Toets, Pijn en Stappen!
Door: Stuitertje
Blijf op de hoogte en volg Coby
28 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Zo! Vandaag was the day! Vanmorgen vroeg opgestaan want wou nog ff leren. Ik eerst rustig opgestaan en gedouched. Nou toen ging het al mis hoor. Ikke afdrogen, maar tuurlk nog niet zo wakker en aan me piercing gedacht en ja hoor, trek dat ding er zo uit. Had hem op me handpalm liggen dus ff opzij gelegd, zou hem zo wel ff eropnieuw in proberen te doen. Bloedde wel een beetje, maar leek me toch niet zown moeilijkheid. Ah wel, eerst aangekleed, lenzen en al en ff me wondje goed schoongemaakt met de gel van onze SM Queen van de BodyMx. Ook me piercing er helemaal mee ingesmeerd, zodat het niet zou kunnen gaan ontsteken. Ik aan de gang. Ik was wel zo slim geweest om ff een handdoek in de wasbak te leggen, zodat, as tie uit me handen zou vallen, niet in het putje zou vallen. Ik beetje pulleke, zat ie er een beetje in, dus alleen nog ff draaien ent was alweer gebeurd. Juist, toen ik dat dus wilde doen vieltie er alsnog uit, maar achter de wasbak… daar zit een hele rand waar tie niet goed tegen de muur zit en waar je dus onmogelijk iets tussen uitkrijg. Ben nog aant pulleke geweest met een vork, maar zonder succes. Ah wel, dan maar ff terug. Ik stond er van te kijken dak gewoon rustig bleef, normaal kank daar behoorlijk gestressed van raken maar goed. Geen idee hoezo nu niet, wellicht voel ik me hier echt thuis in dit land haha. Nou, het was nog geen 1Ouur, dus ik ff snel gegeten en nog ff kwartiertje naar me rijtjes gekeken en maar op pad gegaan naar de winkel. Dacht; mooi ff voor school nog nieuwe halen, is dat ook weer geregeld. Alleen, kwam bij de winkel aan, was tie alleen nog dicht. En ging pas smiddags open, dus nu was ik voor niets helemaal op Corrientes beland, veel te vroeg voor me toets, e nog steeds zonder piercing. Nou, dan maar naar school lopen op me dooie gemak in het heerlijke zonnetje van 25 graden.
Sta ik bij het stoplicht te wachten, krijg ik ineens een camera in me gezicht. Ik schrok me rot. Begint er zown manneke van mijn leeftijd tegen me aan te ouwehoeren int Spaans wat ik toch echt niet kon volgen zo snel. Ik geloof dat ze voor school iets moesten opnemen ofzo, dat is tenminste het enige wat ik er een beetje uit kon opmaken. Nahja, het was eindelijk groen dus heb ze hartelijk bedankt en gauw overgestoken.
Op school aangekomen leek het wel een invasie van Chinezen, alle mensen. Heel de computerzaal zat er vol mee. Nou fijn, kon ik dus ook niet ff me mail checken en het was pas 11uur.. Me toets was pas om 12uur dus was veel te vroeg uiteraard. Eerst maar ff in de aula gaan leren, je moet wat. Toen zag ik John voorbij komen wandelen en eerst maar ff met hem staan ouwehoeren. Tegen half 12 vertrok de halve Chineese bevolking en konden wij ff gauw nog onze mailtjes checken.
Tegen kwart voor 12 alvast naar het lokaal gegaan en binnen no time was iedereen er. Elkaar tuurlk succes gewenst en begonnen. Amai, was best een pittige toets! De tekst begreep ik wel helemaal en die vragen daarover denk ik wel dak goed heb. Je moets vervolgens een verhaaltje schrijven over je eigen reis, met alleen maar verleden tijden. Zit nu te twijfelen of ik niet juist de pluscuamperfecto had moeten gebruiken, aangezien dat de voltooid verleden tijd is in Spanje en dat logischer klinkt een zown verhaalvorm. Nah, we zullen zien, ik heb de imperfecto en definido nu gebruikt, dus maar hopen dat dat ook goed is. Verder moest je nog 5 aanbevelingen doen en 5 tips geven. Toen een verhaaltje compleet maken met de pronombers. Dar heb ik wel goed gevoel over! Het verhaatje snapte ik helemaal en door de bijles van Doris van gister wist ik welke vraag ik mij waar moest stellen. Nu maar hopen dat ik het dus ook daadwerkelijk gesnapt hebt. En ten slotte nog een verhaaltje compleet maken met werkwoorden, en dan zelf bepalen in welke tijd ze moesten staan. Ik wist alle uitgangen, maar het toepassen blijf ik moeilijk vinden. Hopen dat ik het dus goed heb gedaan. Ik was binnen een klein uurtje klaar, maar de rest al veel eerder. Ik denk dat Viktor al na half uur klaar was, ongelooflijk. Maar goed, alles nog ff nagekeken en naar beneden gegaan. De meeste zaten nog ff op internet dus kwam mooi uit. Miriam zou nog naar school komen rond 1 uur, maar was er nog steeds niet om half 2. Ik heb toen met Hannah en Christian afgesproken dat we vanavond gewoon nog uit eten gaan met degene die willen (Miriam kon niet omdat ze al met haar gastgezin uit eten mocht) en dat we daarna met zn allen naar Musuem gaan! John was alleen al weg, dus die heb ik maar ff per sms op de hoogte gesteld. Helaas kon tie niet mee uit eten, want moet hoop gedoe regelen met de politie nog wegens die bijna-overval een paar weken geleden. Daarnaast moet ie morgen (donderdag) naar de rechtszaal daarvoor haha, hij heeft ook wat zeg. Maar daar moest ie dus nog veel voor regelen en kwam alleen mee uit. Prima!
Na school, tegen half 2 ben ik zelf nog ff naar de piercingzaak gegaan voor een nieuwe piercing. Weer flink end lopen, wat alleen best saai is en lang duurt. En dan lopen die mensen ook nog eens niet door.. Ah wel, twas lekker weer dus dan is het redelijk te doen. Daarnaast had ik ook geen wilde plannen voor de middag dus prima. Ik daar aangekomen voor de tweede keer vandaag, was gelukkig wel open. De gast die ons gister had geholpen was nu alleen aanwezig. Ik hem in mijn geweldige Spaans uitgelegd dat ik hem alweer kwijt was, maar graag een nieuwe wilde op hetzelfde plek. Toen issie ff een collega gaan halen, zodat hij me weer verder kon helpen. Wij naar boven ff later. Ik was nu de enige, en maar goed ook geloof ik:|. Ik weer gaan zitten op de befaamde stoel en was gewoon super relaxed. Dacht echt zo; ‘dat gat van gister zit er al, dus je hoeft er alleen maar ff doorheen te prikken en die piercing er in te douwen, das zo gebeurd. En daarnaast, as tie opnieuw moest piercen, geen probleem, ik wist wat ging komen en dat het zo gebeurd was’. Juist.. Zit ik daar dus relaxed te wachten, die naald gaat er weer doorheen (spijtig genoeg voelde het hetzelfde als gister.. :|, en dat is geen fijn gevoel kan ik je zeggen), maar toen de piercing er doorheen ging, ging er ff iets mis. Ik begon blijkbaar te draaien met me ogen en probeerde die kerel vast te pakken met me hand en echt zo ‘o o..’. Volgende moment zag ik alleen nog maar flitsen in allerlei kleuren en hoorde ik muziek heeel erg in de verte en iemand roepen of praten ofzo. Heeeel freaky. Ik viel niet weg, maar dat was gewoon heel erg vreemd. En toen dacht ik dat ik aant zweven was ofzo, maar blijkbaar had die gast me opgepakt en me op een bed gezet met me rug tegen de muur zodat ik niet kon vallen. En volgende moment gaf tie me allemaal tikken in me gezicht haha en toen was het ineens weer goed. Maar amai dat was raaaar. Schijnbaar was ik ook allemaal aan het trillen geweest en me hartslag leek wel op 3OO te staan :|. Nou ik wist niet wat ik meemaakte. Ik wilde weer opstaan, want dacht dat het wel ging, maar toen begon het weer van voor af aan dus moest ik gaan liggen met kussen onder me voeten en moest ik aan 1 of ander raar goedje ruiken wat blijkbaar goed is voor je hersenen op dat moment. Nou ja, dit keer bleef ik maar braaf ff liggen en ging het na paar minuten gelukkig wel weer. Ik gevraagd hoe dat nu ineens kon gebeuren, want gister had ik totaal nergens last van gehad en was het zo gebeurd. Hij snapte het ook niet, maar het gebeurd blijkbaar wel vaker. Ik had ook alleen nog maar ontbeten, en het was al 2 uur geweest, dus misschien dat het daar ook wel door kwam. Geen idee, maar vond het echt freaky. Die gast was wel onwijs zorgzaam toen en daarna. Hij kwam met van alles aan om me te helpen en ik moest achter hem aan de trap af lopen, voor het geld het weer zou gebeuren. Maar gelukkig was dat niet en voelde ik me inmiddels stuk beter. Ok, as me piercing er dus weer uitvalt of kwijt gaat, dan zie ik het wel gewoon als het lot dat het niet voor mij bestemd is haha, want dit ga ik niet nog een keer overdoen. Amai.. Best leuk hoor, piecings.. Brengt een hoop avontuur in je leven ;)
Ah wel, ik op straat eerst wat broodjes gekocht (twee voor toch wel 5O peso cent.. :|, dat is 1O eurocent voor 2 broodjes…) en een half flesje water gedronken. Dat kon ff geen kwaad dacht ik zo.. Toen weer terug naar school gelopen en daar de bus gepakt.
Doris was vooral nieuwsgierig naar me toets, maar schrok wel een beetje toenk van me avontuur vertelde. Ah wel, tis allemaal goed gekomen. We zijn weer een ervaring rijker. :D
Onderweg nog wat over en weer gesmst met Hannah en John. We gingen om 9uur uiteindelijk eten in San Telmo bij Los Loros. John kon het dan niet meer halen, maar zou ’s avonds dan wel verschijnen bij het afscheid van Miriam. Uiteindelijk zijn we dus met zn 3e gegaan: Hannah, Christian en ik. Ik was er braaf om 9uur, Christian verscheen tegen half 1O en inmiddels had ik van Hannah een smsje gehad dat ze wat later kwam omdat ze bij Plaza de Mayo foto’s wilde nemen van de protesten. Deze zijn echt al 4 dagen aan de gang, gaat over en weer tussen de Campo’s en de Gobernador. Heel gedoe om het goed uit te leggen, maar tis groot drama en het platteland staakt al meer dan 2 weken waardoor we sebiet geen eten meer hebben in de supermarkten.. het is nu al een drama met vlees, maar sebiet kun je gewoon niets meer krijgen… dat wordt nog leuk.. Maar goed, Hannah verscheen uiteindelijk ook rond kwart voor 1O. Het eten was heeerlijk, echt fantastisch. In het boekje van Hannah stond dat er een ‘secret door’ was, dus daar waren we voornamelijk erg nieuwsgierig naar. Wij hele tijd kijken en zoeken, maar geen deur kunnen vinden. Uiteindelijk toch maar aan 1 van de obers gevraagd en die zat ons echt aan te kijken van ‘waar hebben jullie het over’.. bleek er dus al jaren geen secret door meer te zijn.. of in ieder geval hij wist van niets. Dat was uiteraard wel erg matig… ah wel, we hebben gezellig etentje gehad met erg lekker eten.
Daarna zijn we rond half 12 richting ‘Museum’ gegaan, dé afterwork tent op woensdag! Bij binnenkomst wilde we rondje door de zaal lopen om de rest te zoeken, en halfweg kreeg ik smsje dat de rest boven stond dit keer. Miriam, John, Conor, Johnny en Johnny’s huisbazin, Steffy, die ook bijna altijd mee gaat. Nu, waren we zo ongeveer compleet, op Victor dan na uit onze klas. Ik had Hannah onze avontuurlijke verhalen van vorige week al verteld, vooral betreffende het geblaf van Johnny, maar dat kon ze slecht geloven. Nou, zo ongeveer dezelfde minuut dat we er waren blafte hij alweer naar een meisje en Hannah kwam echt niet meer bij. Wij zijn het ongeveer gewend maar het was ook wel weer erg grappig. Half avondje nog boven gestaan, wat ook erg leuk is, en niet zo druk met de vervelende kerels en laatste uurtje ongeveer beneden in de zaal. Met Hannah erbij voelden Miriam en ik ons een keer wat minder in de minderheid en namen wij vooral beslag van de dansvloer en dat was heeerlijk. We hebben vooral veel gelachen en gedanst en was gewoon echt top! Helaas, tegen half 3 vertrok Miriam, want die moest om 6 uur weer op voor haar vliegtuig.. Zo balen, was echt niet leuk om afscheid te nemen. Hannah en ik kregen nog een hele lieve kaart van haar met echt onwijs lieve tekst: ‘Dear Coby, I really hope the rest of your stay here is AMAZING!!! Thank you for being so lovely, for putting up with my drunken behaviour and for introducing me to mojitos! I will drink one in Oxford and think of you! I will miss our fun nights out, giggling about nothing and taking photos with strangers! Please keep in touch!!!! Miss you and it was so nice to meet you! Lots of love, Miriam XXXXXXX’ We hebben nog even geknuffeld en foto’s gemaakt en daar ging ze… :( Hoop echt dat ze over paar maandjes nog ff wat daagjes terugkomt, we zullen zien..
Wel, klaarblijkelijk was er iets anders aan vanavond, want om 3 uur gingen alle lichten aan en was het op.. :| Dat was erggg jammer want het was net zo leuk. Maar goed, we hadden geen van allen echt zin om naar huis te gaan dus werd er gediscussieerd over een afterparty. Wel, John woont er maar paar blokken daarvandaan, dus wij met zn allen daarheen. Geen idee wie een aantal mensen waren die ineens mee gingen, maar het was gezellig haha. En wat een gaaf optrekkie hebtie man! Lekker bovenaan met dakterras en groooot appartement. Met Hannah en Conor heb ik nog hele tijd buiten gezeten, tot het begon te regenen en toen nog half waterballet gedaan. We waren alledrie zeiknat maar hadden de grootste lol :D (heerlijk die kinderlijke gedragingen;)). Pap, doen wij ook een dakterras maken? :D
Iemand in huis speelde gitaar en die werd er vervolgens bijgepakt. In de hal met zn allen op de grond tegen de muur gaan zitten, liedjes zingen en bier drinken. Amai, dat moeten we echt vaker doen. Zo simpel, maar zo gezellig :D Dat hielden we tot ongeveer 6uur vol en toen hadden we zoiets van.. we gaan maar eens richting huis.. over paar uur die toets op school dusja… ;)
28 Maart 2008 - 20:18
Carina:
Hahahaha je piercing viel er uit :| Wat is dat toch met die piercings! ;) En een vork?! Sorry maar SM Queen zou dat echt niet goed keuren! Gelukkig had je haar wonderdruppeltjes nog! :D Wel een beetje blond van je om dan bijna nok te gaan bij zo'n onschuldige piercing-gangsta!
En wauw, wie weet kom je wel op het nieuwsbericht ivm de Fitna van Wilders, wilden ze je daarom filmen! :P En altijd fijn die stalkende kerels tijdens het uitgaan :S Schop ze, zou ik zeggen... of geef ze een neus-beuk-aanval ^^
Zoo en wel knap dat je zo'n toets begrijpt! (K) Maar daar moet je ook Coby voor heten natuurlijk ;)
Ennn die after-party op dat dakterras klinkt wel héél gezellig moet ik zeggen! Lieve papa van Coby, maakt u ook zo'n dakterras? ^^
(L) -
31 Maart 2008 - 12:28
Eefje:
wat een verhalen toch allemaal!!
ik lees het allemaal hoor!!
(K) -
07 April 2008 - 11:23
Yvonne:
Bahhh wat raar van dat gedoe met die piercing joh!:| Wel voorzichtig daarmee zijn he!! Jammer dat er geen secret door was, zou er gewoon zelf 1 maken daar;) hahaha (K)