Introducing BsAs to Downtown en Booze Cruising!
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
07 Juni 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Nou daar zijn we dan weer na paar daagies rust! Zijn we nu weer allemaal bij met lezen? ;)
Mooi! We waren bij dinsdag. Carla, mi nueva amiga :D, en tevens mijn collegaatje is maandagavond aangekomen. Dinsdag had ze vrij om ff te wennen en rond te kijken. Ze ging die dag met een ander Nederlands meisje wat ze in het vliegtuig had leren kennen alvast wat van Capital zien, maar eerst kwam ze ff langs kantoor om kennis te maken. Nou, wat een figuur :D Ze komt uit Zwolle en studeert in Groningen, maar praat heerlijk apart hahaha. En ze heeft héle bizarre uitspraken. Eveneens is het een ECHTE studente, dus dat komt helemaal goed denk ik zo :D De eerste indruk was iig goed en gezellig, dus dat was mooi meegenomen.
Die dag hebben we goed gewerkt, hoewel het wel erg druk was en ik tuurlk weer langer door wilde gaan omdat ik allerlei dingen nog persé wilde doen.
's Avonds rustig aan gedaan, lekker LOST gekeken, de finale van seizoen 4... Amai.. :| Nu weer wachten tot december jammer genoeg.. grrr Ach, zo houden we het spannend ;)
Woensdag dan! Eerste dag met Carla opt werk. Nou, Pat heeft het geweten :D We hadden diezelfde ochtend al een bijnaam voor onze nieuwe babbelaar: DOWNTOWN, dit omdat ze dit de hele dag aan het neuriën was en daarnaast heeft ze het ingezongen als voicemail.... dus... hahaha Nou Pat werd echt de eerste dag al gek, dat s de resterende week nog ernstiger, maar goed, de sfeer is goed en we werken alsnog goed door, niets te klagen dan toch ;)
's Middags met haar naar de stad gegaan, want ze zocht een school en we moesten nog een nieuwe headphone halen en de oude proberen te ruilen. Eerst dus over Calle Florida gelopen. Het ruilen kon uiteraard niet meer, maar goed, een nieuwe was ook niet duur te noemen dus dan maar een nieuwe gehaald. We wilden eerst langs CUI gaan want had Nacho er al over gesproken en als we vandaag nog langs gingen, kon ze nog meestromen met de nieuwe lessen. Carla had echter ook al wat gezocht en nadat we de eerste school EINDELIJK gevonden hadden, besloot ze meteen daar zich in te schrijven. Ze gaat nu 2uurtjes per dag dus ook naar school, aangezien ze nog geen woord Spaans spreekt. Wat wel leuk voor mij was, was dat ik nu wel merkte dat ik me prima kan redden met me Spaans nu! :D Ik kon vandaag vrijwel alles volgen en hoop vragen. Dat was dus wel ff goooooed :D .
Met Carla nog ffies gelunched om 4 uur, heeerlijk broodje! David had ik inmiddels al wel gebeld, met de vraag of het goed was dat ik Carla ff hielp hiermee. Dat was allemaal prima en ik hoefde dan niet persé naar LBV te komen als ik het niet zou kunnen halen.
Carla vandaag het nodige verteld over de stad en de mensen etc. Patrick had haar vanmorgen al op het gevaar van he gebruik van het openbaar vervoer 's nachts gewezen, want Downtown was om 2uur snachts nog met de bus naar San Isidro gegaan, in der eentje.. Ze dacht dat het allemaal wel mee viel en dat het hartstikke veilig was.. Haar dus wel ff op dit soort dingen gewezen en nog hoop. Het viel mij nu ook op hoeveel ik toch eigenlijk al wel van de gebruiken en het staan en gaan van Buenos Aires weet. Wat goed van mij he :D hahaha.
Woensdagaaf met Carla op station Belgrano afgesproken, want ik zou haar meenemen naar de Hollandse Borrel. Eveneens was dit soort van laatste uitje voor Gregor, die vertrok zaterdagochtend naar Nederland terug, zn stage zit ter op. Die begon weer over onze fantastische band en dat het wel matig was dat we nu nog maar met zn 2e waren. Ja hallo, na zaterdag ben ik het enige aanwezige bandlid in land van oorsprong! wat is DAT dan! Maar goed, eveneens kwam het nieuwe begrip 'Coby Zuipen' ipv 'Coma Zuipen' weer ter sprake.. *zucht* Slaat toch nergens op, snap niet hoe ze erop hebben kunnen komen....
Carla ffies met de nodige bekenden kennis laten maken en binnen no time hadden we een goeie gezellige groep. Nog ffies BOCA gekeken die voor de halve finale tegen Fluminensia speelde. Victor had die middag nog zitten jennen dat Fluminensia Boca zou inmaken, en ik zee tuurlk andersom. Nu speelde BOCA ook echt goed en stonden ze zelfs voor tot de laatste 20minuten. Toen ineens maakte Fluminensia 2 doelpunten en hadden we nog 1O minuten om het op gelijk te krijgen.. maar nee hoor, het mocht niet meer baten. De laatste 2 minuten scoorde Fluminensia zelfs nóg een doelpunt en was het opgegeven. ERG matig en nu moesten we Rogier ook nog eens de hele aaf en komende weken verdragen met zn slechte grappen. Rob kwam later ook nog met zn voetbalteam en die hadden net ook al een rot wedstrijd gehad en nu was de avond dus helemaal verrot. Hij en Pepijn hebben er maar een goede draai aangegeven en kwamen die avond wat later thuis... ;)
Ik ben met Carla om 1 uur naar huis gegaan. Ze had gevraagd of ik bij haar kwam slapen, in San Isidro. Prima hoor, konden we mooi de kosten delen en kon ik langer slapen! Van Patrick mochten we een uurtje later beginnen donderdag dus heb tot 8uur kunnen slapen :| Waaaa das 3 uur meer als normaal. Ik was ook helemaal uitgeslapen leek het wel :D . De rit ernaar toe was nog heel gedoe alleen. We wilde eerst de bus pakken, maar dan moesten we echt een heel eind lopen, en dat leek ons nou ook geen strak plan. Dus maar een taxi genomen, maar die oude man wist dus helemaal de weg niet in San Isidro.. *zucht* wel tig keer de weg gevraagd (wat ik eveneens ook kon volgen :D) en uiteindelijk toch uitgekomen. Het rotte is tuurlk dat ik er ook pas 1 keer was geweest en Downtown al helemaal de weg nog niet wist. Anders hadden we vast wel zelf mee kunnen wijzen, maar goed. Na 15minuten rondreiden kwamen we er toch bij uit... Finally. Het gekke is dat het dus gewoon ongeveer even ver is naar San Isidro als naar ons huis in Flores.. :| Wel handig om te weten, bij uitgaan in Belgrano is het dus een beter plan in San Isidro te gaan slapen als we de volgende dag moeten werken ofzo.
Goeddd, donderdag dus om 1Ouur gaan werken. Ideaal zo dichtbij. Pat werd weer gek van ons en vluchtte serieus een aantal keer naar de keuken hahaha. Ook kregen Downtown en ik een prachtige naamsticker, gaaf man.
Het werken zat vandaag niet bepaald mee en ik werd er behoorlijk chago van omdat iets me totaal NIET lukte! En dat schoot gewoon niet op, erg irritant. De andere bezigheden waren prima, maar 1 taak, grrrrr .
Donderdagavond weinig bijzonders verder. Lekker rustig aan gedaan.
Vrijdag ten slotte! Half dagje gewerkt, nog steeds chago omdat het me NOG STEEDS niet lukte. En dan tegen 10uur vloog ook het internet er nog uit dus toen konden we helemaal niets meer. Gelukkig hebben we dan nog altijd de declaraties waar je dan geen internet voor nodig heb, dus heb me weer kostelijk vermaakt. Tegen de middag was het trouwens weer onwijs lekker weer geworden. Hoe raar is dat hier toch ook. Paar dagen geleden bevroor ik nog, nu was het weer gewoon 18 graden ofzo. Heeerlijk in het zonnetje gelunched.
Daarna op naar LBV, maar onderweg belde David dat het vandaag niet door ging. Toen ben ik maar door gegaan naar La Boca, om een hoed te kopen. Ja, jullie lezen het goed, ik heb een hoed gekocht, zown typische tangohoed hahaha. Het komt namelijk zo: ik had me van de week op Facebook aangemeld bij de groep 'Buenos Aires Pub Crawl'. Klonk erg interessant en altijd handig om elke week te weten welke feessies er zijn en waar etc. Nu zag ik dus meteen en event staan voor vrijdag: Booze Cruise... Ik bedoel, dat klinkt briljant hahaha. En ff gekeken en dat was dus vrijdagavond, 12uur in Olvivos zou een Cruiseschip vertrekken met een goei PubCrawl feesie met het thema 'Dress to Impress'. Nou, dat klonk geniaal dus had ik meteen ff iedereen gesmst en uitgenodigd om mee te gaan. Ik kreeg in eerste instantie heel veel reacties en vrijwel iedereen zou meegaan. Argentijnen, Puerto Rico'anen, Ieren, Amerikanen, Nederlanders, Duitsers, wat een mix niet? :D Nou, tegen vrijdag had ik alleen maar afmeldingen gehad.. *zucht*. Voor de Argentijnen snapte ik het wel, want het was 5O peso entree en dat is voor hun echt heel veel. Dan hadden er nog 3 examens deze week en wilde dan liever alleen zaterdag op stap gaan en vrijdag en zaterdagoverdag nog ff goed leren. Ok, snap ik ook wel. En dan hadden we nog een zieke. Ik snap het dus wel, maar wel beetje matig hahaha. Maar goed, de echte feestbegaaiers (you just ain't much if ya ain't Dutch ;) hahahaha) gingen uiteraard gewoon nog. Maaar goed, terug naar vrijdagmiddag: voor het thema moest ik dus wel ff een hoed hebben. Ik vond dat gewoon een briljant idee hahaha. Ik dus op zoek. In 1 keer gevonden met me bijbeltje (ik begin dit echt makkelijk te vinden zelfs haha) en gauw ff door Caminito gelopen. Wel 5O hoedjes opgehad en uiteindelijk de allereerste gekocht (zul je altijd zien eej). Wat wel frapant te noemen was: ik werd gewoon aangesproken door een Spaanse geloof ik, of ik de weg wist. En dat wist ik dus óók nog :| haha, maar dat ze me gewoon aan beginnen te spreken alsof ik er elke dag loop, geweldig! :D Dat wil dus zeggen dat ik zo wel overkom haha. Dit was me ook al vorige week in Palermo overkomen, toen ik op zoek was naar het barretje voor Hannah's afscheidsfeestje. En wonderbaarlijk wist ik toen ook al waar het was en hoe het uit te leggen in het Spaans :| Ik voel me echt goed nu hahaha :D.
Goed, in Boca nog ffies een milkshake op op een terrasje en heerlijk die geweldige klassieke toeristen zitten te bekijken. Ik ben toch blij dat ik zo niet (meer) ben hoor, allemachies wat een dom zicht is dat toch hahaha. En die fake Diego he, die gast heb echt geen leven hoor. Achjaaaa.
Goed goed, ik dus weer naar huis (dit keer ook de juiste bus terug gevonden .. ;)) en thuis aan de haarkrulling gegaan. Nou, mijn uiteindelijke outfit was precies goed te noemen voor het feesie. :D Ik met me geniale hoedje en krullen haha, geweldig.
Net van te voren nog met me oude lerares op Facebookchat gezeten en die was net weer single en zat er beetje doorheen, dus heb haar maar ffies gertoost (int Engels/Spaans). Aah pobrecita. Ze heet trouwens Luciana, das makkelijker voor de volgende keren. Maar nu wou ze dus heel graag mee uit, maar omdat we niet wisten hoe laat de boot terug zou zijn, dorf ze het niet aan. Want as het nu gewoon niet ging, kon ze niet ff naar huis gaan tuurlk. Maar goed, we blijven op de hoogte en gaan proberen vaker op stap te gaan haha. Geweldig zown juf :D.
Bueno. Ik helemaal fanatiek op tijd naar Belgrano met de bus, trein naar Olivos en daar ffies op Downtown gewacht die ook helemaal stond te springen van de zin in het feessie haha. Wij naar ons cruise schip gelopen en ons driedubbel op de schouders geklopt voor het goeie werk haha waaa wat een gaaf bootje :D Ja ja ja dat heb ik toch maar weer goed gefixed hahaha. Daar ffies gewacht op de rest, want Linda en Reinoud zouden ook komen. Met hun kwamen ook Dominique en Marian mee, nog meer Nederlanders die bij Casa34 werken. Primaaa. Nou, dat was een goei groepje hahaha.
Wij waren er tuurlk weer veel te vroeg (Nederlanders he.. ;)) dus maar ffies gewacht in 'mijn-tent-is-top' bij het haventje. Zown schamper vissersrestaurantje, de rest moet je zelf maar indenken haha. Ff biertje gedaan en tegen 12uur het schip geenterd. We waren ongeveer de eerste, en tegen 1uur was het dan behoorlijk vol gelopen en gingen we dan eindelijk varen! Waaa hoe gaaf hahaha. Inmiddels waren we in gesprek geraakt met 2 Argentijnen en 1 gast uit Peru waar we de resterende avond nog mee hebben doorgebracht. Ook kwamen er nog 2 gasten uit Amerika bij, 1 met ook een hoedje :D Wij waren de meest briljante mensen op het schip aanwezig vonden we, want wij hadden hoedjes-dress-to-impress hahaha. De foto heeft verder geen woorden nodig. En dan was er nog een rare Amerikaan (grrr al die Yankees ook weer) en die noemde me al meteen Coby de basketballer hahaha. Hij zag meteen de overeenkomsten: groot, neger, basketballer. Duidelijk. hahaha ja hoor, wat maakt mij het ook uit. En hij zei dat ie zelf Nederlands was van oorsprong, want hij heette van achter VAN BECKHAM en hij vond dat dat een Nederlandse naam was.... Tuurlk... Engels klinkt logischer, maar goed hij bleef erbij dat dat zn APALLIDO was hahaha. Die kerel was om 1 uur al compleet van de kaart geloof ik, maar goed. Wat een figuur.
Zoals je leest hadden we dus een behoorlijk groeppie en hebben we echt een ge-wel-di-ge nacht gehad! De drank was goedkoop te noemen, maar is altijd duur als je teveel drinkt tuurlk....... *no comment*
En het schip was echt gaaaf :D Niet bizar groot, maar groot genoeg voor het aanwezige aantal mensen. In het begin kon je ook nog naar boven op het dek en buiten, maar na een bepaalde tijd niet meer. Waarschijnlijk slechte ervaringen mee met buitenlanders die over boord springen ofzo.. ;) Er stond vervolgens dus een grote gast voor die het in de gaten hield. Als je een stelletje was, was er wel een utizondering, dan mocht je wel ff samen naar buiten... hahaha eeeuh.... *Rare jongens, die Argentijnen... ;)* En as dan het volgende stelletje kwam, keek tie ff of het eerste al *klaar* waren, en dan mochten ze wisselen.. haha amaikes toch. Wat een land :D
Linda waren we op een gegeven moment kwijt, wij gokken nu dat ze dus 1 van die stelletjes buiten was haha. Verder was vrijwel iedereen behoorlijk van het padje geloof ik... Alleen Downtown heb het rustig aan gedaan, omdat ze Fernet en Wodka nou nog niet helemaal gewend is. Bij de rest ging dat er goed in, zeker de laatste paar... *dus..*
Ik was tegen half 4 alleen wel helemaal dood en doodop. (23 uur wakker zijn na zown week is ook niet erg stimulerend geweest denk ik..) Ik heb het heerlijke bankstel dan ook ff goed uitgetest en geloof datk zelfs ff heb liggen slapen.. *mmm* ja kon er echt niets meer tegen doen, me ogen vielen echt gewoon dicht. Het was in ieder geval toen ineens heel snel 5uur en dat we weer terug waren. Van het uitzicht onderweg heb ik alleen weinig meegekregen... *vreemd*. De skyline aan het begin zag er wel indrukwekkend uit, dus heb er wel íets van meegekregen ;).
Nou, nu wordt het nog frapanter hoor :D. Wij dus 5uur - als vrijwel de laatste - weer van het schip afgestrompeld. De drie gasten (die 2 Argentijnen en Peruaan) boden aan om ons ff terug naar Capital te brengen :| En dat terwijl ze zelf in Pilar wonen, de andere kant op! Maar goed, prima :D Linda waren we echter kwijt, die was blijkbaar met der kerel meegegaan. Nou goed, 1 auto en 8 mensen over. Vraag me niet hoe, we zaten er in hahahahahaha. Hun 3 voorin (op 2 stoelen) en wij 5 achterin hahaha. En het grappigste: de kleinste (3 maal raden wie) zat het ruimste in het midden hahahaha. Das toch briljant :D . Reinoud zat naast me met Marian op schoot, en die mompelde af en toe ineens wat Spaans alsof tie wist waar tie het over had of waar we heen gingen ofz :D en Dominique met Downtown op schoot zaten links van me, wellicht nog de 2 meest nuchteren haha. Nou vraag me niet hoe, maar we zijn er uiteindelijk gekomen. We gingen blijkbaar nog ff naar 'The Shamrock' een Ierse afterpartybar in Palermo. Heel vreemd was dat ie net dicht was :| Normaal zijn die barren tot in de ochtend open en nu (om 6uur) was tie al dicht.. Niet gewend. Nou stonden we daar dus. Is ineens Reinoud verdwenen. We zagen nog iemand lopen die er op leek en Dominique was ervan overtuigd dat het hem was dus vatte hem in de kraag, was het Reinoud dus helemaal niet hahaha. Nou ja wij hem maar gebeld, bleek tie een taxi gepakt te hebben naar huis.. haha nou ja ook goed. Marian is toen ook naar huis gelopen en Downtown en ik zijn met Dominique mee naar huis gelopen die daar op de hoek woonde. Die drie gasten zijn vervolgens maar weer naar huis gereden (nu een stuk breder zittend denk ik). Wij hebben maar besloten om bij Dominique te blijven slapen, die stond er ook op dat we bleven ipv nu nog helemaal naar Flores of San Isidro te moeten. Nou voouit. Wat een gaaf optrekkie hebtie wel. Gewoon een f*cking zwembad BINNEN :| Wel leeg nu aangezien het niet verwarmd kan worden, maar das toch briljant :| haha, alleen de ligging is iets minder. Recht voor de ingang vind ik niet helemaal slim maar goed, Argentijnen he ;).
Nou, wij gecrashed op het bed en dat is vrijwel het laatste wat ik me herinner van die avond. Ik was zoooo moe. We kregen nog wel ffies een slaapshirt en shorts en toen was het heerlijk maffen.
En toen, de volgende dag om 12 uur deed het kind der ogen weer open :D. Ffies onder de douche gesprongen en klein ontbijtje gedaan. Niemand had echt last van denne bekende kater, alleen waren we alledrie wel volledig brak te noemen. Ach, het was een zeer aangenaam avondje feesten :D
08 Juni 2008 - 21:48
Yvonne:
Hahaha je bent al helemaal ingeburgerd daar ja!;)
En coby zuipen...mss heeft dat te maken met bepaalde hoeveelheid tequila's;) haha
Foto's zien er weer gezellig uit!;) was het een leuk feestje?;) haha
Trusten lieveke!!(L)
24/7!!!!!