je hebt zooown ranzige smaak in je mond naderhand.. :| Dat doe je dan toch ook niet voor je lol?? Ik snap er werkelijk steeds minder van. Hoest je je niet suf, voel je je net een asbak, kom op zeg. Nee, zelfs het nep-roken zal nooit mijn ding worden hahaha. Enkel vriendendienstjes, vooruit. Onze rebelse actie van vandaag dus weer ;)
Ok, verder de avond. Het werd nog vreemder hoor! Downtown had het inmiddels voor elkaar om wat te regelen met 'bodywarmer' dus ik was maar wat bij Steffy en dat andere meiske blijven hangen. Wordt ik ineens aangesproken door zown typische Argentijn. Nou, typischer had het ook niet gekund kan ik je zeggen. Hij was met een groepje van zn voetbal groep ofzo, int begin leuke gesprekken en beetje gein zelfs. Wonderbaarlijk dat ze je al niet gelijk om de nek vlogen, maar weet niet wat uiteindelijk erger te noemen is.
Eerst waren we op het gesprek gekomen van travestie. Ineens werd mij ook iets duidelijk. Het meisje met de tepel eerder deze avond kwam dus een aantal keer voorbij en pakte gewoon een aantal jongens zonder schaamte bij de ballen. :| Die zagen mij wel kijken en ik kreeg vrijwel meteen en erg duidelijke verklaring. Dit meisje was ten eerste al helemaal geen meisje, maar een omgebouwde kerel van hun leeftijd. Hij had 2 jaar geleden nog bij hun in het team gezeten en onder de douche (ik wou absoluut niet meer details) waren ze er duidelijk achter gekomen dat hij toch iets anders was dan dat ze eerst hadden gedacht. Oke.... :| En ik maar denken dat die alleen naar Club Roxy gingen.. :p Nou Hans, ik zal je wel waarschuwen wanneer we hier op stap gaan hoor, lijkt me wel zo verstandig... ;)
Goed verder, hij liet int begin vol trots een fotoowtje op zn telefoon zien van zn vriendin en hem. Na wat biertjes veranderde zn vriendin ineens in zn zus. Toen ik hem daarop vervolgens totaal voor leugenaar verklaarde draaide die een beetje bij en zei dat het toch wel zn vriendin was en begon tie over de 'landenregel' die ze hier handhaven. Nou, ik staat er ook niet van te kijken. Deze regel houdt simpelweg in: wanneer je een vriend of vriendin hebt, en je zoent met een ander, maar deze is uit een ander land, dan is het geen vreemdgaan.... Tuurlk niet, dat is totaal anders. *zucht* Ze hebben teveel naar 'Road Trip' gekeken vrees ik. Echt, ik heb hem toen naast leugenaar ook als ontrouw bestempeld, hoe belachelijk. En hij snapte mij vervolgens niet helemaal.. 'werkt dat bij julie niet zo dan?' ..... Die Argentijnen moeten toch nog veel leren van echte liefde geloof ik.
Dat is trouwens nog iets wat ik jullie wel wil meegeven. Die Argentijnse mannen zijn echt charmeurs, doen alles voor het meisje, leggen haar echt volledig in de watten, en dan bedoel ik: in het openbaar. Kennen daarin geen schaamte en willen aan iedereen laten zien hoe verliefd ze zijn en hoeveel ze van hun meisje houden. En dan, wanneer het binnenshuis is draait de wereld om. Het vrouwenmishandeling percentage zou hier echt schrikbarend hoog liggen. Ik heb gehoord 6O%. Hoe hypocriet kun je dan leven. En dan ook nog zo gemakkelijk vreemdgaan. Zeker met buitenlanders. Maar geloof me, er zijn weinig mannen zo jaloers als de Argentijnse man als je het mij vraagt. Ik geloof niet dat de vrouw openbaarlijk mag flirten met andere mannen, maar de man met andere vrouwen, waar zijn vrouw zelfs bij is, dat schijnt eveneens wel te mogen. :| Hoe belachelijk is dat dan?! Nou, wederom is mijn mening met kracht bevestigd dat de Argentijnse mannen totaal NIET mijn type zouden zijn.
Ongelooflijk. Echt. Downtown was ineens weer verschenen, en ineens ging het licht aan. We keken eens knipperend om ons heen (die lampen zijn dan ook niet zachtjes te noemen) en ineens merkten we op dat het toch al aardig leeg was gelopen.. Dus... En ja, het was ook al 6uur geweest. Mmmm.. Die chocoladareep had toch erg goed zn best gedaan ;) Wij maar eens op zoek naar onze jassen en de taxi terug gepakt. Downtown bleef bij mij slapen, leek ons een strakker plan dan dat ze nog helemaal naar San Isidro moest. Wat makkelijk ging, want de treinen reden al lang weer... Nu is er een MacDonalds bij ons op de hoek op Rivadavia. En wij hadden heel erg veel zin in frietjes. Frietjes zoals frietjes horen te zijn bij de Mac. Dus ja, duidelijk: ff Maccen. Nou dat viel vies tegen want er was alleen koffie en ontbijt te krijgen :| Hoe kan dat! Het was pas half 8, sloeg nergens op vonden wij. Nou ja, dan maar een factura en vervolgens richting huis. Ze dachten eerst nog dat we 4 koffie wilde trouwens. Tuurlk. Ik drink ff 4 koffie voor ik ga slapen. Ja toch. *zucht*
We waren uiteindelijk toch wel wel heel moe geeindigd hoor. Heel gek hoe die vermoeidheid ineens toe slaat as je je bed ziet... :D
Nou we hebben heeerlijk geslapen kan ik je zeggen. Alleen ja.. de volgende dag werden we om half 5 wakker... Eer we eruit waren en hadden ontbeten werd het alweer donker.. hahahah ja ik weet het, erg schandelig! maar joh, ik moest echt ff me uurtjes slaap hebben hoor! :| En ja, as je om half 8 ga slapen is 9uur slaap nou ook niet heel erg bijzonder. Hoewel het dan wel weer heel laat is...
We waren goed en wel eruit en klaar, belde Chris! Chris was namelijk terug in de cityyy! Helaas aangekomen aan het einde vn zn reis... dinsdag ging tie weer vertrekken.. :( Maar dat moest tuurlk nog wel ff goed afgesloten worden. En daarnaast had ik zn spullen nog, die tie 2 maanden geleden achter had gelaten. Nou met die tas dus maar ff richting zn hostel gegaan, uiteraard weer Milhouse en nog ff samen een bananenshake wisten nuttigen :D:D:D Was goed om hem weer te zien! Ben zooo jaloers op zijn Gaucho avontuur he!!! Hoe gaaf kun je je tijd doorbrengen!!
Gewoon ff een shake gedaan met zn 3en, Downtown weer op de metro gezet en ik om 8uur wel weer richting huis gegaan. Met Chris voor de volgende avond afgesproken, last time Bomba del Tiempo voor en met hem!
's Avonds ff met Rob boodschappen gedaan en heeeeeeeerlijke zuurkool gemaakt! oh oh oh wat smaakte die gooooooeeeed!!!! Toen daarna gewoon weer naar bedje gegaan, ja echt waar en ik kon ook weer gewoon heerlijk slapen :D .
Wat een weekend :D.
18 Juni 2008 - 21:18
Jolanda:
Hey lieverd de titel van dit verhaal moet worden: BIER EN TIETEN hahahah lalalalla -
28 Juni 2008 - 20:03
Yvonne:
Hahah weer heerlijk veel mee gemaakt schattie!