Iguazú Extreme
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
21 Mei 2008 | Argentinië, Buenos Aires
haha nou ja dat hoeft niet eens om dit te lezen, maar moet beetje in de sfeer blijven heej. Vanmorgen had ik nog ffies een excursie geboekt, een hele dag rustig aan doen is ook weer teveel van het goeie... ;)
Met een kleine terreinwagen en een Chileense moeder en dochter werden we naar het begin van het grote bos gebracht, wat grenst aan het beschermde nationale park. Daar een korte uitleg gehad wat ons te wachten stond en toen op pad. Eerst wat uitleg over eetbare planten en bomen en dierlijke uitwerpselen. Ik voelde me net in het gezelschap van John Locke uit LOST die alles schijnt te weten.. :| Vervolgens weer een aantal vallen (een paar overeenkomend met die van gister) uitgelegd en gedemonstreed gekregen. Bij de slangenval (die was nieuw) vertelde die doodleuk ook over een slang die voorkwam in deze bossen. Een giftig klein slangetje van hooguit 4Ocm maar als die je beet, dan had je nog 5 minuten te leven. Fijn. Vervolgens zei tie dat het dichtsbijzijnde ziekenhuis op 1Ominuten rijden lag. Nog fijner. En dat er geen tegengif bestond. Het allerfijnst. :| Nou, ik bleef vanaf toen int midden van de kleine paadjes en hield armen en benen binnenboord.. :| Gekkewerk toch. Dit was toen al extreem genoeg voor mij kan ik je zeggen.. ;)
Maar toen begon het leuke gedeelte :D Aangekomen bij een rotsmuur kregen we tuigjes aan en ging ik als eerste naar boven. Ik probeerde allereerst de moeilijke kant (alsof ik elke week klim.. ) maar daar kwam ik tuurlk bovenin toch van terug toen ik absoluut nergens meer bij kon om aan vast te houden.. *grrrr*. Toen maar langs de makkelijke kant verder gegaan (die écht makkelijk was.. *nog meer grrrrr*). Het Chileense meisje ging meteen langs de makkelijke kant en had daar gelukkig zelfs moeite mee, maar haar moeder, wat een gaaf mens :D. Ik dacht eerst nog, dat wordt niets, dat wordt iedere keer wachten etc. Maar die klom gewoon ff langs de moeilijke kant omhoog :| *het meest grrrrr* hahaha. Ah wel, daarna zijn we via een zipline (soort van tokkelen) naar de andere kant van de berg geziplined :D (leuk woord haha) en daar moesten we in een hoge boom klimmen met een erg wankel touwladdertje... :| Toen weer via een zipline terug naar de andere kant en daar via de bergwand weer terug naar beneden, abseilend! Vooral dat laatste vond ik echt leuk :D Maar dat achterlijke touwladdertje gaf me de meeste adrenaline vrees ik... ;) In ieder geval, geweldig :D Toen nog met een bootje naar het drielandenpunt op de rivier de 'Panana' gevaren, waar je dan precies op het punt bent waar Paraguay, Argentinië en Brazilië samenkomen. Op dit punt eindigde de rivier 'Iguaçu' ook. Dit was echt een geweldige excursie!! :D
's Middags nog ff bij het zwembad gezeten, heerlijke lunch genuttigd en een reizigerskrantje gelezen toen ik moest wachten op me pickup voor de lange 18uur terug. Mijn bus vertrok om half 5, helaas een iets mindere als de heenweg. De stoelen konden nu niet helemaal plat en me voetenbankje was er jammer genoeg ook niet meer. Het slapen ging wel iets moeilijker, en werd om de haverklap wakker. Maar goed, het eten was heerlijk en ik kreeg 2 porties van de goeie man :D En daarnaast vloog de tijd alsnog met een paar goeie films.
Een goeie afsluitende dag van een zeer geslaagd uitstapje!!!! :D
22 Mei 2008 - 16:18
Eefje:
wat een gave mooi fototjes :D -
23 Mei 2008 - 19:30
Yvonne:
Jeetje..ik zou volgens mij dat bos niet indurven na dat slangenverhaal!:p wel gaaf dat survivelen!!:D -
23 Mei 2008 - 20:05
Jolanda:
Kijk en ook nog actie wel. Ik krijg in een keer een marmaris flashbakc hahahah!!!