Interessant en Informatief
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
19 April 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Here we are again!
Vandaag was het weer tijd voor werk! Eerst nog ff langs school geweest, aangezien ik nog wat meer tickets voor zaterdag nodig had. Spijtig genoeg was Ignacio net weg en had ik door me werktijd geen mogelijkheid op hem te wachten tot na zn pauze. Van Diego dan maar zn nummer gehad, maar kon ook niet werken ivm me werk. Godzijdank is daar Hannah dan weer :D En die heeft ff via Facebook (is voor nog meer dingen goed zie je wel) ff geregeld dat ie nog wat kaartjes mee neemt morgenavond, die we dan bij de deur kunnen scoren. Moooi, met hoop gedoe toch nog ff weten te regelen.
Dan me werk! Ik was perfect op tijd met het nodige gehaast wel, maar dat doet er niet toe. We waren vandaag met 5: Diego (andere als van school), Andreas, David ik en een nieuw meisje. Adriana uit de VS (tuurlk het zou weer eens geen Amerikaanse zijn), 17 jaar en hier ff voor 3 weken stage... Dat is tuurlk wel vet. Ik weet niet goed wat mijn eerste indruk van der is. Ze komt beetje arrogant over. En ik vind het echt niet leuk dat zij vloeiend Spaans kan en ik nog steeds niet :( Ze was hele tijd met iedereen in gesprek en ik kon alleen maar luisteren. Beetje rot gevoel moet ik zeggen. Ze is tweetalig opgevoed dus het is wel logisch dat zij er geen moeilijkheden mee heeft, maar ik vind het echt rot dat het mij nog steeds niet lukt. Ik versta dan wel meer, maar ik baal steeds meer dat het niet genoeg is naar mijn gevoel. *zucht* maar wat doe je daaraan op zown moment.
Maar goed. Vandaag was wel erg leuk dagje op werk. Er waren 3 en 3 nieuwe kinderen. 3 meisjes uit een villa in de buurt en een jongen met 2 zusjes die op straat woonde met zn moeder en toevallig nu in het park waren. De meisjes waren 8 en 9 en het jongetje 5 ofzo met nog jongere zusjes. Ze waren echt onwijs schattig. Wel onwijs smerig uiteraard weerd maar echt lief. Het jongetje heet Mauro en heeft vandaag geloof ik voor het eerst zn naam geschreven. Hoe schattig was dat om te zien hoe blij tie daarmee was! :D En de 3 meisjes uit de villa waren zo beleef en al, echt zo anders als de kinderen die ik vorige week heb leren kennen. Ze hebben hele middag zitten tekenen en kleuren.
Verder was er nog een man langsgekomen voor een praatje. Hij had een mega kleine kitten bij die hij in een zag op straat had gevonden. Hoe onwijs zielig. Nou, het beestje had ik binnen no time overgenomen hoor, die verdient toch zeker ook het beste! Het arme beest helemaal uitgemergeld en piepte continue. Dus eerst maar wat afgekoelde melk gegeven en fijngestampte koekjes. De goeie man die het had gevonden is ook maar ff speciaal kittenvoedsel gaan halen van de paar centen die tie had. Dat is toch sweet of niet dan. Het beestje zat wel onder de vlooien, maar goed. Daar kan ze ook niets aan doen.
Verder nog 'Wie is het?' gespeeld met wat jongeren. Ik ben daar echt goed in :D Iedereen wilde bij mij zijn op den duur en David maakte er maar van dat ik vals speelde hahaha.
Thuis eerst gedouched, dat is dan echt nodig hoor. Niet dat ik vies ben van de kinderen of iets, maar ze zijn gewoon smerig en je weet nooit wat voor gekke dingen je er zelf door op kan lopen.
Toen ff wat gerelaxed. De rook was weer niet te harden hier. Ongelooflijk. Het duurt nu al dagen en het wordt gewoon niet minder. Ze praten over carbon monoxide, wat dus niet bepaald gezond is. En het stomste is, de ziekenhuizen nemen je alleen op als het echt ernstig is of mensen met een allergie. Fijn. Veilig gevoel geeft dat.
's Avonds ff naar een feestje in Bahrein. Dat viel erg tegen zeg. Een mooie Boliche, maar de muziek was weer niet te harden. Ik had gratis toegang met me kaartje van school dus dat maakte niets uit. Ik had met Peter en een vriend van hem afgesproken. Peter is (uiteraard) van New York (Baltimore oorspronkelijk) en de vriend die tie bij had was Michael, en hoe kon het anders, een Ier. Waaaarom ontmoet ik niet eens Argentijnen! haha, mijn god. We hebben een plekje veroverd in een wat rustiger gedeelte en daar de hele aaf beetje zitten ouwehoeren. Beiden erg gezellige gasten, gelukkig eens mensen die de komende maanden nog hier in de buurt zijn. Dus voorlopig nog geen afscheid :) En toen kwam het: Michael heeft 2 jaar in Nederland gewoond (wat moeten al die Ieren toch in ons land!) en sprak gewoon nog Nederlands! En verdomde goed ook! Dat was zooo gaaf haha. Ik dacht gewoon stomweg wel het meest in Engels, maar met wat moeite kwam het Nederlands ook weer vanzelf. Dat is nog eens een ervaring. :D
Verder mijn eerste woordje Iers geleerd: 'sláinte!' oftewel, Cheers! :D En erachtergekomen dat Amsterdam nog helemaal niet zo gevaarlijk is vergeleken bij Baltimore... :| 3OO moorden per jaar. Doe toch normaal. Ah wel, het was een goede informatief avondje haha, wel gezellig!
Op de terugweg spijtig genoeg weer geen taxi kunnen delen. Beiden heren wonen in San Telmo, dat is vanaf Lavalle niet echt dezelfde kant op. We stonden wel weer naast elkaar oor het stoplicht wat voor de nodige 'piss off' bewegingen zorgde. Typisch Engels/Iers eveneens.
Ah wel, een gezellig avondje en interessant dagje achter de rug!
20 April 2008 - 09:17
Yvonne:
Leuk avondje dus! En je Spaans komt vanzelf mop!