SUCCES! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu SUCCES! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu

SUCCES!

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

22 April 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Che Boludos!

YES! Succes behaald! Here we go!

Vandaag, 21 april 2OO8, beloofde weinig bijzonders. Op tijd opgestaan, wilde vandaag onderhand echt naar het 'museum' in Casa Rosada. 's Ochtends vroeg Hannah ook wat ik ging doen en of ze mee kon. Tuurlk, waarom niet. Wij op Plaza de Mayo afgesproken. Heeerlijk weertje wel weer, en de rook is verdwenen! FINALLY! Wat een fijne lucht dan toch weer, eindelijk weer 'buenos aires' in Buenos Aires :D hahaha ik vind hem goed!
Goed, wij naar binnen. Klein duurtje aan de zijkant ervan dus wist niet goed wat ik ervan kon verwachten. Nou, bleek ook maar erg weinig. Het viel bizar tegen. Er was een kleine ruimte waar je doorheen kon lopen met vooral schilderijen en kopstukken van de leiders. Ook veel oude atributen die zij gebruikt hadden en er was veeeeeeeeeeel tekst. De Engelste vertalingen waren echt echt bal! Erg ingewikkeld en niet goed te snappen. Maar goed, we hebben het getracht. Het deed me verder niet zoveel en het viel echt tegen dat je verder niets kon zien van het gebouw zelf. Er was maar 1 klein beetje tekst over wanneer het was gebouwd, vernield en weer herbouwd maar dat was zo'n beetje al. Erg jammer.
Er hing wel een bizar groot schilderij van Perón en Evita. Dat was beetje creepy want haar ogen en keel waren bekrast, waarschijnlijk ooit met een mes ofzo. Duidelijk was niet iedereen zo blij met haar. Ik moest meteen denken aan het filmpje in het Eva Perón museum, waarin ze vertelden dat haar lichaam dus ook zo gemolesteerd was. Gebroken neus, krassen op gezicht, dat soort dingen. Ik wist dat niet, maar moest er meteen weer aan denken.

Nou, na half uurtje waren we er alweer doorheen. Hannah heeft nog een zakdoekje met Evita erop gekocht, meer voor de grap en voor haar moeder. Kon ze mooi haar neus in Evita snuiten... ;) En nog een boekje met allemaal politieke karakteristieken. Ze is daar eenmaal heel erg in geinteresseerd en liep er al meteen mee weg toen ze het zag. Ik heb niets gekocht hoor, zo interessant vond ik het allemaal niet.

Daarna ff gaan lunchen nog. Lekker weer submarinootje met tostie! Die kosten hier werkelijk niets en je krijgt gewoon 4 tosties! Voor 7 pesos, das zoiets as 1,5 euro. Sweet. Hele discussie gehad over het geloof. Ze was verbijsterd dat ik nooit de Bijbel of het Oude of Nieuwe Testament had gelezen en nog meer verbijsterd dat ik me alsnog Christen noem. Nja, ik ben Christelijk opgevoed, men ik geloof ergens wel in, maar ik voel me niet zo dat ik alles ervan hoef te weten. Dat is niet iets wat me trekt en persé moet voor mij om een Christen te zijn of ergens in te geloven. Geloof dat ze helemaal beledigd was maar goed. Ze heeft me toen nog wel het hele verhaal van Mozes verteld. Das dan toch weer interessant. Blijkbaar is God ook niet zown lieverdje!
Ook nog een discussie over onze eigen Geert Wilders. Hier wist zij echter heel weinig vanaf en had haar mening daar al helemaal over gemaakt. Haar dus ff op daar maar meer over verteld. Vond ze toch ook wel erg interessant en wist niet echt hoe het allemaal zit in Nederland op het moment. Geloof dat ze nu wellicht wel meer over de Nederlandse politiek gaat opzoeken, ze was er echt in geinteresseerd. ;)

Daarna wij weer naar huis.
Eerst ff me email gechecked. Ik had gister aantal mailtjes verstuurd voor werk. Spijtig genoeg nog niets teruggehad.

Daarna weer met de bus, nu naar Sarmiento. Daar was vanaaf 'Bomba de Tiempo' een soort muziekorkest. Dat is elke week in Konex, een openluchttentje daar. Erg groot! Ik had van Hannah en Chris gehoord dat het zeker de moeite waard was een keer te gaan, dus vooruit. Koste 1O peso dus dat was niets (2 euro). Sarah (Nederlands meisje wat bij Conor in het appartement woonde) had ik gesmst of ze toevallig mee wilde en die zou ook al gaan dus zou haar daar wel zien. Ben gewoon alleen op pad gegaan ennn dat is goed uitgepakt! :D Let op!
Eerst uurtje alleen gestaan, er was al een bandje aan het jammen. Blijkbaar het voorbandje, maar ik vond hun veel leuker als de echte. Gewoon groepje mensen die lekker van muziek maken houden. Lekker trommelen en dat soort dingen. Ze wisselde elkaar af met dirigeren en maakte a la minuut het stuk. Dat was echt leuk om te zien! 1 was echt een mega ADHD'er en liet zelfs het publiek mee doen. Erg leuk.
Daarna was het ff wissel en benk maar wat rond gaan struimen. Sarah had ik maar alweer gesmst maar ze reageerde niet meer. Het was inmiddels mega druk geworden, allemaal hippies en je werd gratis high had ik het idee.. Maar goed, gezellig sfeertje dus dan is het goed!
Liep daar wat rond, liep ik ineens Jan en Jessica tegen het lijf! De Duitser en Amerikaanse die we in Uruguay hebben leren kennen in het Hostel. Daar dus ff mee staan praten. Ik heb vooral Jessica bestookt met vragenuurtje geloof ik haha, maar er kwam anders werkelijk niets uit haar dusja. Toch nog steeds niet een klik.. ;) Goed, ik had inmiddels wel wat honger gekregen en de echte band ging nu pas beginnen dus Rob maar ff op de hoogte gebracht en een pizzaatje gehaald.
De echte band vond ik niet zo bijzonder. Goed ritme hoor, maar veel hetzelfde. Vond de eerste echt veel leuker. Goed, ik op gegeven moment weer ff wat drinken gaan halen. In de rij aan de praat geraakt met een Italiaan. Dit keer eindelijk in het Spaans gewoon! Was zeker aardige gast, en vroeg meteen of ik mee wilde naar de mensen met wie hij was, aangezien ik toch alleen was en niet persé terug wilde naar Jan en Jessica, aangezien dat toch niet zown klik gaf. En yes!!! echte Argentijnen leren kennen! 2 meisjes en 3 gasten in totaal, waaronder die Italiaan. De 2 andere gasten echter hier voor vakantie en kwamen oorspronkelijk uit Spanje, maar goed, ook Spaans pratenden dus we doen het goed. Hele tijd toen met Merceded, 1 van de meisjes gepraat. Allemaal in het Spaans dus voelde me apetrots. Het was erg gezellig en na afloop vroeg ze nog of ik mee ging nog ff wat eten ergens. Het was nu tegen half 12 gelopen dus ff mee gaan leek me geen probleem. Maar amai, Luciana, dat andere meisje, wist wel leuk tentje in de buurt.. Nou dat bleek niet bepaald in de buurt hoor. Maar goed, na bijna half uur lopen kwamen we er dan wel. Inderdaad een erg leuk tentje! Half openlucht weer, daar zijn ze hier goed fan van. Daar nog wat biertjes op en empenadas gegeten. Lekkerr! Hele tijd alleen maar Spaans gesproken en het meeste kon ik goed volgen. Eindelijk mijn missie geslaagd haha. Mercedes en Luciana hebben me hun emailadres gegeven, zodat ik contact kon opnemen en we weer keertje samen ergens heen konden. YES!!!!!! :D Ben zo blij haha. Beide meisjes waren echt heel aardig en gezellig dus hoop echt dat ik met hun meer op stap kan. Dat zou ook goed voor me Spaans zijn :D

Op de terugweg had ik een taxi chauffeur die geloof ik niet blij met me was haha. Ik had net niet genoeg contant om de 11 peso te betalen, en moest dus betalen met een honderdje... Ja sorry hoor, kan ik toch ook niets aan doen man. Maar goed, veilig thuis en das belangrijkste.

Was zeker leuk en succesvol avondje geworden!!!!! :D

Oh, alleen aan vandaag was 1 niet zown leuk dingetje. Conor had laten weten dat ze wellicht toch niet terugkomen over 2 weekenden. Een mogelijkheid was een ander weekend nog wel, maar wist niet welk. Hoop wel dat ze alsnog nog terugkomen.. maar we zullen zien :)

• 22 April 2008 - 22:15

Yvonne:

Ben trots op je mop!! Super:D zie je nou wel dat je het kunt!! Ik mail je zo lieveke!(L) Slaap lekker strx! Hoop dat je morgen snel mail heb over werken!! (L)

• 23 April 2008 - 20:13

Jolanda:

Hey lieverd,
    Top dat je nu ook echte argentijnse vrienden hebt hahaha lekker spaans beppen hahaha!!!