Gevaar op het werk - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu Gevaar op het werk - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu

Gevaar op het werk

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

26 April 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Hola!

Vandaag een apart dagje.

Allereerst rustig aan gedaan, en om 2uur weer naar me werk gegaan. Spijtig genoeg was het opnieuw geen trommelen :( Ik was wel 1 van de eerste en heb met David alles klaar gezet. Ariana was er ook weer, eveneens Diego en Adel. Vandaag gingen er ook 2 anderen mee, weet hun namen alleen niet meer. 2 gasten die bij LBV gewoon werken ook en die vandaag wel ff mee wilden voor vrijwilligerswerk. Heb met beiden een hele tijd staan praten. Het is nog vooral basis, de gewone standaardvragen zeg maar. Leeftijd, naam, studie, werk dat soort dingen. Maar ach, het is praten en dat is oefenen dus altijd goed :)

Het was beetje raar vandaag. Er waren veel ouderen, weinig kinderen. En er werd gewoon geen gebruik gemaakt van ons schooltje! Dat was erg raar, maarja, de ouderen zagen dat neit zo zitten. Tegen 4uur werd het beetje link. Er waren er een paar met messen en die kregen ruzie. David is beetje de baas van ons groepje en besloot na kwartiertje dat het voor ons beter was op te stappen. Het zou wel eens gevaarlijk kunnen worden..
Natuurlijk gaat veiligheid voor alles, maar dit zette me opnieuw wel weer aan het denken. We hebben zo weinig regels, en staan vrijwel alles toe. Ik snap wel dat je hen niet met allerlei regels kan gaan belasten, omdat je ze dan zeker uit het oog verliest, maar op deze manier is het ook geen doen naar mijn idee. Enkele regels zorgt er niet voor dat ze niet meer terugkomen. Wellicht in het begin dat ze wegbljven, maar ik denk dat je daar zeker wel doorheen breekt. Maar net zoals regels van veiligheid, bv geen messen of andere wapens meenemen, en geen vechtpartijen op ons terreintje, dat soort dingen, dat lijkt mij toch zeker wel normaal. Wij bieden hun de mogelijkheid te leren en te spelen en te praten, we leggen ze niets op. Maar zeker ook ivm onze eigen veiligheid lijken me dergelijke regels niet meer dan normaal. Op die manier kunnen we alsnog tegemoetkomen aan hun wensen en hoeven we ze nog steeds niets vasts op te leggen. Zij bepalen dan nog steeds wat ze willen doen, spelen, leren of enkel praten of iets. Dat is dan nog geheel aan hun, maar dan komt er wel een beetje structuur. Maar goed, hoe bepraat je zoiets in matig Spaans.. Ik heb het er wel ff met Ariana over gehad en die was het met mij eens. Maar goed, misschien dat ik het dus over 2 maanden nog eens voor kan gaan leggen in beter Spaans..

We waren dus vandaag ook op tijd terug, aangezien we half uur eerder vertrokken.

Bij thuiskomst eerst nog ff wat mailtjes beantwoord. Hannah had inmiddels gesmst dat ze aan was gekomen, maar na een erg beroerde busrit. Ze had geen slaapbus of iets gehad, maar een gewone. Voor een rit van 9 uur is dat dus niet bepaald fijn te noemen, zeker 's nachts niet. maar goed, ze was goed aangekomen in Cordoba en genoot van de stad. Ben benieuwd naar haar foto's!

Rob vertelde me vanavond dat de kaartjes van BOCA-RIVER zo goed als geregeld zijn, en stuk goedkoper als we dachten eveneens! Dus goede meevaller :D

Tegen 9 uur ben ik richting Palermo Hollywood vertrokken om daar om half 1O met Doris bij een restaurantje langs te gaan waar een vriend van haar werkte en wellicht wel werk voor me kon fixen. Meteen daar in de wijk de rest van me CV's uitbesteed. Heb er nu dus 2O kwijt, daar moet toch wel IETS uitkomen lijkt me! Ben benieuwd. Vanavond vooral restaurants in Palermo Hollywood dus, waar heel veel buitenlanders komen, dus me Engels zou daar goed van pas kunnen komen. Doris heeft in ieder geval overal een goed woordje voor me gedaan :D Zo rottig, ik wist precies wat ze zei de hele tijd, maar ik zou het zelf niet zo kunnen verwoorden. Ah wel, het begrijpen is er iig al;) Weer afwachten dus.

Bij thuiskomst lekker pizza en empenadas op (no de perro!!!) en eindelijk weer LOST kunnen kijken! Dat was alweer maand geleden dus het was weer genieten :D Ik kijk ze nu via internet, moet dus telkens wel downloaden en gewoon week wachten tot ze in Amerika op tv zijn geweest. Maar ach, het is te doen en ik hoef bij thuiskomst niet heel seizoen 4 nog eens te gaan kijken :D

Nu zo lekker me bedje in! Morgenavond word leuk uitje denk ik zo dus zal morgen wel eerst ff goed lang uitslapen hihi

Liefs en brazos por todos!

• 26 April 2008 - 16:44

Yvonne:

Nou als je nu geen reactie krijgt op je cv, dan weet ik het ook niet meer;) En lekker lost gekeken:D x

• 26 April 2008 - 19:40

Mamaatje:

Vreemde zaak ja dat er geen regels zijn mbt veiligheid. Pas maar goed op!

Ik zal duimen voor werk voor je!

• 27 April 2008 - 19:39

Eefje:

hier was ik ook weer eens ff een keertje!!
    Vaag dat er zo weinig regels zijn zeg!!
    take care meid!!!

Xx.