All Stars in Palermo en Salsa Show in San Telmo
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
14 Juni 2008 | Argentinië, Buenos Aires
eeeens zien, waar waren we gebleven.. oh ja dinsdag! Dan gaan we verder met onze woensdag!
nou, Downtown en ik aan het werk, dat is al een heel avontuur op zich uiteraard. We hebben enkele geweldige ideeën opgedaan, oa voor youtube.com, maar die gaan we nog ffies niet verklappen, wanneer het zo ver is, sturen we een site hahaha. Dit wordt nog wat.
's middags had ik weer me vrijwilligerswerk bij LBV. Het was niet zo druk, maar wel koud. En ik had die hele nacht liggen hoesten, dus had me dik ingepakt. Geen idee hoe dat komt hier hoor, wordt heel gauw verkouden en blijf dat dan ook echt lang. Irritant is het zeker te noemen. Maar goed. Me collegaatjes moesten wel lachen hoe ik ingepakt was, want ik heb het normaal altijd warm in vergelijking met hun haha. Maar goed. Met enkele ouderen getekend en ik kreeg binnen half uur weer klein meisje op me schoot gedropt, dus kon daarne al helemaal nergens anders heen. Ah wat een droppie was dat zeg. Ze kon alleen nog niet staan, wat ik vrij gek vond voor haar leeftijd. Ik denk dat ze tegen het 1 jaar aanzat, mm ben erg slecht in leeftijdschatten hoor, maar andere meisjes van haar lengte konden allemaal al wel staan en zelf kleine stapjes zetten.. dus vroeg me af waarom zij niet eens kon staan.. Heel raar vond ik het. Want ik stond er eerst zo van te kijken dat al die kleintjes allemaal al meebanjerden en voor mijn idee al heel snel juist konden staan en lopen, veel sneller als de 'normale' kinderen, de kinderen die niet op straat leven zeg maar. Maar goed, de kleine prul heeft hele middag bij mij op schoot gezeten en met potloodjes gespeeld (voornamelijk van tafel laten rollen continue ) en later nog met een telraampje, wat een schattekes zijn het!
Na het werk in Retiro al afscheid genomen, want ik ging met Downtown van daaruit ff hapje eten ergens en die was al ergens op het station aant rondstruimen. Kreeg meteen vrij voor vrijdagmidden, aangezien het Nederlands elftal dan uiteraard zou spelen :D Ze vinden het van de zotte as je je eigen voetbal niet supporterd, dus ik kon niet eens weigeren, maar wilde het zelf ook al voor gaan stellen. Zeker nu NL het al zo goed had gedaan tegen Italië haha.
Maar daar komen we later op terug!
Eerst ff Downtown opgezocht, die zich net een zwerver voelde omdat ze nog maar 2 peso had gehad en daar nootjes van had gekocht tegen de honger hahahha. Ze had niet kunnen pinnen omdat haar pasje het niet deed ofzo. heel vaag, zeker toen wij naar de eerste de beste bank liepen de we tegenkwamen en tie het daar wel deed.... :p hahaha goed, wij inmiddels telefoontje gehad van Marianne, dat zij en Linda ook uit eten gingen en of we met zn 4e wilden. Tuurlk waarom niet. 's Avonds om 9uur ergens in Palermo Viejo afgesproken. Voor het zover was zijn Downtown en ik maar over Florida gelopen, ff op zoek naar nieuwe schoenen. Winkel in, winkel uit en genieten van alle handwerkdingetjes en showtjes op de geweldige straat. En toen gingen we de winkel in... en ja hoor, daar stonden ze. 2 witte met glitterende sterretjes in lichte kleuren AllStars die spontaan van de plank af sprongen en voor mijn voeten tot stilstaan kwamen. Aangedaan en niet meer uitgedaan haha, wat een schoenen! ik benter blij mee haha, en Yvonneke, die foto's komen snel hahaha. :D
Goed, daarna op naar Palermo met de subte. Iets wat ik amper doe, vind die dingen 3 keer niets hoewel ze zeker wel heel handig en snel zijn. Maar die dingen zijn zo krakkemikkig, onder de grond, teveel mensen, altijd gratis sauna.. nou nee, niet bepaald waar ik rustig van wordt... Anywayz, het was de handigste en snelste manier dus vooruit. Toen kwam er een memorabel stukje van de aaf. De roltrap. Om naar boven te gaan kon je kiezen uit een roltrap naar beneden, een gewone trap voor beiden kanten tuurlk en een roltrap omhoog. Ik kwam tot stilstand voor de roltrap omlaag. Nu mogen jullie raden wat er gebeurde. ;) hahaha ja sorry hoor, het kind kwam weer even helemaal in me boven. Ik met me nieuwe schoenen voor de trap en die wilden gewoon langs die kant omhoog rennen Ja dat was het! het kwam door me schoenen! ;) anyway, het was eerst nog van ja, gaan we het doen of niet.. wel niet wel niet, en Downtown dorf niet, maar miss wel as k eerst ging. Nou inmiddels had iedereen wel door waar wij het over hadden (ook al was het int Nederlands uiteraard). En dit is niet normaal, er bleven mensen bovenaan staan kijken wat we nu zouden doen... :| Nou ja.. dan kan je het toch al helemaal niet erbij laten... dus ja hoor, ff goeie aanloop en rennen met die gave AllStarsss hahaha. Het ging allemaal best, as je maar ff de vaart erin hield en het einde moest ik wel ff flink eind springen, dat zat niet helemaal mee. maar geniaal, ik kreeg gewoon een applausje hahaha. Downtown kwam amper de normale trap meer op vant lachen, wat een watje he ;)
Nou goed, na mijn geniale AllStars getest te hebben, ff snel naar ons afgesproken restauranje gelopen. Daar stonden Linda en Marianna al net te wachten. Onze eerste keus was helemaal gereserveerd :| (nog werkelijk nooit meegemaakt in dit land) dus maar ff naar het volgende leuk uitziende restaurantje gelopen. Daar heeeeeeerlijk gegeten, allemachies wat weten ze hier vlees goed te bereiden zeg.
Een gezellig avondje uit gehad met echte dames haha, de gesprekken waren ook volledig op zn dames, wat wel weer eens een keer errug leuk was :D
*******************************
Donderdag!
Vandaag weer volle bak aan de arbeid en met een tevreden gevoel 's avonds richting huis gegaan. Ff snel omgekleed en toen ik o het punt stond te vrertrekken kwam er nog een onverwachts telefoontje... ikke opnemen int Spaans, hoor ik een verlegen stemmetje zeggen 'Hallo, met Carina uit Nederland'.... hahahaha briljant !!! :D mijn lieve opperdraakje belde gewoon ff naar Argentinië!!! waaaaaa ik was helemaal 3OO% adrenaline haha, ge-wel-dig lieverd!!!! :D
Na 15 minuutjes heerlijk getelefoneerd te hebben, op weg, weer terug richting Palermo. Met Downtown gingen we namelijk een lesje Salsa en een lesje Tango nemen :D Helaas ging het allemaal ff mis met het vervoer en waren we een uur te laat. En dan zul je het net zien he, beginnen die rare Argentijnen wél gewoon op tijd.. Wat is dit dan toch weer.. Net as met de voetbal denk, die begint ook op tijd, en voetbal en dansen zijn wel erg grote passies voor de mensen hier, dus wellicht daarom ;) In ieder geval, wij wat te laat dus maar enkel met het eind van de Salsa les meegedaan. Wat een humor is dat toch zeg, inidividueel salsa dansjes haha geweldig. En zoo typisch, het zijn altijd donkeren die les geven en daar goed in zijn. In heel de stad zie je geen donkere mensen, maar op Salsa clubs bestaan ze ineens wel, apart te noemen :D. Wij met de meest brede glimlach deelgenomen en dat ging goooed ! Helaas maar heel klein stukje van de tango les meegenomen, want we hadden later op de avond nog een Salsa show in San Telmo waar een vriend van Doris aan deelnam in de band. Dat moesten we tuurlk wel ff checken. Nou goed, Palermo en San Telmo liggen nou niet bepaald naast elkaar dus we moesten nog geruime tijd in de bus zitten. Wij om 11 uur aangekomen, tuurlk weer 1 van de eerste hoewel het gewoon om 11 uur zou beginnen. Nou, ff sandwich op en gewacht op de rest. Na uurtje kwamen Rob, Doris, Fanny, Rodriquez en Kathy dan ook eindelijk en werd er beetje gesoundchecked.. en toen .. na weeer een uur (inmiddels tegen 1 uur!! :|) begonnen ze eindelijk hoor... Allemachies het kon niet nog langer duren.. :| Maarrr eerlijk is eerlijk, dan heb je ook wat :D het ws echt zoooo gaaf. Heerlijk muziekkie en spontaan gingen heel veel mensen salsa dansen. en wat een dans, o o o, wat een gigantische gave mooie dans !! ik heb er echt me hartje aan verloren kan ik je zeggen.. toen hebben Downtown en ik ook echt besloten Salsa les te gaan volgen, die is echt niet normaal zo gaaf. Ffies vn boven een filmpje gemaakt, eveneens van een stelletje wat echt mega gaaf aant dansen was.. wauw, zo lief en schattig en sensueel.. er is geen enkele dans die daartegen op kan!!! serieus niet!
Wij zijn om 2 uur toch maar opgestapt, want we moesten nog zeker uur in de bus zitten, aangezien ik bij Downtown in San Isidro bleef slapen. Dit leek ons handiger voor vrijdag, dan konden we langer slapen as wanneer ik eerst weer naar huis ging. Dat duurde even lang ongeveer, maar dan moest ik er wel 2uur eerder uit ...
De busrit bleef maar duren.. en we zaten binnen no time echt helemaal alleen, wat een ervaring weer. Die buschauffeur heeft ons wel netjes afgezet waar we moesten zijn, zodat we het minst ver hoefde te lopen :D. In San Isidro was het helemaal uitgestorven en besloten we ff wat onze conditie te doen door maar hardlopend naar huis te gaan. Altijd leuk om Forrest Gump na te doen midden op straat hahaha :D
Het was ons wederom een heerlijk dagje!!!!
18 Juni 2008 - 21:10
Jolanda:
Hey lieverd,
Wat een stik gave schoentjes joh hahah. SOrry tijdje niet kunnen reageren druk leven hier in nederland maar dat is bijna klaar ik ga je zo nog wel ff mailen over al dat gebeuren.
HOU Van je -
28 Juni 2008 - 19:50
Yvonne:
Wahhh!!! I LOVE YOUR SHOES!!!!
Zooo mooi!!!
Hahaha dat roltraprennen:D