my new job: guide in BsAs - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu my new job: guide in BsAs - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Coby - WaarBenJij.nu

my new job: guide in BsAs

Door: Stuitertje

Blijf op de hoogte en volg Coby

02 April 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Hola!

Nou, ik heb het gevonden vandaag; ik ga gewoon gids worden in deze wereld stad haha. Heb het iig vandaag erg goed gedaan, al zeg ik het zelf :D

Gister afgesproken met Conor en Johnny om eens naar Boca te gaan en daar wat rond te hangen. Ik was er al wel al 2 keer geweest, maar vind het echt 1 van de geweldigste wijken van BsAs, dus geen probleem om nog een keer te gaan. En hun waren er nog nooit geweest, enkel voor de wedstrijd van Boca Juniors, dus vonden het wel handig als iig iemand de weg wist. En Johnny heeft het niet bepaald meer op de kaart van Conor en zijn richtingsgevoel, dus ik was meer dan welkom :D

Wel, om half 11 eerst een bakkie en ontbijtje gedaan vlakbij Conors stekkie. Daar de bus gepakt richting Boca. Johnny gaf mij gauw zijn geld, want die was nog nooit met de bus geweest en zag het nou niet zo zitten om het zelf te doen. Conor kon het allemaal zelf (goh, dat klinkt bekend). Maar uiteindelijk heb ik het alsnog voor hem gedaan. En zo moeilijk is het toch echt niet hoor. Gewoon tegen de chauffeur praten en je geld in dat automaat gooien.. Ik kan me moeilijkere dingen bedenken.. ;) Ik met me boekkie de route beetje gevolgd (echt heerlijk dat busboekkie, alle straten, alle routes van alle bussen in gewoon heel BsAs! Ik kan niet meer zonder! :D
In 1 keer richting de kleurigste wijken van Boca gelopen, wat een goede gids ben ik toch :D
En tuurlk onderweg en daar het 1 en ander verteld, over wat mij zelf was verteld door Rob of door de leidsters van school de vorige keer dat we er waren. Ik was een erg goede gids met verstand van zaken vonden beide heren :D Boca is echt een geweldige wijk zeg! Onwijs mooi, maar vandaag ook onwijs druk en toeristisch, dat laatste was een beetje minder maar dat hoort er bij zullen we maar denken. Johnny heeft aardig wat foto's genomen, dus wellicht zet ik ze nog wel ff op mijn site erbij wanneer tie ze over heeft gestuurd.
Johnny heeft ook nog een voetbalshirt (de oude versie, met de oude kleuren) van BOCA gekocht en was daarna helemaal geobserdeerd door de BOCA strings die je eveneens kon kopen. Hij heeft het er geloof ik de rest van de dag nog over gehad. Ze waren wel erg schattig, maar wat in godsnaam moet je met een voetbalstring vraag ik me af.. :p Ah wel, Johnny was er zeer zeker door geobserdeerd en begon spontaan - hoe kon het ook anders - weer te blaffen.. :|

Daar nog uurtje of 1,5 rondgelopen. Kwamen ook nog een look-a-like van Maradona tegen. De heren wilde wel een foto met hem, maar was 1Opeso.. dat vonden we toch wel beetje te gek. Johnny is op zn paparazi manier alsnog foto's gaan maken van deze fakerd... * zucht, jongens...*

Daarna weer ff opgezocht hoe of wat met de bus, en naar Recoletta gegaan voor de Beroemde begraafplaats. Ze waren er gister al geweest, maar net te laat en toen was tie net dicht. Nu hadden we tijd zat, dus daar nog ff langs geweest. Opnieuw uitermate druk. En vandaag de hele andere kant bezichtigd. Allemachtig, daar kwamen we gewoon echt hele kerkjes tegen.. onvoorstelbaar... Ik blijf me er echt over verbazen, serieus waar. De jongens allebei eveneens hoor, die stonden in het begin echt vol verbazing te kijken.

Naderhand een restaurantje gezocht voor de lunch. Er moest wel een groot scherm zijn, want ja.. het is Champions League en ja.. het zijn mannen.. Ah wel, ik zou tegen 4 uur naar Plaza de Mayo gaan met Hannah, want het was weer grote protesten en de president kwam eveneens nu, dus wel de moeite waard dachten we zo. Alleen in het restaurant kregen we een sms dat we beter niet daarheen konden gaan, dat het te gevaarlijk zou zijn. En ff later smste Hannah dat ze pas om 6uur klaar zou zijn met haar privéles, dus dat ze het sowieso al never nooit zou gaan halen. Ik ben toen maar naar huis gegaan tegen half 7, na de lunch met de jongens. Ga het niet wagen om in me eentje daar te staan. Het leek me wel onwijs mooi om die sfeer en al mee te maken, maar ga het niet riskeren dat me iets overkomt, zeker niet als je dan helemaal alleen bent. We kregen nog wel genoeg mee hoor. Langs het restaurant kwam de hele stoet richting het plein, en dat duurde zo ongeveer een half uur lang als het al niet langer was.. :| Aan 1 stuk door massas mensen met muziek en spandoeken.. echt, dat zie je never nooit in Nederland zo veel.. :|
Later bleek Rob wel geweest te zijn, misschien dat ik wel ff met hem had kunnen gaan. Ah wel, er komen vast nog meer protesten :D

Mm, daarna richting de bus. Johnny was zo thuis, die woont halfweg Avenue 9 de Julio, dus hoogstens ideaal. Met Conor richting Congres gelopen, waar hij woont en daar de bus gepakt richting ons huis. Maar amai, de lucht was ineens heel donker geworden en echt, het leek Indonesië wel, binnen 15 min stortregen! ongelooflijk! Van prachtige zonneschijn tot onweer en 1 grote plentsbui. Ik hoefde nog maar 5Om denk tot me bushalte toen het begon te mieseren, maar ik was tot op het bot toe zeiknat. Thuis dus eerst maar een lekker warme douche genomen. Ongelooflijk, hoe snel dat ook hier kan omslaan.

Toen Rob thuiskwam even met hem naar de tickets en hotels gegekeken voor ons reisje naar Uruguay dit weekend! Dat idee is afgelopen weekend geboren. Conor en Johnny wilde dit weekend naar Uruguay gaan, voor ff een weekje of iets, ff relaxen en uit BsAs. Van daaruit door naar lager Argentinië en Chili om daar vervolgens John weer ergens tegen te komen. Hannah wilde afgelopen weekend eigenlijk naar Uruguay, maar haar reismaatje kon niet meer mee, dus ging het niet door. Nu hadden we het daar in Rey Castro beetje over en besloten om gewoon met zn 4e dit weekend te gaan! :D Hannah en ik gaan dan zondagaaf of maandagochtend weer met zn 2e terug, en Conor en Johnny reizen vanuit daar gewoon weer terug met zn 2en. Dat vond ik wel een grandioos idee! FF lkker naar Uruguay, nieuw land, nieuwe cultuur, ff uit de stad. Niet dat ik de stad al zat ben ofzo, helemaal niet, maar het leek me ook wel super ervaring om ff tussendoor te doen. En als zown kans zich voordoet, moet je die natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan ;) Nu, Rob zondag ook alles al voorgelegd en die bood meteen aan om te helpen, aangezien hij het land beter kent en via zijn werk tuurlk ook het een en ander weet. Nu vanavond dus ff gekeken voor de boottickets en bustickets en hotels in Montevideo. Als het goed is, vertrekken we met zn 4e donderdagochtend om 11uur met de boot naar Colonia, kijken daar wat rond, lunchen wat en dan 3 uur met de bus naar Montevideo om daar 's avonds de nacht door te brengen in een hotel. En wat we dan doen zien we wel. Waarschijnlijk veel naar het strand en gewoon relaxen! :D En met Hannah tuurlk veel culturele dingen gaan bezien en doen, dus gewoon ff heerlijke klein vakantietje tussendoor ;). Als het allemaal goed is bij iedereen (moet alleen nog ff op de reactie van Hannah wachten), dan doen we vanavond nog boeken en gaan we donderdag op pad :D Wat heb ik toch ook een geweldige broer dat ie me dan zo spontaan zo goed helpt he!! :D Ik bof er maar onwijs mee! Thnx broertje! Voor álles wat je doet voor me!

Nu, zo lekker eten en denk nog ff filmpje kijken. Morgen niet veel bijzonders, misschien ff naar het Eva Perón musuem met Hannah of de film, want dat is er vandaag niet van gekomen. Morgenaaf tuurlk nog wel ff naar Musuem, afterworkpartyen:D, maar we moeten wel op en top fit op reis donderdagochtend, dus zullen ons zeker gedragen deze week! ;)

Ik hou jullie op de hoogte! Ik zal dit weekend dus in ieder geval geen updates doen, die verschijnen wel in het verloop van volgende week :D

Voor nu, liefs, weltrusten jullie en tot snel!

** EXTRA!! **

Lieve schattekes, ik mail jullie zsm terug! Ik wou ff zeggen dat ik echt de onwijs beste liefste vriendinnen van de wereld heb!!!!!!!! (L)

En daarnaast ffies aandacht voor lieve Basch! Succes met de laatste loodjes mop!

• 02 April 2008 - 15:46

Ismay:

Veel plezier van het weekend!!!

Kusjes

• 02 April 2008 - 17:33

Anita:

ha lievie, ik ben trots op je hoor, ik zieje al helemaal daar rond stuiteren !!
    geniet er maar van gr Anita

• 04 April 2008 - 18:07

Mamaatje:

Colonia del Sacramento, waar jullie met de boot aankomen in Uruguay, is een klein pittoresk plaatsje, zeker de moeite waard om het even te bezichtigen.
    Geniet ervan en veel plezier met zijn allen!

• 07 April 2008 - 20:01

Jolanda:

Hey meis gefeliciteerd met je nieuwe baan hahahha ik ben benieuwd. Had je graag als gids hahaha. COBY PINDA'S!!!!